Chocolate chip cookie – lavkarbo

Disse småkjeksene er en klar favoritt her hjemme. Som min kjære sier; disse kan han spise seg feit på (haha, ikke fullt så lett når de ikke inneholder sukker eller mel🙂

Originaloppskriften min inneholder 0,5 dl sukrin. Jeg har imidlertid fått den nye Sukrin gold i posten, og hadde lyst til å teste med dette.

Sukrin Gold inneholder følgende: Sukrin (erythritol), tagatose, glyserol, maltekstrakt (glutenfri), stevia. Det har 1 kalori per teskje. Det er mer seigt i strukturen, smaker rundere enn vanlig Sukrin og ser jo veldig innbydene ut:

Oppskriften gir 12-14 cookies:

100 gram mykt smør

0,5 dl Sukrin / Sukrin Gold

1 mellomstort egg

0,7 dl fettredusert mandelmel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

75 gram hakket sjokolade

Visp smør og Sukrin godt sammen. Tilsett egget og rør videre. Bland inn mandelmelet, vaniljepulveret og bakepulveret. Til sist tilsetter du den hakkete sjokoladen.

Sett små topper på bakepapiret. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter (mindre hvis du bruker Tines importerte smør, da holder 12).

La cookiesene avkjøles på stekebrettet. Legg de deretter forsiktig over på et fat eller i en blikkboks, og la de stivne helt i kjøleskapet.

Disse cookiesene laget på Sukrin Gold ble veldig gode på smak. De ble imidlertid mykere enn originalen. Det kan være pga det importerte smøret, jeg har lest at det har litt andre bakeegenskaper enn Tine sitt.

This slideshow requires JavaScript.

PS: Anna Hallen, svensk LCHF-forfatter – og sådan en svært dyktig en – har betegnet Sukrin Gold som skremmende skrap på sin facebook-side. Jeg – som ikke innehar i nærheten samme kunnskap – synes at vi som velger å spise lavkarbo eller iallfall karboredusert, kan få lov til å benytte av oss de alternativene som fins. Jeg for min del har det ikke slik at mitt lavkarbokosthold er basert på kaker og søtt. Det er et suplement og noe jeg koser meg med. Jeg hadde vært førstemann til å ryke på en kakesmell titt og ofte hvis det ikke fantes alternativ som Sukrin og stevia.

Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

39 svar til Chocolate chip cookie – lavkarbo

  1. andemora sier:

    Oi! Hvis sukrin gold har like gode bakeegenskaper som det ser ut til må det bli bra

  2. Rita sier:

    Disse så kjempegode ut! Må prøves ved første lovlige anledning…🙂 Og bare en liten kommentar til Anna Hallens uttalelse (klarte ikke å dy meg): synes det blir skikkelig usaklig når hun bare slenger ut av seg «bare skrap», uten å gå noe mer inn på hvorfor hun mener som hun gjør og hva hun begrunner det med. Kjenner ikke til dama og har aldri vært innom bloggen hennes før, men for oss som har diabetes 1 er sukrin gull verdt !🙂
    Du har forresten en flott blogg – og boka di står fast på benken. Har laget mye godt fra den!🙂

    • Takk, så hyggelig! Jeg tror det handler om at sukrin og stevia osv framstår som naturlige produkter, men likevel har vært gjennom en kjemisk prosess – og at det er best for oss å unngå søtt helt🙂

  3. Blir bare «bittelitt» sugen på sjokoladecookies nå, selv om jeg har spist sirukus 20 biter med hjemmelaget råsjokolade. Ah, sjokolade er jo så godt!
    God søndag!

  4. LovelyLiller sier:

    den nye sukrinen ser veldig bra ut ja. de har hatt tilsvarende lenge i usa, så gleder meg til å prøve denne😀

  5. andemora sier:

    Hvor fikk du forresten tak i den sukrinen?

  6. Linn Therese sier:

    Gleder meg til å teste denne nye sukrinen. Ser jo kjempegod ut!! Men jeg har et lite spm ang disse cookies’ene. Når jeg følger oppskriften din til punkt og prikke, flyter likevel kjeksene utover og blir en stor flat kake. Går jo greit, har bare klippet den oppi firkanter, men skulle gjerne hatt dem i kjeksfasong. Noen ideer om hva som går galt?

  7. Annette sier:

    Laga disse idag, og de ble helt mislykket!! Smelta utover hele bakeplaten til en stor flat kake….. Men brukte malte mandler jeg da, og ikke mandelmel så der har jeg nok løsninga! Meeen, de vart veldig gode for det, smakte nesten som havreflarn (syns jeg å huske….😉 ) Både jeg og guttungen syns de vart meget gode🙂 Skal lages igjen ja! og testes ut med mandelmel..

  8. under opplæring sier:

    spørs om jeg ikke må prøve disse! Men jeg har bare almond flour fra i herb?tror du jeg skal ha samme mengdre som det fettreduserte da??

  9. Mette sier:

    Hei, jeg har en datter med nøtteallergi. Hva kan jeg bruke som erstatning til mandelmel?

  10. fromfat2fit sier:

    Disse prøvde jeg å bake igår. De ble supergode! Eneste er at de ble litt «kalde» på smaken. Er det fordi jeg ikke er vant til å bake med sukrin? Eller har jeg gjort noe feil?

    • Det er nok som du sier – at du ikke er vant til å bake med Sukrin. Noen opplever alltid den kalde smaken, mens andre som jeg, ikke merker noe til den (med mindre det er brukt mye sukrin).

      • fromfat2fit sier:

        Idag har jeg bakt disse igjen (for de ble jo selvsagt spist opp med en gang), og vært litt mer nøye med oppskriften. Og jeg hadde sikkert brukt litt mye sukrin, for nå kjente jeg ingenting til den «kalde» smaken, og de ble bare superdupermegagode😀 Takk for en veldig bra oppskrift!

      • Nå fikk jeg sånn gledeshopp i magen! Tusen takk, så bra! Takk for at du fortalte det🙂

  11. Linda sier:

    Disse var fantastisk! Tusen takk for oppskrift🙂

  12. Elin sier:

    Har prøvd ulike lavkarbo oppskrifter før, men blir ofte skuffet da det ofte ikke smaker som «skikkelige» kaker. Det ble jeg derimot IKKE i dag da jeg prøvde disse🙂 For å si det med andre ord; julen er reddet! De var knallgode, spesielt mens de var varm. Kald kjente jeg litt til «kald smaken» av sukrin. Nå skal det sies at jeg hadde spist opp nesten alle før de rakk å bli kalde….ups, men de var så gode! Det jeg lurer på er følgende; Kan man lage røren på forhånd og f.eks ha den i kjøleskapet et døgn før man bruker den? Og, hvordan tror du det vil være å bruke tageatesse istedenfor sukrin? Kan man bruke disse søt stoffene om hverandre? Er så glad jeg har funnet deg og bloggen din🙂 Super inspirerende!!

  13. Bente sier:

    Heihei! Ser veldig godt ut🙂 Vet du ca. hvor mye karbohydrater denne oppskriften inneholder?

  14. Heidi sier:

    Hvor mye karbohydrater per 100 g er det?🙂

    • Jeg regner jo aldri ut, så vet ikke nøyaktig. Men jeg gjetter på ca 30 kabohydrater for hele deigen, som veier rundt 350 gram. Hvis du lager 14 kjeks, vil hver kjeks inneholde i overkant av 2 gram karbo, 2,5 hvis vi runder oppover🙂

      • under opplæring sier:

        jeg har kjøpt kokosblomstsukker nå….noen mening om dette sukkeret?ser det er mange som bruker dette. er litt karamellaktig i smaken….i grunn veldig godt!tror du dette hadde vært noe i kjeksa.og hvor mye ville du ha brukt i denne oppskriften? er tilsvarende like søtt som vanlig sukker hvis jeg har skjønt d riktig😉

      • Jeg kjøpte det en gang med tanke på jentene,men brukte det ikke. De er vant med sukrin og stevia, de. Jeg tenker at jeg som godt kunne vært litt slankere og som er veldig glad i det søte, jeg ligger unna. Men for normalt slanke uten behov for å spise melis med skje og som IKKE spiser strikt lavkarbo, så går det fint🙂

        Og du, beklager sent svar -IGJEN! Arg!

  15. Guro sier:

    Elsker disse! Lager de med en blanding av tagatesse og stevia, og peanøtt mel. Blir helt fantastiske!!:)

  16. Kristi sier:

    Disse ble supergode! Jeg tok halvparten sjokolade og peanøtter, det ble veldig godt m den litt salte smaken i tillegg til det søte. Og det beste er at de knapt påvirker blodsukkeret! Jeg har diabetes 1 og er stadig på jakt etter gode oppskrifter som minimerer bruken av insulin. Takk for en innholdsrik og spennende blogg!

  17. Isabell sier:

    Laget disse, med litt sukrin+ og litt tagatesse, ble kjempego på smak:) men det ble myk, ikke sånne harde kjeks. Stekte de over tia, men begynnte å bli svidd. Men spørsmålet er om det skal bli hard eller?

    Lykke til med magen:)

    Hilsen Isabell

    • De må avkjøles og bli kalde i kjøleskapet for at de skal bli harde. Men jeg har ikke bakt med sukrin+ og tagatesse som du, så jeg vet ikke hvordan de oppfører seg da. Tagatessen bør jo gjøre at de blir litt seige? Iallfall hvis man bare bruker det. Men kjøleskapet er trikset😉 Og du, tusen takk!

  18. Tilbaketråkk: Tips: Lavkarbo sjokoladekjeks | Charlett

  19. Lena sier:

    Er det mulig å bytte sukrinen ut med lik mengde sukrinmelis?

  20. Hei du! Langtidsleser her (første gang som kommentator, beklager den -.-«). Tipper du er litt opptatt for tiden, men tenkte bare å si at jeg gleder meg til å teste disse i morgen.🙂 I dag knakk jeg sammen for fem gjende-kjeks (du snakker om poengløst), så håpet er at disse kan fikse akkurat den kneika.

    Takk for fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s