Hjernelås

Jeg kjenner at jeg blir helt flau av å skrive dette. Flau fordi hjernen min har vært i lås når det gjelder mathandling. Jeg hadde jo ikke trengt å skrive noe som helst om det, men så tenker jeg at kanskje noen flere her av og til får hjernelås?

Det gjelder altså dette mantraet om å handle 1 gang i uka. Dere har jo hørt, og mange har erfart, hvor mye man sparer av tid og penger ogidetheletatt ved ukeshandling. Noen er enda flinkere og har månedshandling.

Men jeg, altså, ukeshandling fungerer jo ikke for meg. Derfor har jeg stadig handlet hver dag, og det er iallfall en dårlig ide. Da synes jeg at regningen kommer på 277,10 hver gang, og godt over det dobbelte på lørdager. Rett og slett fordi jeg handler det vi må ha, pluss det jeg fikk veldig lyst på. Grønnsaker, for eksempel. Plutselig ligger det en bunt med lekker asparges der, og det hadde jo smakt veldig godt til middag, men det liker jo ikke ungene, så kanskje jeg må finne noen grønnsaker de liker, hva har vi egentlig i kjøleskapet, kanskje vi trenger mer pålegg? Dere forstår. Jeg går inn i butikken på jakt etter to ting, og kommer ut med 10. Jeg er en impulsiv type, og det viser seg så til de grader i butikken.

Over til hjernelåsen. Jeg har på en måte ikke helt skjønt at det fins en mellomting. Man trenger ikke enten ukeshandle eller handle hver dag. Plutselig gikk det opp for meg (og det er dette som gjør meg flau, at jeg – en normalt intelligent og voksen kvinne – ikke hadde tenkt på dette) at det går jo an å handle to ganger i uka! Så nå dere, nå har jeg handlet hver mandag og fredag de siste ukene, og det funker som f!

Det er mye, mye enklere for meg å bare planlegge innkjøp for 3-4 dager. Hvis vi går tom for noe, går jeg ikke og handler mer. Sånn løst regnet, tror jeg at jeg har spart noen hundrelapper disse ukene. Og det gjør at når det er helg, så kan jeg nyte følelsen av å kjøpe litt ekstra gode råvarer.

Hjernen er herved låst opp!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

4 svar til Hjernelås

 1. HanneM sier:

  Jeg er nok ustrukturert når det gjelder handling. Er så heldig å ha bare 1 km til nærmeste butikk, og det er Eurospar med veldig godt utvalg. Kjenner til det du nevner. Men jeg liker å kjøpe fisken den dagen jeg skal spise den, og noen grønnsaker blir litt visne eller dårlige etter noen dager. Det jeg ofte har nytte av er å lage handleliste, for da er jeg flinkere å holde meg til den. Det er verre de dagene jeg ikke aner hva jeg skal finne på til middag og drar på oppdagelsesferd i butikken. Da blir det mange skritt, fordi tingene ligger i hver sin ende av butikken. Ønsker jo at grønnsakene lå «etter» kjøtt eller fisk, for noen ganger handler vi det som er på tilbud, enten fisk, kylling eller kjøttdeig og da er det enklere å finne tilbehøret etterpå.

 2. Mjuuugly sier:

  Kjenner meg veeeeeeeldig igjen, bare jeg sender mannen etter hva jeg har lyst på den dagen.

 3. Lissi sier:

  Kjære søte du 🙂 Vet du hva vi gjør? Akkurat det samme 🙂 Vi begynte i uke 39..Hver søndag kveld setter vi opp matplan (middager) fra mand til fredag med påfølgende handleliste. Mandag slutter jeg kl 14 på jobb og rett etter jobb drar jeg rett i butikken og handler det vi trenger -uten unger og uten at ekstra «unødvendige» ting faller ned i handlekurven. Men jeg og tenker at «hvorfor har vi ikke gjort det før?» Jeg tror noe skyldes at vi før handlet for en uke og det sklei ut -rett og slett.. Men ved å handle mandager og lørdager (for helgen) så fungerer dette helt SUPERT 🙂 Og vi gjør også slik at går ett pålegg tomt, ja så er det tomt til vi handler igjen 🙂

  Jeg har aldri regnet på matbudsjettet vårt -men tror nok vi sparer en del på dette i.o.m at alle disse unødvendige tingene uteblir fra kurven…

 4. Ha ha ha 😀 Morsom og søt, du 😀
  Jeg tipper alle vi leserne dine vet at du er en smart dame, og dette er faktisk en kjempegod idé! Handle hver dag, da føler jeg at jeg tilbringer mye tid i butikken. Handle én dag i uka blir overveldene mye å tenke på…
  To ganger i uka på faste dager høres overkommelig ut. Vi handler ofte på fredag her i huset, og noen ganger til i uka, men det er det ingen som har oversikt over. Jeg skal ta opp i neste familieråd om vi skal legge opp til to faste dager.

  Forøvrig blir man avhengig av bil hvis jeg skal handle sjelden. Bedre å handle litt om gangen med sykkel og ryggsekk på ryggen. Tenker jeg av og til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s