Evolusjon og løping

Det har vært deilig med langhelg, eller hva? Her er det bare å gni søvnen ut  av øynene og gjøre seg klar for jobb. Jeg er snart klar, må bare drikke litt kaffe først 😉

Jeg har ikke oppdatert dere helt på løpefronten. Tidligere i uka jogget jeg en 5k runde som nesten tok motet fra meg. Det gikk så sakte (igjen, men denne gangen ENDA saktere enn de andre gangene jeg har klaget). Einar jobber hardt for at jeg skal ha perspektiv på det viktigste. Så når jeg klager, spør han hvordan leggen føles – og det er jo det viktigste at den er bra.

Jeg har akkurat lest ut boka Født til å løpe, jeg skal skrive en egen bokomtale om den. Men den er så inspirerende, og på et vis føler man seg ett med evolusjonen og vil bare ut og løpe. Og så løper man da, og opplever at evolusjonen muligens har gått litt for langt for egen del, og egentlig passer kroppen bedre til å legge seg på sofaen for godt enn å streve rundt i Hortens skoger. Den følelsen.

I går jogget jeg en ny runde. Jeg glemte GPS klokka hjemme, og ble først veldig stresset av det. Jeg liker nemlig å følge med på hvor langt og hvor fort jeg løper. Men så var det faktisk deilig å bare løpe og å fokusere på følelsen i stedet for fart og lengde. Og i en liten stund følte jeg meg som en del av evolusjonen likevel.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping. Bokmerk permalenken.

13 svar til Evolusjon og løping

 1. Jane sier:

  Jeg har netop foræret «Born to run» til min mand. Jeg tror dog, jeg skal vriste den fra ham og læse den selv 😉

  Til gengæld har jeg løbet mine første 1½ km i mine nye løbesko. Landede så fint så fint på forfoden. Kunsten er nu ikke at øge for hurtigt, men hvor er det dog svært at stoppe efter 1½ km, når konditionen godt kunne klare mere. Men jeg mærker tydeligt den anderledes belastning. Her på 2. dagen har jeg stadig sygt ondt i lægmusklerne! Tænk at have ondt i 2 dage efter at have løbet 1½ km?! Tsk tsk…

  • Det er en så god følelse å lande på forfoten! I går følte jeg meg litt mindre elefant når jeg løp. Du må være flink å ta det rolig. Fint innlegg på bloggen din, jeg håper skoene blir en suksess for deg!!

 2. jeanette sier:

  hei:) fint innlegg. Men lurer på en ting. Er det annpusten du blir veldig når du løper, eller stiv og tung i bena??? ha en super dag:)

  • Ikke andpusten, iallfall! Hehe, det er beina som stopper først om dagen 🙂 Ha en nydelig dag 🙂

   • jeanette sier:

    oki. For sliter med det samme selv, og det viser seg at jeg er for sur i kroppen, som da danner mye melkesyre. så ph balansen er ikke som den skal. Du har sikkert lest mye før om syre/base i kroppen?? 🙂

   • Har ikke lest så mye om det (enda) 😀 Vet du, jeg føler ikke at jeg får melkesyre, men bare at musklene går litt tomme uten å bli sure.

 3. under opplæring sier:

  Sukk….jo mer du skriver om løping jo mer frister det….tenker mer og mer på og begynne m jogging i snilefart,vel og merke!,til høsten!Må bli mørkt på ettermiddagene først! 😉 fnis….. Du får d til å høres så idyllisk ut liksom. Til en som i grunn aldri har jogget før og drar vekta si på baken,hofter og låra, hvilken sko kan du anbefale da?

  Og ps. fikk du mailen min ang I Herb ønskelista? Var d ok eller må jeg forandre på noe?

  Ha en strålende dag videre,nå skal jeg finne frem boka di og vaffel oppskriften,har noe ferdig madelmel som har gått ut på dato til jul jeg må få brukt opp!! 😉 Ungene sjessker på d til kveldsmat men jeg sa de ikke fikk vanlige mel vafler! Får prøve dine da vettu!! ;D

  • Gjett hvem som kun løp i mørket i starten! Skjønner deg såååååå godt! Jeg har fått mail, men ikke rukket å bestille. Tror det ble litt tungt, men skal se ordentlig. Håper vaflene ble gode 🙂

   Du, jeg tør liksom ikke gi råd om sko. Men det har vel ikke egentlig hjulpet meg å løpe med godt dempete sko. Jeg foreslår at du stiller spørsmål på facebook-siden til barefootshoes, og kanskje også løplabbet?

   • under opplæring sier:

    Så du løp også i mørket??! -Trodde d bare var meg som er helt skrudd når d gjelder slike saker jeg! Fnis…. Får psyke meg opp frem til høsten så kanskje…….! Burde vel få beina på slike apparater som de har på skobutikker så de får sjekket åssen foten lander kanskje….

    Du,jeg bøyer meg i støvet asså!De vaflene……herreli!De var borte på et blunk,jentene mine satt som små fuglunger m nebbet vidåpent og skreik etter mer!!! 😉 Så jeg fikk to hjerter og samboer, en! Humre….De var deilige rett og slett så de skal lages mer,garantert! Du må som sagt bare si ifra hvis jeg må forandre på noe ang I herb. 😉

   • Jeg løp kun i mørket, ja 🙂 Hehe 🙂 Jeg løper ikke akkurat noe raskere nå, men nå tenker jeg at jeg løper iallfall, så må det være bra som det er. Jeg har sjekket fotstillingen min, men nå løper jeg jo på sko som ikke tar hensyn til det 🙂

    Takk for kompliment om vaflene! De er gode, jeg synes det selv, jeg 🙂 Og fikk lyst på 😉 😉

 4. Birgitte sier:

  For et herlig innlegg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s