Brownie – lavkarbo og glutenfri

Denne brownie-oppskriften gir en fyldig, rik smak av sjokolade. Bruk din favorittsjokolade når du baker. Jeg har bakt med Freia 70% bakesjokolade. Jeg har også brukt vanlig, saltet smør – men her kan du godt bruke usaltet smør.

Jeg rakk ikke lade kameraet før kaken var borte. Beklager dårlig bilde!

Du trenger:

200 gram mørk sjokolade

200 gram smør

4 mellomstore egg

1 ts vaniljeekstrakt

1 dl vann

4 ss sukrin gold/ sukrin eller tagatesse

2 ss kakaopulver

1/4 ts salt

1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad, eller i en teflonkjele på svak varme. Rør inn eggene, ett om gangen. Tilsett vaniljeekstrakt (jeg bruker dette fra iherb).

Rør inn kaldt vann. Deretter tilsetter du søtning.

Bland kakao, salt og bakepulver og rør det godt inn.

Hell røren over i en smurt form på 20×30 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter. La den avkjøles, og sett den så i kjøleskapet.

Server gjerne med litt krem og bær ved siden, krem passer godt mot den intense sjokoladesmaken.

Ettersom det ikke tilsettes sukker i kaken, blir det ikke seig brownie. Tagatesse gir noe av seigheten sukker gir, så det kan hende det kan gi seigere kake. Jeg brukte 100 gram sukrin gold, det var i overkant søtt. Tommelfingerregelen min er 1 ss sukrin per egg.

Oppskriften er inspirert av denne fra Manuelas Passion4baking.

Velbekomme!

Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

7 svar til Brownie – lavkarbo og glutenfri

  1. LovelyLiller sier:

    Mmmm så deilig😀

  2. millisb sier:

    En liten fråga. Använder du saltat eller osaltat smör här? Den här ska jag göra till jul för att få något gott att äta till högtiden som väntar…

  3. Den så deilig ut. Men hva er det som holder den sammen egentlig? Kakaoen? Når jeg lager f.eks sjokolademuffins har jeg alltid 2-3ss kokosmel i dem, ellers blir de jo helt flate… Veldig interessant med all kjemien bak lavkarbobaking!🙂

  4. Tonje sier:

    Er den så saftig og god som den ser ut? Ser jo liksom litt klissete ut denne da??🙂 Åh, jeg må nesten prøve! Like god som «vanlig» sjokoladekake??

  5. Cin sier:

    Har laget den og den var absolut IKKE godt. Det ble jo pudding. Inni var helt glatt og slett ikke den strukturen som vises på bildet. Er jo egentlig lett å forklare, ingenting som binder. . . . Egentlig ble det en sjokolade-omelett😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s