Ting, tang og tips til gravide sneller og nybakte mammaer

Dette skal ikke bli en milelang liste, men jeg har lyst til å tipse om noen produkter jeg setter pris på. Jeg har handlet på iherb, og linker bildene dit. Jeg eeeeelsker nettshopping og jeg eeeeelsker iherb. Dessverre for norske helsekostbutikker. Men flere av produktene fins i norske helsekostforretninger – i det minste tilsvarende produkter. Flere av disse kan jo være fine gaver til venninner som venter små?

Bildene er linket til produktsidene

Til den gravide
Denne oljen fins med ulike lukter, jeg valgte en uten lukt. Brukes overalt, til alt, også for å unngå strekkmerker. Litt tykk og veldig drøy olje som likevel absorberes raskt, jeg brukte denne mye! Litt over 16 dollar for en flaske.

skinsaver
Bringebærkapsler skal hjelpe på modning og forhindre at man går over tiden. Disse tas fra uke 37. Jeg fødte 3 dager før termin, men det er jo umulig å si om det hjalp å ta disse. Jeg limer inn tekst fra urtesenteret.no: Bladene på bringebærplanten har i århundrer vært brukt som urtemedisin ved graviditet, fødsel og amming. Det er en utbredt oppfatning om at inntak av bringebærblad blant annet kan lette symptomer ved morgenkvalme, gi en avslappende virkning på glatt muskulatur i livmoren, motvirke krampe og være til hjelp slik at fødselen forløper enklere. Bringebærblad er også brukt som hjelp til økt fruktbarhet, gi økt melkeproduksjon, stoppe blødning etter fødselen, behandle diare, regulering av menstruasjonssyklusen og dempe tunge perioder. Jeg brukte disse, til 5,84 dollar:

bringebærblad

I tillegg tok jeg magnesium mot slutten av svangerskapet, da jeg begynte å bli ordentlig plaget av kramper i leggene om natta.

Til den nybakte mammaen
Ammeinnlegg i bomull – disse er så gode! De er laget av økologisk bomull. De absorberer godt og tørker raskt. Jeg legger de på innsiden av ullinnlegg, og har ikke opplevd at de lekker gjennom. De kan vaskes i maskin og tørkes i tørketrommel. Det er 4 i hver pakke, og det kan være greit å investere i iallfall to pakker. Mye, mye bedre enn de engangsbomullsinnleggene man får kjøpt. En veldig fin ting å gi til mammaen, synes jeg. En pakke med 4 innlegg koster 6,85 dollar.

ammeinnlegg
Spray for såre underliv: Jepp! Enkel og greit, en lindrende og helende spray, så slipper man å smøre noe som helst der det gjør vondt (hvis det trengs…). Jeg har hatt denne stående på do, og sprayet i vei. Jeg er veldig fornøyd med denne. OG jeg har sprayet den i ansiktet også, jeg. For det står det at man kan – og den kan brukes etter barbering for å unngå sår hud. Koster ca 11 dollar.

bottomsprayNipple butter fra samme merke som sprayen. Det fine navnet; Earth Mama Angel Baby! Dette er en slags lett salve som tørker raskt inn, men som lindrer såre brystvorter svært godt. Den lukter litt kakaosmør, synes jeg. Man trenger ikke vaske av brystet før amming, og min lille mann har ikke reagert på smak eller lukt. Drøy i bruk! En krukke koster 11.99 dollar.

nipplebutter

Ammete: Jeg er veldig glad i amme-teen fra Kloster, som kjøpes på helsekosten. Litt rimeligere (ca 20 kroner forskjell…), like god og praktisk å fylle opp en eske fra iherb med hvis man ikke har nådd taket på cash, er denne fra Yogi.  4,46 dollar.

ammete

Iherb har også en ammete fra Weleda. Jeg har ikke testet den, men er generelt begeistret for Weledas produkter. Er det noen som vet om den er god?

En annen ting jeg har handlet, er pekannøtter, valnøtter, paranøtter, gojibær, morbær (mulberries). Og noe dere sikkert har lest om på annenhver blogg; questbar (jeg falt også for fristelsen og kjøpte en haug med Atkins-barer. Egentlig vil jeg unngå kunstig søtning, men jeg glemte meg i gjerningsøyeblikket…). Over til questbarene: jeg likte ikke den som skal smake brownie. Men den som heter Chocolate chip cookie dough er absolutt god! Og snart kommer det en med kanelsmak til et postkontor nær meg… En boks à 12 barer koster 26,78 dollar. Den er søtet med sukrin (erythritol) og stevia, og sjokoladebitene er usøtede. Hvis man ønsker en proteinbar, er denne et godt alternativ, med kort og god ingrediensliste. Det er iallfall veldig praktisk å ta en bar når man ikke har fått i seg mat på timesvis fordi sånt skjer når man er nybakt mamma! 

quest cookie

Det får være det for denne gang! Jeg har lyst til å vise noen babyfavoritter senere. Forresten har min lille mann lagt på seg i gjennomsnitt 385 gram i uka siden vi veide han sist for 3 uker siden… Fløte i kaffen gir fløte i puppen?

Jo, og så tilslutt… Hvis du handler på iherb første gang, kan du bruke min kode CEC253. Da får du 5 dollar rabatt på første bestilling. Og man får mye for pengene på iherb!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i iherb, Småplukk. Bokmerk permalenken.

13 svar til Ting, tang og tips til gravide sneller og nybakte mammaer

 1. Mariann sier:

  Godt å se at det ikke bare er jeg som er storhandler på iHerb! 😀 Angående questbarene kan jeg anbefale Cinnamon Roll om du liker kanel. Det er min absolutte favoritt! 😀

 2. elin sier:

  Takk for fine tips som alltid! Håper det kommer mer snart. Spesielt klar for babytips til lille mannen min! 😉

 3. under opplæring sier:

  Åh! Er såååååå hyggelig høre fra deg igjen! Passet bra at du anbefaler disse protein barene m cookie dough for jeg har lenge lurt på å bestille de, men får jo aldri bestemt meg for hvilken smak! Når d gjelder Atkins barene så er dette min favoritt
  http://www.iherb.com/Atkins-Endulge-Chocolate-Caramel-Mousse-Bar-5-Bars-1-2-oz-34-g-Per-Bar/29620
  Når de har lagt i kjøleskap og blitt gode og kalde……åh så godt til kaffen! Mmmm… men lukker øyene litt til innholdet da…..for synes den lista er laaang med mange ting ikke jeg aner hva er. Så dager d bra du anbefaler Quest baren! Må få fingeren ut å bestille snart 😉

  Utrolig kos hver gang du poser noe og får aldri nok av i herb anbefalinger 😉

  • Hei fine! Takk 🙂

   De questbarene er ikke så søte som Atkins. Egentlig bør ikke jeg ha sånt tilgjengelig i det hele tatt, for jeg sluker det … Men det er kjekt å ha noe som er lett tilgjengelig akkurat nå i den første tida. Men Atkins er egentlig for søte og for lite mettende, synes jeg(og jeg liker heller ikke ingredienslista…). De er mer som godteri. Den cookie dough questbaren inneholder dobbelt så mye protein som en Atkinsbar, og det gjør at jeg iallfall blir litt «mettere» (ikke mett, mer tilfreds, kanskje). Men det er jo stor prisforskjell. Kanskje jeg skal tenke mer på den ene som snop og den andre som trening/mellommåltid.

   Hehe, nå ble det litt refleksjon mens jeg skrev.

   Klem:)

   • under opplæring sier:

    Ja, for meg er Atkins barene jeg linket til gooooodis til kaffekoppen!! Håper Quest baren også gir meg kake-lade følelse!;-) 😉

 4. Lissi sier:

  Min questbarfavoritt hittil er strawberry cheescake! Fikk kjøpt den løs i sverige så neste gang blir det en hel eske fra IHERB av den.. Jeg har også smakt cinnamon roll, coockie dough og den hvite med bær.. Jo også har jeg smakt peanut jelly (?) og en eller annen lemon versjon.. Jeg synes alle er gode av de jeg har smakt -men det var noe spesielt med den strawberry cheescake varianten 🙂 I posten til meg nå er det på vei en banana et eller annet og peanut/sjokolade.. Håper de er gode også 🙂

  • Takk for tips! Nå fikk jeg hentelapp på posten, så skal jeg få kose meg med cinnamon 🙂 Jeg er litt håpløs om dagen, men skyller på amming og et ikke helt strikt kosthold 😉 Hvor i Sverige kjøpte du den?

 5. Henriette sier:

  De rasberry pillene bør jeg skaffe!! Slippe å vente lengre enn nødvendig på baby kanskje!

  • Ja! Egentlig kan man ta de etter fødsel også, for å hjelpe livmor til å komme seg raskere. Men det glemte jeg;) Jeg håper egentlig babyen din kommer før jul, jeg, så de kan begynne i samme klasse 😉

 6. Karen sier:

  Supert innlegg! Har selv tre uker igjen til termin, og nå blir det storhandling på iherb – tusen takk for tips!! 😉 Ønsker deg en flott dag videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s