Kransekakestenger (reprise)

Disse er så gode, så de må komme i reprise nå – så du rekker å lage de til jul! Beklager det gamle, dårlige mms-bildet, jeg har ikke bakt de til jul i år enda, og har ikke fått fornyet bildet.

Tagatesse som brukes i oppskriften, gir en seighet til kransekakene. Du kan velge å bruke kun sukrinmelis (sterkere smak og ingen seighet) eller kun tagatesse – bak etter din smak og behag!

Du trenger:

5 dl mel av malte mandler

2 dl mel av avskallede, malte mandler

1 dl sukrinmelis

3 ss (0,45 dl) tagatesse

2 eggehviter av mellomstore egg

MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes😉

Slik gjør du:

Kvern mandlene til mel. 5 dl tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.

Jeg lar alt gå i kjøkkenmaskinen. Bland sammen de to ulike mandelmel-typene, tilsett deretter sukrinmelis og tagatose og tilslutt eggehvitene.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann (eller eggehvite).

Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!

Velbekomme!

♥C

Dette innlegget ble publisert i Jul, Kaker, Oppskrifter, Snop (lavkarbo) og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Kransekakestenger (reprise)

  1. Emilie sier:

    Når man baker med tagatose så må man passe på å ikke overskride 160 grader steketemperatur. Den tåler nemlig ikke mere🙂

  2. lene sier:

    Hva er forskjellen på de to typene mandelmel? Jeg har finmalte mandler (skoldede) fra iherb. Er det andre grovhakkede mandler?

  3. Mona sier:

    Disse er kjempegode, håper jeg rekker å lage dem!

  4. Sonja sier:

    Maler du mandlene selv, eller er det kjøpt mandelmel?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s