Råkrem med bær

Denne desserten kjenner mange av dere, både fra bloggen og boka mi. Den er lettvint og utrolig god, og et tips nå som mange starter grillsesongen.

I helgen var vi på grilling hos venner, og jeg fikk ansvar for å lage desserten. Valget falt på råkrem med bær, pekannøtter og sjokoladesaus, og desserten falt virkelig i smak. Desserten ble fraktet i de fine Rice-bollene mine, og det falt i smak hos meg 🙂

Denne gangen lagde jeg dobbel porsjon, men brukte litt tagatesse i stedet for bare sukrin. Det kan være greit når det skal serveres til noen som er uvante med sukrinsmaken. Dette ble oppskriften:

8 eggeplommer av mellomstore egg

4 ss sukrin

1 ss tagatesse (eller 6-8 ss Sukrin)

Dette piskes til eggedosis

6 dl kremfløte

->; stivpiskes og blandes med eggedosisen. Sett det deretter kaldt med en gang.

1 plate mørk sjokolade (min. 70%) smeltes med en ss kokosolje uten smak.

Pekannøtter hakkes og blandes inn i litt sukrinmelis.

Bærblanding lages av valgfrie bær. Jeg brukte en kurv jordbær, en kurv blåbær og en kurv bringebær til 6 voksne. Deretter sørget 5 barn for å skrape alle boller tomme.

Husk også at man kan lage krem av den tykke delen av kokosmelken. Kanskje det smaker godt med råkrem av kokosmelk også? Uansett, velbekomme. Dette er godt!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

7 svar til Råkrem med bær

  1. signe småvik sier:

    Og hva gjøør du med sjokoladen?
    Jeg er visst ganske grønn.

  2. Kristine sier:

    Kan denne kremen regnes som rå? Så vidt jeg vet er vel fløten pastaurisert? 😦

  3. Lissi sier:

    Dette er dessert favoritten til mannen som ikke spiser et lavkarbo-kosthod.. Første gang jeg serverte det sa han: «endelig en dessert som faktisk smaker godt selvom den betegnes som lavkarbo» 😉 Alt annet av lavkarbobakst synes han ikke er så godt, men akkurat denne råkremen falt i smak 🙂

    Vi skal på campingen igjen i helgen, kanskje jeg disker opp med dette en av dagen 🙂

  4. anne grete skinstad sier:

    hvor kjøper du tagatesse?

    • Hei! Jeg har kjøpt det på funksjonellmat.no. Du kan bruke kun sukrin, altså. Mange liker imidlertid tagatesse bedre, ettersom det ikke har den isende følelsen. Jeg synes tagetesse er altfor søtt, men en blanding av de to fungerer veldig godt i mye!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s