Nydelig kake med superbær!

Jeg har hatt den ære – og ikke minst glede- av å lage noen oppskrifter for firmaet som selger Navitas Natural til helsekostbutikker i Norge. Jeg har fått lov til å dele oppskriftene med dere, og her kommer den første – en fantastisk god kake! Denne er stekt i brødform, så den er en ekte formkake.

Den er proppfull av gojibær, så hvis du spiser strikt lavkarbo, må du i så fall spise en liten bit. Min 12-årings kommentar var: «Den var sykt god.» Smelt!

Jeg har kun et mms-bilde å dele med dere (there’s no more cake left ;))

Dette trenger du:

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl kokosmel

2 ss lucuma (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

1 ts kanel

1,5 dl fløte eller melk

2 dl gojibær

100 gram mørk sjokolade – grovhakkes

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin luftig. Bland det tørre godt sammen og rør det inn forsiktig inn. Tilslutt visper du inn fløten og vender inn gojibærene og sjokoladen.

Stek kaka midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter. La kaka avkjøles litt før du tar den ut av formen. Den smaker helt nydelig, og holder seg saftig i flere dager i kjøleskapet.

Velbekomme!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

8 svar til Nydelig kake med superbær!

 1. KRISTIN sier:

  ååååh – hørtes farlig digg ut. Kakefysen og har ikke gojibær…så lager denne i morra uten i første omgang! – takk for at du deler herligheta!. Ei riktig god helg ønskes deg og dine 🙂 – ps. hva er lucuma? på forhånd takk for svar

  • Hentet fra nett: Det gule fruktkjøttet til den eksotiske lucumaplanten er ekstra tørt, og det sies at det en gang i tiden ”regnet” som gull over Incafolket. I dag er lucuma fortsatt svært populært i sine opprinnelsesland og blir faktisk foretrukket fremfor sjokolade og vanilje som iskremsmak. Denne næringsrike frukten inneholder blant annet karotenoider og vitamin B3. Navitas tilbyr lucuma som fruktpulver, noe som gjør det lett å blande inn den ”søte-karamelliserte” smaken i dine oppskrifter.

   Du kan fint bake uten lucuma. OG den er veldig god uten gojibær også, men de gjør den ekstra saftig. Lykke til!

 2. Jeanette Indreiten sier:

  Denne hørtes veldig god ut og11 åringens dom taler vel for seg. Må prøve den, gleder neg. Du er så flink til å dele og inspirere 👍😻

 3. Irene sier:

  Hei Cecilie!
  Ville bare si takk for igår & jeg er KJEMPEglad for at du la ut nettopp denne oppskriften. For den var så utrolig god. 🙂 Den skal bakes imorgen. hehe.
  Har ikke vært innom bloggen din før, men har lest litt nå og den er kjempefin og inspirerende! Legger den til i bloglovin!
  Her er foresten link til artikkelen min: http://www.dn.no/dnaktiv/article2485105.ece
  Vi snakkes vel plutselig igjen!
  Ha en flott lørdag 🙂
  klem!

 4. Rita sier:

  Tusen takk Cecilie! Denne var veldig gooood!! Jeg tok 2 ss hjemmelaget mandelmel istedenfor Lucuma,men det ble nok ikke merkbart!! Her kom ikke sukrinsmaken fram,noe jeg ofte har problemer med!! Ha en fortsatt fin helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s