Mer om d-vitamin

(Ikke si til mannen min at jeg blogger 😉 Jeg er nemlig ikke bra enda, men MÅ bare kommentere gårsdagens innlegg).

I kommentarene deres kommer det fram at man kan bestille tabletter med dosering under 1000IU fra iherb. Man kan også bestille høyere doser fra europeiske nettsider.

Blondie anbefaler: http://www.bigvits.co.uk/   og skriver:

Her kan man kjøpe samme d vitaminer som på iherb. Disse vil ikke bli stoppet på tross av samme merke og dose som fra iherb. Årsaken er EU regler. Fordi vi er medlem av EØS så har ikke norske myndigheter lov å stanse disse. Hvis noen får sine d vitaminer på doser over 400 ie fra USA er dette mer flaks enn beregning. Tollen klarer ikke stanse alt som er ulovlig, så derfor er noen heldige av og til. Har selv vært diagnostisert med alvorlig d vitamin mangel og har god erfaring med Now food sine produkter.

Steinar har et annet innspill: Hvorfor ikke legge opp til et kosthold som dekker det daglige behovet for D vitaminer ( også andre vitaminer og mineraler/sporstoffer.Det finnes et hav av tabeller på nettet hvor både du og jeg kan finne masser av ( godiser )som erstatter allt dette tablettstyret..Jeg har gjort det og dette fungerer kjempefint.Det er desverre mange som tror at jo mer vitaminer og allskens ting og tang vi putter i oss jo bedre/sunnere og mer motstandsdyktige blir vi.Her skal vi vere klar over at det begrenser seg hvor mye kroppen kan nyttegjøre seg av allt dette,og ikke minst og finne en fornuftig nisje som som står i forhold til den enkeltes aktivitetsnivå. Selv er jeg meget aktiv og i tilegg så trener jeg regelmessig med tunge  vekter.Som nevnt-jeg har funnet et kosthold som gir kroppen min akkurat det jeg har behov for.Regelmessige utvidede blodprøver indikerer at alle verdier er helt på topp og vel så det.Velværen av det hele er helt fantastisk…Det er bare og forsøke,det man ikke har prøvd finnes det heller ingen tilbakemeldig fra.

Takk for innspill, Steinar. Det traff meg, men foreløpig holder jeg fast på min omega, mine d-vitaminer og min spirulina 😉

Min kommentar til gårsdagens innlegg: Kostdoktorn anbefaler mellom 2000-4000 IU per dag, avhengig av vekt og kjønn. Hvis du da bestiller 1000IU og tar 3-4 tabletter om dagen, blir det prismessig ikke så stor forskjell ved å bestille en som inneholder den dosen du skal ta. Derfor, og fordi jeg synes det er trygt å bestille noe jeg vet er testet, kommer jeg til å teste den jeg nevnte i går, PurePharma sin, som er oppgitt til å inneholde 2500IU, men testet til å inneholde 2900. Bildet er hentet fra Kostdoktorn:

Grunnen til at jeg tenker å teste ut disse er fordi de har en god pris, og er å få kjøpt på en nettbutikk jeg allerede handler fra (barefootshoes). Kostdoktorn har testet og anbefaler flere enn disse, ta en titt på innlegget hans.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Vitamintilskudd. Bokmerk permalenken.

3 svar til Mer om d-vitamin

 1. Hilde sier:

  Jeg fikk nylig beskjed om at jeg faktisk hadde for mye d-vitamin, uten at jeg har tatt noe tilskudd utover multivitamin og ikke er jeg mye ute i solen heller. Men, jeg spiser ca 3 egg til frokost hver dag, og generelt mye grønnskaer, og lurer på om det kan være årsaken?

 2. kristine sier:

  Syntetiske vitaminer er ikke noe jeg ville anbefalt noen, pga. negative virkninger på kroppen. Dette er vist gjennom forskning, men av en eller annen grunn blitt ignorert.
  Veldig mye tran-tilskudd er også varmebehandlet og tilsatt syntetiske vitaminer, når det naturlig har de nødvendige vitaminene i naturlig form. Hva er poenget? :p
  Om du er interessert i å titte på et naturlig produkt som inneholder både fettsyrer og vitaminer(A, D, B, mf) så kan du lese om det her 🙂
  http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/fermentert-fiskeleverolje-er-det-beste_15.html

  Det er ikke ment som reklame, og jeg leser bloggen din fast, bare synes det er så synd at det virker som mange har gått glipp av de negative effektene av syntetiske vitaminer! :/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s