Mmmmm – cupcake

Mmmmm 🙂

Frk kjernesunn tipset i går om den ekte cupcaken (kake laget rett i koppen) hun fant på bloggen til fine Tove. Jeg måtte prøve, altså. Dette er en enkel røre som raskt røres sammen rett i en kopp, og deretter stekes i mikroovnen.

Den smaker som muffinsene mine av kokosmel, men for en lettvint fremgangsmåte, da! Mira og jeg har kost oss vi, med en liten cupcake smakssatt med vanilje, kanel og kardemomme. Vi lagde den i stor kopp, og doblet dermed oppskriften. Forøvrig elsket Mira smør rørt med sukrin. Det er garantert jeg som har laget den ungen.

For enkelhets skyld legger jeg ut Toves oppskrift. Titt også inn til Kjernesunn nordkvinne, for å se hvordan hun lagde den 🙂

Oppskrift

 • 1 stor ts mykt smør
 • 1/2 – 1 ts sukrin
 • 1/2 egg
 • 1 ts rømme
 • noen dråper vaniljeekstrakt
 • 2 ts kokosnøtt mel (evt mandelmel)
 • 1 knivsodd bakepulver
 • Smakstilsetning – kanel, kakao, bær, kardemomme, sjokolade, lakris…

Finn en passende kopp.

Oppskriften passer en vanlig kaffekopp – til et krus ville jeg kanskje doblet oppskriften…

Rør smør og sukrin hvitt. Tilsett egg, rømme og vaniljeekstrakt.

Rør inn mel og bakepulver.

Tilsett smak etter hva du liker – her er det bare fantasien som setter grenser – kanel, kardemomme, kakao, bær, sjokolade, lakris… Du kan selvsagt lage kaken som den er også, og få en variant med vaniljesmak.

Velbekomme 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

7 svar til Mmmmm – cupcake

 1. Birgitte sier:

  På de to siste innleggene dine skjer det noe rart når jeg forsøkte å lese dem. Det legger seg et felt over de første linjene, slik at det blir uklart. Så står det «blogg på wordpress.Com Theme: minileven» ??
  Er det bare meg el er det noe rart med bloggen nå? Hvis det bare er meg: hva gjør jeg for å få det bort?! Klemz

 2. under opplæring sier:

  åh,……DET var jaggu med en super rask og kjempegod kake asså! Hadde tenkt å legge ut bilde på facebook siden min,men før jeg visste ordet av det hadde jeg jo spist halvparten! Wooops…! Hehe…. gleder meg til å lage dette m jentene mine i helga,de kommer til å eeeeelske det,var snadder m kanel og kardemomme i…… ;-p
  Ang de kjeksa jeg skrøyt så av i går under en annen tittel,så viste det seg at de ikke blei sprø allikevel,var nok bare den ene som var litt tynnere enn de andre…..men synes de ser like ut som dine fra boken….kan det være at jeg brukte mandel mel fra I herb i steden for å lage det selv ? Stekte de ti min lenger og greier….merkelig……

 3. Tove sier:

  Så koselig at oppskriften falt i smak Cecilie 🙂
  Nesten litt FOR enkel å lage denne her 😉

  Ha en fin kveld videre!

  Tove

 4. Guro sier:

  hmm.. bare jeg som ikke forstår hvordan jeg skal få et halvt egg? :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s