Løpeskobytteblues

Nemlig! Herremin for en artig og spesiell løpeopplevelse. Jeg skal jo løpe inn de nye skoene mine, litt etter litt. Derfor tok jeg med meg mengdetreningssko å bytte til på kveldens løpetur.

Jeg løp først 2 kilometer med mine barfotsko, Inov8. Jeg løp på skogssti, og i og med at sålen er så flat, hadde jeg god kontakt med underlaget. Det føltes lett og godt å løpe, og jeg følte ikke behov for å bytte sko. Samtidig er jeg redd for å starte for ivrig og få smerter. Dermed stoppet jeg ved bilen etter 2 kilometer og byttet sko.

 

Herregud.

Å begynne å løpe igjen etterpå var helt forferdelig. Så tungt, null kontakt med bakken, nummen i føttene og spenninger i leggene. Helt utrolig – for en forskjell!

Heretter skal jeg trene med barfotskoene ved å kun løpe med de, ikke bytte underveis. Eventuelt kan jeg jo gjøre omvendt, starte med mengdetreningsskoene? Har noen av dere erfaring?

Det herlige er at jeg har en helt euforisk følelse nå etterpå, og bare vil løpe mer. Og DET er det jeg egentlig ønsker meg! Jeg må bare bemerke at jeg ikke har løpt nok med barfotskoene til å uttale meg bastant. Men forskjellen i kontakten med underlaget – den var enorm!

PS: Barefootshoes har tilbud på Inov8, til kun 999,- så langt lageret rekker.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping. Bokmerk permalenken.

23 svar til Løpeskobytteblues

 1. Ellen K sier:

  Så bra!! Du har nesten overbevist meg 🙂 Er de skoene vanntette, slik at man kan løpe i regn og i våt mark?
  I dag hadde jeg en marerittopplevelse etter veiene, fikk så krampe i leggen at det var så vidt at jeg ikke måtte ringe etter hjelp :/

  • Å uff, Ellen! Det hørtes ikke godt ut. Det tror jeg ikke de er, men jeg løper med sko som ikke er vanntette i regn, jeg. Send de en mail eller spør på facebooksiden hvis du ønsker en goretex-sko!

   • Ellen K sier:

    Nei, tenkte ikke at de var 100% vanntette, men at man ikke blir søkkvåte med en gang man løper ut. Tenker da spes på sålen.. Ja, fy f de smertene er ikke spesielt morsomme!! Har vært litt sløv å tøye leggen siste uka, så det er nok det jeg kjenner i dag..
    Ha en finfin kveld 🙂

 2. Mette sier:

  Hei!
  Er de normale på str?

  • Jeg har faktisk et halvt nummer mindre i denne enn ellers, men tror nok jeg kunne hatt min vanlige størrelse også. Den er lang i foten i følge nettbutikken. FOrøvrig har jeg svært høy vrist og brede føtter og synes likevel den sitter kjempegodt!

 3. dinoogruth sier:

  De er ikke vanntette, men hva gjør nå det? Vanntette sko skaper et tett og varmt miljø inni skoen og føttene hovner opp. Når man er i bevegelse så gjør det ikke ne at man blir våt;. Det er helt normale i str. Hilsen en son at vært frelst i over ett år!

 4. Jane sier:

  Hvor lyder det bare spændende! Jeg skal snart i gang med løb igen efter min skinnebensbetændelse. Mon det ville være en god sko med den historik?

 5. tgeisner sier:

  Jeg bruker innov8’s dagen lang! Til løping, CrossFit og på jobb. Til og med på operasjonsstua! Jeg har begynnende slitasjegikt i kneet etter fotballskade, men er blitt kvitt smerter og sviktfølelse etter at jeg begynte med barfotsko!

  • Takk, Thomas:) Ser du, Jane? Jeg tror det er en sko for deg. Men Thomas; hvor raskt og langt om gangen kan jeg øke? 2k var null problem:)

   • Jane sier:

    Ja, det lyder jo lovende. Jeg har kigget på de forskellige modeller og de er jo oven i købet virkelig smarte! Men jeg overpronerer meget, gør du ikke også det, Cecilie? Gad vide om jeg kan finde en løbebutik, hvor jeg kan teste dem. Det må undersøges. Nu får jeg jo helt lyst til at komme i gang med løb igen 😉

   • Jo, det gjør jeg. Men når jeg løper med denne flate sko, så kjenner jeg at foten har en helt annen kontakt med underlaget. Meningen med barfotsko er jo at man skal få utvikle vårt naturlige løpesteg fra den gangen vi alle løp barbente. Da lander vi lenger fram på foten, slik at pronering ikke betyr noe. Jeg er veldig spent på å løpe med disse, men skal iallfall nå i starten bytte på skoene litt. Du kan lese litt mer her: http://fitnessbloggen.no/6-maneder-med-five-fingers/ (se på bildet og videoen).

   • Forøvrig tenkte jeg at jeg kan jo få min mann til å filme meg på tredemølle når jeg løper med Inov-8. Jeg har jo sett film når jeg løper med vanlige løpesko, så kan jeg selv se forskjell 🙂

   • Jane sier:

    Okay, jeg er overbevist, og skoene er nu bestilt online! Øj, jeg glæder mig! Tak for tippet 🙂

 6. janerik70 sier:

  Viktig og starte veldig rolig med den type sko 🙂

  • Har det i bakhodet. Har jo ikke løpt ordentlig siden august (beinhinnebetennelse, boklansering, vinter…), så lengter etter å være løper igjen :)Får holde meg til korte turer en periode 🙂

 7. Hilde H E sier:

  Dette høres intressant ut. Har aldri hørt om barfotløping før nå jeg.. Skjønner jo at du ikke er noen ekspert på området enda, men jeg prøver meg på noen spm…: Er det sånn at man ikke skal lande på hælen? Er det isåfall noe som skjer naturlig eller må du aktivt gjøre om løpestilen? Løper man saktere, fortere eller like fort som med vanlige løpesko? Hvor lange distanser kan man bruke de til? Er de egnet for alle typer underlag?

 8. Tone sier:

  Har tenkt på å kjøpe både nye innesko og joggesko en stund. Men har vært veldig usikker på type. Har lest og hørt litt om barfotsko(bl.a. her:) Jeg leste på lenken du la ut over og så på modellene som var på salg, men de hadde ikke min størrelse igjen så jeg turte ikke kjøpe. Men i dag måtte jeg dra til en sportsbutikk for å se nærmere på disse skoene og der traff jeg på en barfoot fivefingersentusiast og han klarte å overtale med til å prøve det. Jeg synes de i utgangspunktet så spennende ut, men tenkte ikke at de var noe for meg nå…kanskje etter å ha prøvd slike du har kjøpt en stund. Men det som var fint med disse, var at jeg kunne bruke de både til innebruk og ute, asfalt og terreng, mølla og evt saltimer. Men jeg må gjøre som deg, begynne forsiktig. Jeg har prøvd de litt inne i dag og de føles lette og nære:o Gleder meg til å prøve de ut mer;) Du inspirerter meg til å tenke i nye baner…Thanks;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s