Lussekatter på lavkarbovis

Oppskriften har vært publisert før. 

Dette er skikkelig lavkarbo-lussekatter. Oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på muffins av kokosmel, og ved å tilsette fiberhusk blir den lett å trille og forme.

Oppskriften gir cirka 15 små lussekatter

Du trenger:

4 mellomstore egg

4 ss sukrin eller annen valgfri søtning

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

0,25 gram safran (eller 1/2 ts gurkemeie) (eller en blanding for å få de ekstra gule)

egg til pensling

evt gojibær(eller rosiner hvis du har) til pynt

Slik gjør du:

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til figurer. Du kan også trille deigen til boller. Pynt eventuelt med gojibær. Visp et egg lett sammen, og pensle lussekattene før steking.

Lussekattene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter.

Disse er ikke særlig søte. Hvis de skal serveres til barn eller andre som er uvante med lavkarbobakst, kan du ta litt steviapulver eller tagatesse i i tillegg, eller den søtningen du baker med. Mine jenter syntes de var altfor lite søte. De kan også serveres med smør og greddost til (veldig godt), i stedet for å tilsette mer søtt.

Velbekomme!

♥C

SONY DSC

Dette innlegget ble publisert i Jul, Kaker, Lavkarbo, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s