Tilbehør: smørstekt rosenkål med baconbiter og mozzarella

Ååååå ja! Dette er så godt, så godt. Det passer nok til det meste av kjøtt og fisk. Jeg lagde det til kylling, men kjente hvordan torsken jeg hadde til lunsj også ville ha kledd dette.

20140327-084608.jpg

Du beregner mengde utifra hvor mange dere er, og hvor mye rosenkål dere pleier å spise. Og så tar du litt mer rosenkål. Vi var 5 til bords, 2 voksne, 2 tenåringer og 1 seksåring. Jeg og seksåringen er husets storspisere av rosenkål.

Jeg brukte:

200 gram rosenkål

125 gram bacon

1stk myk Mozzarella

Slik gjør du:

Stek baconet og legg det til side. Del rosenkålen i to (små) eller fire (store). Ha smør i pannen, og stek de på litt over middels varme til de er myke. Skru av pannen. Bland inn baconet. Skjær osten i biter, eller bruk hendene til å rive den i biter. Bland den lett sammen med rosenkål og bacon.

Rosenkålen tar opp mye smak fra smøret. Osten tar opp smak fra både bacon og rosenkålen. Jeg bruker dermed ikke krydder i denne retten.

Velbekomme!

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Tilbehør. Bokmerk permalenken.

7 svar til Tilbehør: smørstekt rosenkål med baconbiter og mozzarella

  1. Ellen sier:

    Dette er mitt favoritt tilbehør🙂

  2. Siw sier:

    Denne må jeg prøve, ser herlig ut🙂

  3. Hege sier:

    Bruker du fersk eller frossen rosenkål?

  4. Kristin sier:

    Det der måtte jeg teste og det smakte himmelsk! I dag har jeg spist lavkarbopizza, lenge siden jeg har laget det og jeg kan ikke skjønne hvorfor for det var knallgodt🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s