D-vitaminer: mange typer inneholder mindre d-vitamin enn oppgitt

Dette er viktig!

Mange av dere bruker d-vitamin, jeg også. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra dere at d-vitaminer bestilt fra iherb blir stoppet og returnert. Jeg har derfor bestemt meg for å bestille d-vitaminer fra norske nettsteder nå, og har tittet litt rundt.

Kostdoktorn har lenge anbefalt d-vitaminer fra PurePharma. Dere som leser kostdoktorns blogg, har kanskje allerede sett at i en stor test er det mange d-vitamin merker som faktisk inneholder mindre mengde enn det står oppgitt? Kostdoktorn har også sørget for å teste de 5 merkene han anbefaler. De får alle godkjent.

Jeg anbefaler alle dere som er interessert i d-vitamin å lese artiklene jeg har linket til over. I tillegg kan dere også lese mer om d-vitamin og vår hvite hud på forskning.no.

Hvor kan dere så handle d-vitamin? Det fins så klart på mange ulike nettbutikker, og flere merker som er gode. Jeg kommer nå til å bruke PurePharma sine d-vitaminer. Den er forholdsvis rimelig, og fins på min løpeskobutikk (har jeg minnet dere på hvor høyt jeg elsker skoene mine i det siste?) Barefootshoes. En boks inneholder 120 kapsler og koster 110,-.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Vitamintilskudd. Bokmerk permalenken.

8 svar til D-vitaminer: mange typer inneholder mindre d-vitamin enn oppgitt

 1. cynthia sier:

  Ja de blir stoppet. Så ergelig også så takk for link og tips. Da gleder jeg meg til å få tak i likevel.

 2. Jeg kjøpte Dvitaminer fra iHerb. Now – 1000 iu. Gikk fint det.

 3. Blondie sier:

  http://www.bigvits.co.uk/
  Her kan man kjøpe samme d vitaminer som på iherb. Disse vil ikke bli stoppet på tross av samme merke og dose som fra iherb. Årsaken er EU regler. Fordi vi er medlem av EØS så har ikke norske myndigheter lov å stanse disse. Hvis noen får sine d vitaminer på doser over 400 ie fra USA er dette mer flaks enn beregning. Tollen klarer ikke stanse alt som er ulovlig, så derfor er noen heldige av og til. Har selv vært diagnostisert med alvorlig d vitamin mangel og har god erfaring med Now food sine produkter.

 4. Steinar sier:

  Hvorfor ikke legge opp til et kosthold som dekker det daglige behovet for D vitaminer ( også andre vitaminer og mineraler/sporstoffer.Det finnes et hav av tabeller på nettet hvor både du og jeg kan finne masser av ( godiser )som erstatter allt dette tablettstyret..Jeg har gjort det og dette fungerer kjempefint.Det er desverre mange som tror at jo mer vitaminer og allskens ting og tang vi putter i oss jo bedre/sunnere og mer motstandsdyktige blir vi.Her skal vi vere klar over at det begrenser seg hvor mye kroppen kan nyttegjøre seg av allt dette,og ikke minst og finne en fornuftig nisje som som står i forhold til den enkeltes aktivitetsnivå. Selv er jeg meget aktiv og i tilegg så trener jeg regelmessig med tunge vekter.Som nevnt-jeg har funnet et kosthold som gir kroppen min akkurat det jeg har behov for.Regelmessige utvidede blodprøver indikerer at alle verdier er helt på topp og vel så det.Velværen av det hele er helt fantastisk…Det er bare og forsøke,det man ikke har prøvd finnes det heller ingen tilbakemeldig fra.

 5. Unni sier:

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-Structural-Support-400-IU-180-Softgels/6108

  denne fra iHerb har lovlig dose å ta inn til Norge. Jeg tar 4 pr dag nå på vinteren.

 6. Lissi sier:

  De fra Now (som Iherb selger) får man kjøpt i sverige hvor jeg handler..Så der kjøpte jeg for noen uker siden.. Kjøpte på 1000 IU… De hadde det og 5000 IU.. Ikke så dum pris heller..

 7. Denne kjøpte jeg fra iHerb, hadde kanskje flaks at den ikke ble stoppet? Det er jo 360 tbl, så varer jo et år… http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitamin-D3-2000-IU-360-Soft-Gels/8743

 8. Ororina sier:

  Jeg fant en artikkel på Fitnessbloggen som tok opp dette problemet. Der påsto de at det er kun de D-vitaminene som har høyere IU enn 2000 blir stoppet. Jeg bestilte fra England og min pakke ble stoppet i tollen, men gikk gjennom. Og det var D3-vitamin med IU2000.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s