Smuldrepai med rabarbra

Nå er det rabarbrasesong, og det må vi utnytte! Dessverre har jeg bare en bitte-bitte liten hage uten rabarbra, men det hender jeg får napp på Meny (eller enda bedre; ved å spørre på facebook. Alltid noen som gjerne vil gi bort noe fra hagen sin).

 Bilde lånt fra drivved.no

Denne smuldrepaioppskriften kan brukes til alt ditt hjerte begjærer, og i boka mi er den laget både med rabarbra og med blåbær og lime. Begge deler er nydelige sommerpaier, verdt å teste!

Oppskriften er som følger:

1 dl hjemmelaget mandelmel (dvs finmalte mandler)

2 dl valnøtter

2 ss sukrin

1 ts vaniljepulver

50 gr smør

250 gr rabarbra (ca 3 stilker)
1 ss kanel

3 ss sukrin

Og dere – husk at sukrin framhever smaken av frukt og bær! Forøvrig har rabarbra kun 0,7 gram karbohydrater per 100 gram.

Slik gjør du:

Rens rabarbraen og kutt den opp i småbiter. Vend den sammen med kanel og sukrin. Dette er de tre nederste punktene i oppskriften.

Kvern valnøttene til fint mel. Bland sammen alt det tørre. Rør tilslutt inn smøret – det må være mykt.

Legg rabarbraen i bunn av en liten form, og dekk den med smuldredeigen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.

Serveres lunken med is, krem eller litt creme fraiche rørt med kanel og sukrin.

Foto: Frank Oknes

Mmmmmm, sier jeg bare! Velbekomme 🙂

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

6 svar til Smuldrepai med rabarbra

  1. Hilde H E sier:

    Nammmmm! Rabarbra er jo så godt!! Må nok spørre om jeg kan gå på slang hos naboen 😉

  2. Kristin sier:

    Denne oppskriften er kjempegod! Jeg bruker den til alle slags bær. Nå er det rabarbra det går i den vokser jo såå mye for tiden!. Så lettvindt og enkelt.

  3. hanneM sier:

    Var på «slang» på Obs! idag, så her blir det nok rabarbrapai en vakker dag. Skal lage syltetøy av mesteparten, resten må fryses ned, for eldstejenta har bestilt en rett med rabarbra og hun er reist bort i helga.

  4. mittnavnerelling sier:

    Åh, endelig oppskrift uten egg! Denne skal prøves 🙂 tusen takk for alt du deler!

  5. Kari sier:

    Åh, dette va jo bare såååå godt!! Helt nydelig. Mor og jeg koste oss med denne i sola på veranda i går, og jeg skal lage flere varianter ser jeg. Takk!! 😀

  6. sirilaa sier:

    Det skal jeg prøve!!! Takk for fantastisk blogg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s