Pysa meg

Jepp, jeg er ei pyse.

Vi var på Tusenfryd i går. Det var en super dag i en flott park. Begge jentene hadde et stort utvalg av ting de hadde lyst til. Sofia som er tolv og tøff kjørte alt, og Mira som er fire og litt mindre tøff kjørte mange karuseller, samt tømmerrenna.

Men så var det meg da. Jeg er blitt så pysete med åra. Jeg kjørte jo det meste før, men nå… Det var så vidt jeg orket tømmerrenna. Og da Sofia spurte meg på veien hjem hvorfor og når det er blitt sånn, ble jeg helt på gråten. Med ett husket jeg yogaen fra i fjor, hvor jeg ikke fikset klovnen (hodestående).

Jeg blir litt lei meg, og veldig dratt i to. En del av meg vil reise tilbake med Sofia og tørre (nesten) alt. En annen del av meg vil kreve retten til å ha det slik, og ha meg frabedt ethvert forsøk på å pushe meg litt.

Jeg er pyse-mamma og ikke kule-mamma. Og det er litt tøft for meg. Hvordan har dere det på tivoli?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

14 svar til Pysa meg

 1. Lisbeth sier:

  Jeg er dessverre akkurat som deg.. Tidligere kjørte jeg de verste berg- og dalbanene, men nå fikser jeg ikke engang tømmerrenna. Hvorfor blir vi sånn..det er jo så kjedelig :/

 2. under opplæring sier:

  Huff…Kjenner meg så altfor godt igjen i dette inlegget ditt asså!Sist uke var vi i sommarland m ungene og hvilken mamma gikk fullt påkledd hele tiden og så på mens jentene tok den ene sklia etter den andre…… Følte meg temmelig udugelig asså,var heldigvis kaldt den dagen så hadde d litt som unnskyldning da men egentlig er d jo bare at jeg synes d er heeelt forfærdelig og sprade rundt i bikini på slike plasser ;/ Og når vi nå planlegger en tur til en tivoli plass så vet jeg jo også at jeg er kjempepyse i de meste av karuseller(bortsett fra pariserhjul!! hihi) Så d blir pappan som flyger med jentene mens jeg høflig tilbyr meg og passe alle sakene mens de leiker.For jeg som du,har blitt en skikkelig pyse m årene,blir gørr kvalm og skikkelig svimmel! Grøss og gru sier jeg bare.Kanskje heller bare låne familiens campingvogn og dra på en campingplass m ungene,de elsker jo det de vettu! Hmmmm…Ikke greit å være «ukul» mor på disse sakene,…ser den ja.Men du er ikke alene hvis det hjelper?! 😉

 3. Mona sier:

  Blitt mye mer pysete! Tar fortsatt berg og dalbanene der, men blir litt kvalm.. Men hvorfor presse seg, det er veldig kjekt at noen passer på jakker og vesker også:)

 4. HanneM sier:

  Kjenner meg igjen. Var i Danmark i sommer. På Legoland var det ille nok med det lille monstertoget i borgen, ikke pga omgivelsene, men det var en liiiten nedoverbakke der. I tømmerrenna (kanorenna) «ofra » jeg meg ved å tilby å ta bilder. 😉 På Tivoli sto jeg over alt sammen, selv om «kofferten» kunne ha vært overkommelig. Den berg- og dalbanen så bare spooky ut. Tok et bilde mens vognene var midt i en loop.

 5. Tina sier:

  Jeg elsker tivoli!! Og har en 10 åring som kjører alt! ……men jeg merker at jeg er mer skeptisk og blir fortere kvalm, men ofrer alt for at 10 åringen skal ha noen å kjøre med 😉 ….. Det samme med badeland, digg digg digg!!

  Men forstår at det er kjipt å ha blitt pyse-mamma, som du skriver, når man har turt alt før… Jeg lurer litt på om det heter å bli voksen? Kanskje vi nå ser litt lenger fram og tenker mer på hva som kan skje? Vet ikke jeg….

  Klem Tina

 6. Ororina sier:

  Jeg tror rett og slett det er fordi du er en mamma. Det ligger i genene 😉

 7. -Marianne- sier:

  Kjære deg. Ikke vær trist. Når du var på Tusenfryd og kikka rundt deg…så du flest voksne eller unge som sto i køa og var oppe i karusellene? Hvor mange voksne var der aleine, altså uten unger?
  Jeg kjørte også fler karuseller og ulike berg og dal baner når jeg var yngre. Nå synes jeg det er helt fantastisk å slippe dette og ha anledning til å velge det bort. Ingen behov for dette lenger. Vil jeg ha felles opplevelser med ungen/ ungdommen min må jeg finne andre arenaer enn en karusell. Det vet unga, det vet jeg og det synes jeg er helt greit. Min jobb som mamma er å org.turen, ordne og tilrettelegge for at unga skal ha en fin dag. Da er jeg kjempefornøyd med dagen!

  Min mening er at du må bruke tida di på noe som er mer givende enn å snurre rundt oppe i lufta. Du er flott nok som du er:)

 8. Ruth sier:

  Mitt tips blir å prøve å slenge deg ut i det neste gang;) Jeg er også blitt en pyse og kvia meg når vi sto i kø til tømmerrenna. Men det gikk jo veldi bra, og jeg var med på de fleste karusellene utenom de aller verste. Var selv litt overraska over å ikke bli kvalm, når jeg måtte bli med 13 åringen i tre-berg og dalbanen. Det gikk faktisk veldig fint, og vi fikk litt kick av kjøreturen;)

 9. Birgitte sier:

  Jeg var på Hunderfossen tidligere i sommer, var det en stor overraskelse/nedtur å merke at jeg ble ganske så uggen av bare det ganske lille gyngende vikingskipet der. Ungene ble ikke kvalme og ville bare mer og mer. Skjer det noe fysisk med kroppen med årene som gjør at vi tåler slike karuseller dårligere? Det var en bestemor der som kjørte med barnebarnet sitt. Hun satt og jamret seg hele turen, slet skikkelig, så verre skal det tydeligvis bli!

 10. Lissi sier:

  Jeg er en pyse mamma som deg! Og synes billettsystemet på Tusenfryd er tragisk… Jeg kjører så og si ingen karuseller, så jeg skulle virkelig ønske at det gikk ann å betale inngang og evt klipp til karusell kjøring… Der leder Liseberg 1-0….

 11. Wenche sier:

  Hei:)
  Velkommen i klubben!!!
  Var på Tusenfryd sist tirsdag og var nok som deg jeg også, tok ikke tømmerstokken en gang jeg!!! Dristet meg til å kjøte radiobil rett før jeg dro hjem, følte meg skikkelig elendig der inne og ikke det minste cool. Jeg skylte på helsa (høyt blodtrykk som var i fjor, hehe) og sneik meg unna alt som var. Sannheten var jo at jeg ikke turde en dritt der inne.
  Før var jeg verdens tøffeste «guttejente» som sparka fotball, trente karata og kjørte Harley!!! Så ikke fortvil, de fleste av oss kommer nok dit i voksen alder at vi ikke tørr!!

 12. Jeg har ingen unger, men har blitt ganske pysete, ja. Trur det er alderen. Kroppen vet at det er lettere å brekke armer og ben nå enn da vi var barn. Snusfornuftige kroppen vår. Lytt til den!

 13. Julianne sier:

  Jeg virkelig hater karuseller og sånt selv, så vet hvordan det er. Tømmerrenna er det eneste jeg takler. Ble lurt opp i en runde på Berg- og dalbanen i Tusenfryd i fjor sommer, da vi var der og filmet og de trengte folk til en testtur. Ble med den ene turen for min del, de fikk klare seg uten meg på opptak 🙂 Noen ganger må man pushe seg selv litt og gjøre ting man egentlig ikke vil, det tror jeg er sunt. Så var ganske happy med at jeg klarte èn runde :p

 14. Herreguuuuud, dere er herlige! Jeg tenkte at jeg kom til å få mange «kom igjen, dette klarer du»-mailer 🙂 I stedet er dere så deilig forståelsesfulle 🙂 Tusen, tusen takk for alle de gode ordene. Dere er gull ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s