Å lese og skrive…

Å skrive og lese er kanskje de to tingene som betydde mest for meg å lære en gang for en evighet siden.

Nå er det lille Mira som lærer. Hun blir fem i desember, men har allerede kunnet lese og skrive en god stund. Foreløpig leser hun store bokstaver, men hun kan lese lange og vanskelige ord. Vi har funnet en fantastisk ABC-bok til henne av Kari Grossmann, og en skrivebok med Hakkebakkeskogen som tema.

Mira sitter og jobber litt hver dag, og det er så fascinerende å se på. Hvor stolt hun er av viskelæret og blyantspisseren. Hvor ofte og grundig hun spisser blyanten. Hvor nøye hun prøver å skrive bokstavene. Og hvor veldig jeg kjenner meg igjen i akkurat dette ved henne ❤

20120702-100759.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

6 svar til Å lese og skrive…

 1. Tonje sier:

  Herlig! Ada er også godt i gang, og les både store og små bokstavar. Det er så nydeleg å sjå!

 2. Stine sier:

  Super blogg du har, jobber meg igjennom alle innleggene dine:)
  Jeg lurer litt på hvor mange dager det tar før pakkene dine fra Iherb kommer i posten, nå har jeg ventet i 18 dager..?!?
  Kan det tenkes at den er stoppet i tollen tro? Bestilte under 200 kr, og bestilte bare te, spirulina og stevia dråper, ikke noe farlig:P Begynner å bli litt bekymret.

 3. Lissi sier:

  Så flink hun er 🙂 Og som lærer i skolen vet jeg nok at du vet hva du gjør 🙂 Men ei kollega av meg som også har ei datter som kunne lese og skrive lenge før hun begynte på skolen i fjor høst fikk beskjed om å «bremse» henne litt fra bhg personell og helsestasjon. Altså ikke nekte å la henne lese og skrive, men heller ikke motivere FOR mye -nettopp fordi det blir så fryktelig kjedelig det første skoleåret når barnet kan det som skal læres da. Mange lærere er sikkert flinke til å tilpasse læringen og leksene til barnets utviklingsnivå -men dessverre er det mange som ikke er det og -og da blir det kjedelig for barnet, kanskje… Når de kan «alt».. Men ingen er like, så det er jo ikke sikkert Mira synes det første året på skolen blir kjedelig selvom hun kan lese og skrive allerede 🙂

  Skriver ikke dette for å kritisere deg altså, for som jeg skrev innledningsvis er du lærer -så du vet nok hva du gjør 🙂

  Ha en flott dag 🙂

  • Jeg er helt enig med deg, Lissi! Har tenkt mye på dette. Men Mira, hun har lært mye helt av seg selv, og er virkelig interessert. Så da får jeg heller stå på barrikadene hvis hun får en lærer som ikke klarer å følge opp dette. Dessverre er det mange unger som opplever nøyaktig det du beskriver!

 4. Kisha sier:

  Hva med at de faktisk kan få lov til å lære noe av foreldrene sine? Det er vel bare å kjøre på mens de synes det er gøy å motivere som bare rakkern. Det finnes flere som kjeder seg på skolen fordi de ikke mestrer oppgavene enn de som er alt for flinke,hvis det går an å si det. Blir så lei av å lese å høre om eksperters uttalelser over alt…. Jeg er bra nokk for mine barn uten utdanning som lærer,pedagog, psykolog….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s