Nydelig ostekake

Sukkerfri, selvfølgelig.

Denne ostekaka er fantastisk god, og passer fint å servere i selskap hvor ikke alle er vant til lavkarbobakst. Det går nemlig ikke an å kjenne at den er sukkerfri. Kombinasjonen av lime, bringebær, sjokolade og ostekrem er helt nydelig.

Bunn:

100 gram mørk sjokolade (jeg bruker Freia 70% bakesjokolade)

125 gram grovhakkete hasselnøtter (el en annen nøttetype)

(1 ss kokosolje)

Smelt sjokoladen i en kjele. Grovhakk hasselnøttene og rør de inn i sjokoladen. Bruk en slikkepott til å fylle massen jevnt utover bunnen. Sett formen kaldt til bunnen er stivnet. Hvis du har større form, må du bruke litt mer sjokolade for å dekke hele bunnen. Kokosoljen gjør at bunnen blir litt mykere å skjære gjennom.

Ostefyll:

3 dl kremfløte

200 gram Philadelphiaost

1 ½ dl sukrin

Saften av en liten lime

Pisk fløten til luftig krem. I en annen bolle pisker du osten og sukrinen godt sammen. Bland kremen og ostemassen forsiktig sammen. Del en liten lime i to, og klem ut saften. Pisk den raskt inn i blandingen.

Gelélokk:

200 gram bringebær

5 dl vann

1 ½ dl sukrin

6 plater gelatin

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann i cirka 10 minutter. Kok opp vannet, og kok bærene cirka 10 minutter. Hell det over i en bolle, men sil blandingen godt. Bruk en skje til å presse all væsken ut av bærene. Smak til med sukrin. Kryst (klem) vannet godt ut av gelatinen, og rør det inn i geleblandingen. Når geleen er blitt kald, heller du den forsiktig på ostekaka.

Tips: Det er lettere å klemme ut saften av limen hvis du stikker en gaffel i den et par ganger først. Bunnen er ganske hard, og det er lettest å skjære gjennom kaka med en varm kniv.  Varm kniven ved å holde den noen sekunder under varmt vann.

 

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

31 svar til Nydelig ostekake

  1. LovelyLiller sier:

    åh den så kjempegod ut! 😀

  2. Ser faktisk veldig godt ut 🙂 hilsen fra Cornelis i Hollywood

  3. Trude sier:

    Hei! Den så nydelig ut! Brukte du kokosolje med eller uten smak?

  4. Mette sier:

    Hvor stor form har du brukt? Namnam 🙂

  5. Bag hækken sier:

    Hvor ser det lækkert ud. Den vil jeg lave i weekenden.

  6. Den så vanvittig god ut!!

  7. under opplæring sier:

    Hei
    Har aldri laget gele før,så mulig jeg spør en smule dumt nå….;)
    Men når bringebær og vannet har kokt ferdig,er de da mest helt oppløst og kan jeg bare sile det m ei melsikt over en bolle?? Du putter noen ekstra bær over kaken når du har lagt gelelokket på ser d ut til???!
    Denne kaka tror jeg jaggu m prøves asså og d snart!

  8. under opplæring sier:

    kan man forresten blande jordbær og bringebær til gelelokket?-eller blir d rart….?

    • Ble litt senere svar nå:) Hvis du tenker at de to bærene er gode sammen, så er det bare å gjøre det!

      • under opplæring sier:

        nei,jeg skal ikke lage kaka i dag,men muligens i helga……må nok det for jeg har nærmest tvangstanker om denne kaka nå! Minner meg om den deilige kaka til Caroline/fotballfruen som jeg laget engang.Den kaka blei bare bedre og bedre for hver bit og denne oppskriften ligner endel! 🙂 D eneste jeg er redd for er mengden sukrin 2-3 dl i hele kaka liksom,….blir ikke isende kald følelse liksom……?

  9. Duyen sier:

    Jeg har kjøpt alle ingredienser, kjøpte meg en 90% noir sjokolade fra tyrkisk butikk 17 karbs pr 100 gr :DD og nå driver lukter jeg på Cocosa for første gang , himmelsk!! men ja, driver å mekker kaka nå, ser lovende ut så langt 😀 skal si ifra om resultatet blir bra eller dårlig jeg 😉 Takk for at du delte oppskriften, det her blir 17.mai kaka i år for familien da =)

  10. Tilbaketråkk: Hipp Hurra!! 17.mai-kake | Hilde

  11. Hilde H E sier:

    Hei! Takk for enda en fristende oppskrift! Klarte ikke å motstå denne heller 😉 Det ble faktisk 17.mai-kaka vår i år: http://hildesprosjekter.wordpress.com/2012/05/17/hipp-hurra-17-mai-kake/
    Er ofte innom bloggen din og finner mye nyttig og inspirerende tekster.
    Ha en kjempefin 17. mai!

  12. Den så fantastisk ut! 🙂 Nydelig..

  13. under opplæring sier:

    lager ostekaken nå og er kjempenervøs! Kommer sikkert til å ødelegge den geleen,er ikke vant m gelantin og tror muligens jeg har misforstått den litt? Krysser fingre……!

  14. under opplæring sier:

    vil ikke geleen trekke gjennom selve ostefyllet da det ikke gelantiin i osteblandigen???? Vet ikke om jeg tør helle geleen over! :=o hjellllp…….

    • La geleen bli helt kald. Hell den så forsiktig over, og la det stivne i kjøleskap. Det går nok bra:)

      • under opplæring sier:

        Åhhhhh,herre min hatt! Kaka blei jo himmelsk! Gudd bedre….kommer til å gomle kake hele helga nå! En fryyyyyd for ganen detta asså! 🙂 Og geleen stivna helt perfekt den,bare tull å kjøpe ferdig pakker når det var så enkelt og ikke minst mye sunnere! 😉 Tuuuusen takk for hjelp 😀 Nå skal jeg ikke mase mer på en stund! 🙂 God helg videre 🙂

      • Så gøy å høre, Elin! Da blir jeg så glad!! Den er virkelig god, jeg er enig ;D Bare kos med mas 🙂

  15. under opplæring sier:

    Nå skal jeg lage denne grisegode kaka igjen og ha m i en konfirmasjon til søndag 🙂 Men til gele lokket,tror du jeg kan bruke 200 g fryste bringebær,eller blir det helt feil liksom???

  16. Edona sier:

    Hei! Tenker å lage denne til helgen – er det mulig å bytte ut sukrin med steviadråper? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s