Et lite tips før advent

Vips, så ble jeg med ett husmorblogger!

Neida, men dere er jo glade i tips. Og nå som fedrene har fått tips om å servere rødvin og sjokolade, kvinnene har fått tips om å lage sms-kalendere, så kan jeg jo ta det hele ned i hverdagen igjen og dele et ryddetips.

Vi bor i et helt vanlig rekkehus, og har ikke så stor plass. Stua er heller ikke så stor, og den har blitt fylt godt opp av lego friends, babyvugge, babygym, babystol… Og når det blir fullt, så roter vi alle litt mer. Det er tydeligvis en av universets lover, det der.

Iallfall; jeg funderte litt på hvordan vi skulle få til å ta et lite røsk denne uka, uten at det skulle bli negativt. Og vips, kom jeg på noe som passer til jentenes temperament. Vi har nemlig en med utpreget sans for orden og en med heftig konkurranseinstinkt. Dermed var det bare å lokke med noe som vekket konkurranselysten hos den ene og som ivaretar noe den andre virkelig er flink til og mestrer.

konkurranse

 

Mira, som straks fyller 6 år, fikk i oppgave å lese lappen for storesøster. Og etter bare to dager er trappa vasket, oppvaskmaskinen fylt og tømt i rasende tempo, alle rydder etter seg, klær brettes og legges tilbake, jentene passet Christian en time i går, kjellerstua er ryddet, gulv kostet… Og for hver gang noe er gjort, krysser man av på en liste.

♥C – lurer på hvordan hun kan få dette til å vare evig…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tips. Bokmerk permalenken.

10 svar til Et lite tips før advent

 1. Hege sier:

  Takk for verdens beste tips! dette kommer til å motivere gutta hjemme:)

 2. Mona sier:

  Så lur du er!

 3. katty sier:

  Tok i bruk dette tipset fra i dag tidlig, og aldri har jeg sett barna mine rydde etter seg med slik iver 😉 De går nesten og leter etter om det er noe de kan rydde etter seg….noe som jeg ALDRI har sett før!
  Til morgen i dag begynte de å rydde rommene sine FØR skolen UTEN at jeg måtte mase!!!! Sååå mye mindre tid jeg bruker på å rydde etter de, og ikke minst sååå deilig å slippe å mase om at de må rydde etter seg her og der (som dessverre har endt i at jeg ofte har ryddet opp i stedet, dum som jeg er…).
  Tusen takk for nyttig og flott tips her i huset (så langt hvertfall) 🙂 Gleder meg over det nå! Gleder meg over at de faktisk syns det er gøy å rydde og hjelpe til. Gleder meg over at jeg slipper å gå og mase og bli småsur og irritert over at de ikke rydder etter seg. Mestringsfølelse!
  Klem til deg 🙂

 4. Malin sier:

  For en lur idé!!!! Tror Mira må lære litt bort til Rebecka jeg 😀 Hun gleder seg forresten masse til lørdag 🙂

  Er stadig innom bloggen din og kikker og fant ut at jeg måtte legge igjen et lite spor.

  Hilsen Malin, mamman til Rebecka 🙂

 5. Malin sier:

  For et smart tips!! Tror Mira må lære bort noen triks til Rebecka! Hun gleder seg veldig til lørdag forresten 🙂

  Er stadig innom bloggen din og kikker, og fant ut at jeg måtte legge et lite spor.

  Hilsen Malin, mamman til Rebecka 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s