Noisy – jusbrus

Si det høyt, og det høres ut som talefeil 😉

Jeg fikk (til min overraskelse) tilsendt prøver på Tines nye drikke, Noisy. Den er blandet av kullsyrevann(42%) og fruktjuice (58%). Den inneholder ikke kunstige smakstilsetninger, og er ikke tilsatt sukker.

Denne inneholder ca 8 gram karbohydrater fra fruktsukker per dl, og en flaske inneholder 4 dl. Det er altså for mye fruktsukker i den for meg. Jeg velger likevel å fortelle om den, fordi:

Blant mange (virkelig mange) ungdom, er nå energidrikke svært utbredt og populært. Det er tøft og kult å drikke Burn og lignende. Mange drikker dette før skole (helt sant), og mange drikker det når de henger med venner om ettermiddagen. Min eldste datter er mye med venner, og hun forteller at det er svært populært å gå på butikken og kjøpe enten cola eller energidrikke. Ungene våre får drikke cola hvis det blir servert i selskap, men de får absolutt ikke drikke energidrikker (jeg kan skrive litt om dette i et senere innlegg).

Jentene mine fikk teste de tre vesjonene av Noisy (lemon, apple, orange), og alle tre falt i smak. Selv om jeg synes de inneholder en del naturlig fruktsukker, smaker de likevel ikke spesielt søtt. De smaker som en blanding av Farris og juice. Og da vennegjengen skulle kjøpe seg noe å drikke en varm dag, fortalte Sofia at hun hadde kjøpt Noisy mens resten av gjengen kjøpte energidrikke. Da ble jeg rett og slett kjempefornøyd. Som forelder til en snart tenåring som er på vei til å erobre livet, klarer jeg ikke å ha oversikt over alt hun spiser eller drikker. Men nå som hun er sjokkert over hva de handler på butikken, og iallfall tar noen bedre valg selv, er jeg ganske fornøyd med det!

Denne juicebrusen vil også være et godt alternativ for dere som er opptatt av at mat og drikke skal være så naturlig som mulig, uten å telle karbohydrater.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

7 svar til Noisy – jusbrus

 1. Gr sier:

  Kjøpte og denne til ungene istedet for brus i helgen. Kjempegod! Selvsagt kan en mikse juice og farris selv…men unger syns jo det er litt kulere å ha en egen flaske…som i tillegg har stilig design;)
  Kjempeflott alternativ til brus og andre søte drikker.

 2. under opplæring sier:

  Ja,det høres jo bedre ut enn brus hvertfall.Jeg er velsignet heldig og ikke liker brus rett og slett,men har en samboer som sluuuker det og i helgene vil da gjerne ungene smake litt de også….kanskje jeg heller skal kjøpe hver sin slik til de til helga da? Hmmm… Ikke dumt! ;)) Og den kokosyoghurten høres veldig god ut den også,er vanlig kokos fra butikken du har oppi,ikke sant?

 3. Ororina sier:

  Noisy er et flott alternativ til brus ja, og smaker mye bedre 🙂

 4. MaritBE sier:

  Jeg syns det er så utrolig rart at ungdommen drikker brus/energidrikk og godteri daglig, det er HELT uvirkelig for meg. Husker de gjorde det når jeg også var ungdom, men aldri jeg (heldigvis!). Jeg er oppdratt til å kun spise godteri i helga, noe jeg er SÅ utrolig glad for.

  Jeg fikk faktisk en gratis redbull for noen måneder siden, og valgte å drikke den en dag jeg var litt trøtt. Vel… Det hjalp LITE. Jeg ble heller stikk motsatt: ble kjempetrøtt og supersliten, så det endte faktisk med at jeg måtte sove. Jeg reagerer raskt på blodsukkerstigning, så det er helt tydelig at det er masse sukker i redbull/energidrikk. Ikke nok med det, jeg gjorde den samme dumme tabben med iskaffen fra tine. Jeg ble kjempetrøtt og sliten, så måtte legge meg rett etter jeg drakk den. Også tenker jeg på folk som drikker det hver dag, stakkars kropper…

 5. Anette sier:

  Jeg har blitt utrolig glad i denne drikken, spesielt den med appelsinsmak. Passer ypperlig for meg, siden den er forfriskende og ikke smaker rent sukker (slik som brus osv). Denne danker ut både brus og iste for min del! Er enig med MaritBE over her som synes det er merkelig at barn og ungdom får i seg så mye sukker gjennom energidrikker og brus DAGLIG. Er ungdom selv, og ser barn på småtrinnet (!) på barneskolen som har fått penger av foreldrene sine. Disse bruker de på halvlitere med cola, kjærligheter, store sjokoladeplater osv. Skummelt å se, spesielt siden de er såpass unge. Fikk også samme reaksjon på redbull, ble utrolig trøtt og sliten! hehe

 6. Hooney sier:

  Fint om du kan skrive litt mer om energidrikker blant ungdom en annen dag. Fant nettopp ut at tenåringen gjør det. Penger jeg har gitt til iste går trolig til burn etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s