Sprekker hormontroll i sol?

Jeg har vært under attack. Dere husker muligens Hormonella de Ville? Hun har vært tilbake, enda mer grusom enn før.

Denne gangen har jeg ikke vært sånn kjeftete surpomp (kremt, den uttalelsen kommer til å bli motstridt her i heimen). Men jeg har vært så sliten, motløs og utafor. Alt har vært et ork, bloggen også.

For litt siden spurte en kompis om jeg aldri har vært umotivert. Om jeg aldri har havnet i godteskåla eller fråtset i masse høykarbo. Og svaret var nei. For all del, jeg spiser stadig litt mer enn jeg trenger, men det er alltid innafor. Og er det utafor, er det et bevisst valg.

I løpet av mine snart 36 år har jeg erfart at jeg er veldig følsom for hormoner. Men så er det sånn at vi kvinner i perioder har høyere konsentrasjon av de. I perioder tilfører vi kanskje hormoner til kroppen også, slik at det ikke skal komme små fremtidige hormontroll til verden. Alt dette vet jeg. I tillegg vet jeg jo nå (og dere vet det også) at jeg nesten går dukken og eksploderer som troll i sol hvis jeg ikke tar omega 3. Og så er det sånn at en slik liten suppe sammenfalt med at min strikte paleo-challenge var over. Oh joy.

Oh joy.

Jeg har vært så umotivert, så sliten i kroppen, så fysen. Jeg har helt glemt å ta vitaminer generelt og omega 3 spesielt, men jeg har på ingen måte glemt en eneste sjokoladebit. Jeg har til og med spist smågodt. Ikke mye, men det har jeg gjort. Selv etter tre år blir jeg tydeligvis fysen på godteri når det blir for mange hormoner i kroppen. Men det sier jeg dere, jeg er ferdig med å tilføre denne kroppen ekstra hormoner. For godt!

I morgen skal jeg sette meg i solen. Der håper jeg at trollet sprekker og at jeg kan bli meg selv igjen.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

16 svar til Sprekker hormontroll i sol?

 1. Lissi sier:

  Stoooor klem til deg, Cecilie! Hormoner er skikkelig plagsomt, og spesielt når man mister helt kontroll over dem… Jeg har desverre ikke funnet noe som hjelper på mine hormoner -så mann og barn må bare holde ut med meg… I gode og onde dager 😉 Jeg fant et sitat en gang som jeg noterte ned og som jeg tar frem til mannen når det virkelig røyner på.. Dette vil jeg dele med deg 🙂

  «Jeg gjør feil, og til tider har jeg ingen kontroll, og iblandt er jeg helt ræva å ha med å gjøre. Men om du ikke kan godta meg når jeg er som værst, fortjener du meg heller ikke når jeg er på mitt beste»

  Ha en fin kveld 🙂

  • Takk, fine Lissi min ❤ Jeg kom akkurat på at mannen min har fått lov til å kjøpe sportsbil, så jeg har egentlig rett til alt i all evighet. Smart, hva? Neida 🙂 De er sanne de ordene!

   • Lissi sier:

    He he.. Det synes jeg du fortjener da ja 🙂 Bilen var stilig forresten – nydelig sportsbil farge 🙂

 2. E sier:

  He, he – nå blir det fram med tranflaska her. Trollet har regjert her også i det siste, ser du 😉
  Takk for underholdende blogginnlegg. Du er god! Håper trollet sprekker i sola i morra! Og at du får en flott morgendag!

 3. Hormonkrem! Spør legen om å få resept og test det ut noen måneder. Kanskje Hormonella roer seg litt 😉

 4. Birgitte sier:

  Så gOdt å høre fra deg igjen! Har savnet min daglige dose Cecilie-blogg:-) herlig innlegg. Takk som deler, medkvinne!

 5. Jane sier:

  Uha! Jeg kender også godt hormonella! Hun kommer som regel, når jeg har for meget om ørene og ikke er god nok til at få sagt fra. Og her kommer så chokoladetrangen. Godt, du har fundet omega 3’en frem igen 😉

 6. kristine sier:

  Jeg har nå selv kuttet ut p-piller og div. produkter som kan inneholde hormoner(eks. kvisekremer, mm.) og merker at kroppen bruker lang tid på å finne en opptimal balanse igjen! Det er ikke helt bra enda, men det er bedre, og jeg har ingen planer om å begynne med hverken kremer eller piller igjen :p

  Tenker litt sånn at riktig kosthold, nødvendige kosttilskudd og fysisk aktivitet og nok hvile og rutine vil kunne hjelpe kroppen med å stabilisere seg selv 🙂

  Om du vil så skriv gjerne mer om hvordan du oppfatter/utfordrer hormoner fermover, dette er et utrolig spennende tema(og jeg prater meg bort igjen.. XD )

 7. levtil100 sier:

  kjenner meg igjen i dette – det er så lett å havne i en uheldig spiral når man er litt «nede», da spiser man ofte også mer sukker..iallefall jeg..men sukkeret gjør jo bare formen verre.. min løsning er å komme meg på trening, da frister det mer med sunn mat etterpå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s