Romantikk i drømmeland

Og for en gangs skyld er det ikke dagdrømmer, men et helt konkret sted. Farris Bad er drømmelandet vårt. Vi, Einar og jeg, har vært der flere ganger det siste året, og for å si det som det er – det er overveiende svært stor sannsynlighet for at vi reiser dit det kommende året også 😉 For oss er det viktig å av og til være et annet sted enn hjemme, og hver gang vi har vært på Farris har vi opplevd å virkelig ha tid til hverandre, prate, le og kysse – masse 😉 Dette handler virkelig om helse, så jeg velger å skrive et langt innlegg om dette.

Dere må gjerne stille konkrete spørsmål, men jeg vil gjerne fortelle dere om hva vi liker med nettopp Farris. Denne gangen var vi forøvrig der en hel helg og det var strålende. Samtidig får man så mye ut av et døgn at jeg absolutt anbefaler det også!

Atmosfæren. Einar elsker det rene designet og fotokunsten. Jeg elsker fargene (naturtoner), kunsten og særlig skulpturene. Det er kropp i fokus, men det er estetisk, vakkert, nært. Med unntak av et bilde i baren som er samfunnskritisk og rett og slett drøyt – men spennende. Vi har sittet mye i sofaen ved baren (Water lounge) og skravlet over kaffe, det er virkelig god atmosfære der, og innredet slik at det innbyr til god prat.

Service. Altså, vi er ikke av de mest hotellvante, og det kan hende dette er bra mange steder. Vi har likevel ikke opplevd like god service andre steder. Det er virkelig bra service her. Jeg vet ikke om begrepet Ja-hotell eksisterer, men Farris er et Ja- hotell. De hjelper til med alt.

Rommene.  Kan jeg få lov til å si å herregud!? Vi har bodd på det aller enkleste rommet, enkelt rom med balkong, oppgradert rom med balkong og badekar, og nå de luxe rom. Du kan lese om romtypene her. Nå gjenstår bare suiten, Einar 😉 Rommene er kjempeflotte uansett standard. Det er nydelig med balkong om sommeren, men om vinteren kan man jo kanskje klare seg uten. De samme sengene fins i alle rommene (med veldig gode puter!), og er fantastisk gode senger. Superior og De luxe rommene har badekar med sjøutsikt. Søndag morgen startet vi dagen med et bad i badekaret, og det var nydelig å ligge der og se utover sjøen. Likevel er det enkleste rommet også fantastisk!

Frokosten.   Mmmmmm! Frokostsalen er rålekker, særlig den innerste delen. I godvær kan man også sitte ute på strandterrassen, det gjorde vi på lørdag. Deilig! Det er stort utvalg på frokostbordet og hotellet satser på naturlig mat. Frokostutvalget betyr faktisk mye for meg på hotell, det å få servert frokost gir meg en enorm lykke! Det at jeg er fornøyd med frokosten er et stort kompliment.

Spaavdelingen.Det er jo selvfølgelig derfor vi egentlig er der! Denne avdelingen er nemlig svært stor og flott. Det er mange forskjellige typer bad/basseng og badstuer. Jeg og vi finner så ro der, det er virkelig et godt sted å være for kropp og sjel. Mine favoritter er urtebadstuen og kildevanngrotten. Urtebadstuen holder 55 grader, og det benyttes urter som skal gjøre godt for kroppen. Der har vi sittet mye! Kildevanngrotten er virkelig lekker, og vannet er varmt og deilig. Det holder cirka 38 grader og varmer virkelig opp kroppen.

Det at det er så mange alternativ, gjør det veldig behagelig. Vi bytter fra varm badstu til kaldkulp, til boblebad, til isdusj… Helt ytterst er det også en spa-øy hvor man kan bade i sjøen, bade i varmbad og sitte i badstu med utsikt utover sjøen. Det er virkelig nydelig!

Når man er der hele helgen, får man mer ro og tid til å nyte stedet og hverandre enn når man bare er et døgn. Til vanlig er spaavdelingen åpen til 21. Fredager er det imidlertid åpent til 23, og vi tilbrakte de to siste timene før stengetid i spaet. Det var virkelig godt. Så sent på kvelden er det stille og rolig. Jobbuka forsvinner et sted i det varme vannet, og plutselig er det bare her og nå som teller. Den opplevelsen trenger vi alle av og til! Sånn sett er nok fredag til lørdag et godt tidspunkt å reise dit på.

Mange har spurt om det med nakenhet. I den ene avdelingen, der de fleste badstuene er samt kildevanngrotten, er det tillatt å være naken men tildekket. I grotten er det tillatt å bade naken, men det er såpass dunkel belysning der at du ikke ser noens utstyr (for å si det sånn) hvis de sitter nakne. Samtidig er det også tillatt å ha på badetøy selv. Ingen står rett foran deg (eller tett inntil deg) og demonstrerer sin eventuelle nakenhet. Det oppleves ikke som ubehagelig at noen er nakne, og man blir fort vant til at det varierer.

Jeg har faktisk ikke testet noen spabehandlinger enda, men det er rett og slett fordi jeg synes det er så fantastisk som det er, og at kroppen har det så godt der. Det fikk jeg forøvrig høre av naboen, som kommenterte at jeg hadde sett sliten ut forrige uke, men så så godt ut nå etter Farris-helgen (makan!).

Jeg klarer ikke legge inn bildene hotellet har på sin hjemmeside, men her kan du kikke litt på bildene. Amatøren meg tok med feil lader til kameraet (klarte iallfall å ta med kameraet, da), så innlegget her blir krydret med MMS-bilder 🙂

Har dere vært på Farris Bad? Hva synes dere? Eller har dere et tilsvarende sted dere reiser til?

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

11 svar til Romantikk i drømmeland

 1. ninabakke sier:

  Så deilig 🙂 Jeg har lyst å dra til og nå fikk jeg bare enda mere lyst! 🙂

 2. Tina sier:

  Jeg har vært der engang, julebord med jobb. Og de putene og sengene er helt fantastiske!!!
  Men maten synes jeg ikke var noe spesiellt… (men var julekoldtbord….) vi hadde rom med badekar. Det var så kaldt på badet at vi nesten ikke orket å være der….. Så jeg er ikke imponert over farris bad….. Men bør nok prøve en gang til før jeg sier jeg ikke liker det!
  Men de sengene…. Wow!!!
  God helg :))

 3. Hege sier:

  Makan til frekk nabo;)

 4. Lissi sier:

  Høres ut som dere har hatt det fantastisk 🙂 Jeg blir veldig fristet til å resie dit, men vet at mannen ikke er av helt samme oppfatning -så jeg får fortsette og drømme 😉

  God helg!

  • Lissi, her gjelder det å overtale mannen din.
   Farris Bad er ikke bare Nordens vakreste spa men også veldig maskulint. Det er ikke mye rosa hos oss. De fleste gutta forelsker seg i stein og materiellvalg som vi har hos oss når de kommer inn døren men etter noen svømmetak i bassengene så er de fleste frelst. Velkommen skal du være.

 5. Birgitte sier:

  Åij, nå fikk veeeldig lyst til å ta med mannen en tur. På vei til Dyreparken i sommer stoppet vi og badet på stranda utenfor og myste inn. Etter denne omtalen burde Farris Bad jammen meg sponse en suite-opphold for deg og Einar sporenstreks. Du kommer sikker til å forårsake et ras av bestillinger så mange lesere som du har!

 6. Terje sier:

  Men det koster jo altså så latterlig mye? Blir rundt 10 tusen for en helg? 🙂 Kan dra til utlandet og få behandling og ferie på kjøpet 🙂 Eller tar jeg feil?

 7. Claas Mäder sier:

  Takk for kjempe fin blogg ! Håper vi ser dere snart igjen.
  mvh Farris Bad
  e-Commerce Manager
  Claas Mäder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s