Året for å fokusere på helse i stedet for vekt:)

Det er januar, og halve landet eller så er på slanker’n. Søkemotorer går varme og lavkarbo er en av slankemetodene som flittig tastes inn i søkefeltet, og mange av dere som vil miste noen kilo kommer hit til meg.

Jeg skal da ikke kritisere det, jeg har da også slanket meg. Men jeg lurte på om vi skulle gjøre noe annet i 2014. I stedet for et skippertak i januar, et skippertak som forøvrig for mange varer både til april og mai, hva sier dere til å tenke helse og ikke vekt. 

Dere som har vært her en stund, vet at jeg ikke deler andres historier på bloggen min. Men jeg har behov for å hviske lavt at akkurat nå har jeg – vi-  to flotte, ganske unge menn på Rikshospitalet. En venn og et familiemedlem. Det skal gå bra, og det må gå bra.

Jeg, og vi, møter gjennom dette vår egen dødelighet og våre egne underbevisste tanker om udødelighet. Og vi er nok mange, mange som overvurderer vår egen fysiske helse. Og så er det sånn, dere, at vi har et genavtrykk som ikke alltid kan overvinnes.

Men, kjære dere, vi må gjøre det vi kan for å ta vare på helsen vår. Vi må la hjertet jobbe, la benene tråkke. Gå tur i dagslys, elske om natten. Leke med barna og ligge i armkroken til en kjær. Vi må lage mat fra bunnen av og tenke kvalitet når vi kan. Vi må sove nok og stresse lite, og noen ganger må vi være altfor lenge oppe og dele en flaske vin med en venn.

Vi vet ikke alltid hva som skyldes arv og miljø. Men å trene og å spise ren mat og å først og fremst kutte ut sukker og hvitt mel – det blir ikke feil.

Spis rett for helsens skyld, og la vekta komme etter. La 2014 være året hvor vi tenker helse før vekt. Selv om du har et par kilo ekstra her og der. 

Ta vare på dere selv og hverandre♥

PS: løper du saktest av alle og trenger litt motivasjon? Da anbefaler jeg deg å lese denne: Heia deg som kommer sist!

♥Cecilie, som kjenner at hun trenger en klem.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

13 svar til Året for å fokusere på helse i stedet for vekt:)

 1. Lammelåret sier:

  Jeg er glad for at du tar det opp! Jeg skulle ønske at folk var mer opptatt av hvordan kroppen fungerer istedenfor å være så altfor opptatt av hvordan den ser ut. Jeg skjønner absolutt at utseendet betyr mye, men noen ganger er det til å grine over hvor mye tid og fokus folk legger i sin egen kropps utseende. Jeg har en kropp som ikke virker, det er ikke mye moro. Hvis folk kjente litt av det på egen kropp, ville de kanskje satt mer pris på kroppen sin som den er?

  Ønsker dine to venner god bedring!

 2. Lina sier:

  ❤ og klemmer

 3. Lissi sier:

  Klem til deg! Og gode tanker sendes til de to på sykehus..

  Jeg er mer opptatt av helse enn vekt, så er helt klart med på den også i 2014 👍

 4. Klem til deg ❤
  Og heia oss som fortsetter selv om de beste er i mål når en selv bare er halvveis..!!!

 5. Ida sier:

  Enig:) det er helse en bør fokusere på,ikke quick fix. Også skjer det jo ting i hverandres liv som setter livet i perspektiv:) blant annet dagens tragiske hendelse. stor klem til deg<3

 6. tgeisner sier:

  Klem på vei til deg og dine! Og et par ekstra klemmer for alle de flotte innleggene dine, som jeg alltid leser! Takk!

 7. Jeanette indreiten sier:

  En varm klem til deg Cecilie som deler ev egen kunnskap og erfaringer og mitivasjon til andre. Du minner oss om å leve i nuet, hver dag. Beklageligvis er det venner og næres sykdom som setter betydningen på dagsorden i dag. Ønsker lykke til og håper det går bra med de på sykehuset. Carpe diem!

 8. Hilde sier:

  Takk for kloke ord og for at du inspirerer oss til å ta vare på helsen vår. Jeg passer på min og familiens og kroppen min er bra nok den 🙂 Håper på et godt utfall for de på sykehus. Varm klem ligger vedlagt……her………………………..

 9. Janicke Kittilsen sier:

  Helt enig<3 mange klemmer til deg fra meg!

 10. Cecilie sier:

  En klem til deg som gir så mye til oss der ute. 🙂

  Du har helt rett, det er helsa og ikke vekta vi bør fokusere på. For min del er de to tingene sammensveiset per dags dato, jo mindre vekt (jeg har en bmi på 35) jo bedre helse!
  Veldig bra artikkel du skrev, takk for den – jeg er en av de. Og jeg smilte til de som sprang for livet på tredemølla mens jeg GIKK (riktignok raskt og med stigning) mine 40 min. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s