Binyretretthet

Aila som har bloggen Kropp i balanse har skrevet om binyrene. Hun lister opp symptomer på binyretretthet:

 • Lav stressterskel, tåler ikke å ha det travelt, enten i jobb eller privat.
 • Trett, men kan være ”oppgiret” inni seg.
 • ”Utbrent ” .
 • Vektøkning, spesielt maveregionen.
 • Sover dårlig. Nattesvette. hetetokter ellers også.
 • Irritert, ”kort lunte.”
 • Depresjon, angst.
 • Humørsvingninger.
 • Konsentrasjonsproblemer.
 • Hukommelsesproblemer.
 • Svimmel.
 • Sukker og salt ”hunger”
 • LAVT BLODTRYKK !
 • Lavt blodsukker . blodsukkersvingninger, insulinresistens.
 • Vonde ledd og muskler, slappe muskler.
 • Tørr hud, tynnere hud, mørke ringer under øynene, unormal økt hårvekst i ansikt o.l
 • Allergi /intoleranse.
 • Kroniske infeksjoner.
 • Minus sexlyst.
 • Barnløshet.
 • m.m

Lyst til å lese mer? Del 1 om hva det er kan du lese her. Del 2 om hvordan gripe fatt i det, kan du lese her. Og et lite tips fra meg: invester i en spikermatte. Legg deg litt tidigere og legg deg på matta i senga. Da gjør det ikke så vondt. Les gjerne, men ligg og la kroppen og pusten finne ro. Når du kjenner trøttheten komme sigende, tar du bort matta.

God lesning!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

17 svar til Binyretretthet

 1. Elna sier:

  Spikermatte du…aldri prøvd. men utrolig spennende lesing..God uke fra meg! det skal jeg ha uansett vær 🙂

 2. Anette sier:

  Spikernatte er fanrastisk. Er avhengig av den hver kveld når jeg legger meg:)

 3. Margrete sier:

  Takk for at du setter fokus på dette. Jeg har kjent dette «the hard way» på kroppen, og har vært helt nede, før jeg nå har klart å komme meg opp og tilbake på jobb/»livet» etter å ha slitet i nesten tre år. Skulle ønske det var mer kunnskap om dette der ute, slik at jeg kunne fått riktige anbefalinger mye før 🙂 For meg er det riktig kosthold som er nøkkelen til deg gode liv. Så, fortsett og spre det glade budskap 🙂 Takk for fin og innholdsrik blogg forresten!

  • Det er nok mange som har slitt med dette. Men fikk du dette ordet på dette, Margrete? Da har du nok vært hos riktig menneske! God klem ❤

   • Margrete sier:

    Både ja og nei, men er nok «frisk», men er blitt veldig ømfintlig på negativt stress, og er helt avhengig av å ha et balansert liv med søvn, trening, riktig kosthold og mental trening. Ble utbredt via jobb – fysisk, psykisk og mental utmattet, og langtidssykemeldt. Etter mye terapi og medisinering – uten å oppnå forventet effekt, var det noen som tipset meg til en fantastisk ernæringsterapeut – (eller noe), og etter sterk skepsis besøkte jeg henne. Etter meget kort tid med endring av kosthold (kuttet det jeg var inntolerang mot) i kombinasjon med akupunktur var jeg et nytt menneske!!! Fikk forøvrig ikke til å gå tilbake til jobb da, men endte til slutt å ta en master, og skrev masteroppgaven om stress og utbrenthet, så kan en del om temaet fra den siden. – men, opplevde selv, at kosthold hadde størst effekt for meg, selvfølgelig i kombinasjon med mer tradisjonelle virkemidler. Vært en lang prosess – men i dag lærerik og veldig utviklende, og vil nå ikke vært uten 🙂 Langt svar her, men poenget mitt var nok at selv så skeptisk jeg var til endring av mat – og det biokjemiske – var det det som gjorde susen, og som har blitt et livsstilvalg etter det. Lykke til videre med bloggingen 🙂

 4. Liller Gold sier:

  dette er veldig interessant. tror ikke leger er så flink å diagnosere dette?

  • Nina sier:

   De tar en enkel blodprøve (tidlig på morgene) for å stille diagnosen, min lege er i alle fall godt kjent med sykdommen.

 5. Nina sier:

  Hei
  En liten ting om binyretretthet. Dette er en sykdom man ofte er født med. De som blir rammet av dette blir ofte VELDIG syke, les innleggelser. Symtomene nevt ovenfor er veldig generelle og alle kan vel synes de kan kjenne noe av dette. Det er også mye av de samme symtomene som på andre sykdommer, for eksempel av irritert tarm som jeg lider av (det er en stor prosent av befolkningen som har det), og anbefalt kosthold er også ganske likt, bortsett fra at man skal være ytterst forsiktig med fiber. Men uansett er budskapet: spis rent og sunt!

  • Jeg vil tro mange kjenner igjen noen av syptomene. At mange har opplevd at binyrene jobber på høygir over tid og medfører noe av dette?

   • Nina sier:

    Ja, det er riktig. Utfordringen er jo at det er mange som sliter med utmattelse – jeg har alle symtomene på lista (med unntak av to) og vært syk i 6 år, men har ikke binyretretthet. Lever ganske bra nå – og oppskriftene dine har hjulpet meg masse (takk og takk). Jeg tror også at mange av oss driver rovdrift på kroppen vår og fyller den med mye «dritt» og at dette gir svikt i mange organer men med samme symtomer – fordi kroppen bare sier stopp. Jeg er derfor opptatt av å ha fokus på kosthold og livsstil ikke på selvdiagnostisering, noe jeg generelt har lite sans for. Men det skal sies at jeg har en fantastisk lege som tar sykdommen min på alvor, sender meg rundt til masse spesialister og har lest seg opp mye. Og vi finner frem til gode løsninger for meg sammen.

 6. Støvkorn sier:

  Hmmm, det var akkurat som å lese om symptomene jeg har hatt de siste månedene… takk for at du delte, dette skal jeg lese!

 7. Birgitte sier:

  Takk søta, følte dette innlegget var myntet bitte litt på meg…? 🙂
  Ser jeg «scorer» på ca 7 punkter på denne listen, og det var flere punkter for noen år siden, så noe har jeg nok oppnådd i alle mine diverse bestrebelser – inkludert ligging på spikermatte som virkelig – som du skriver – er genial til å roe en ned. Kaffereduksjon står som neste punkt på min target liste…

  • Helt riktig 🙂 Jeg kom over det innlegget jeg skrev at jeg hadde lest, og måtte legge det ut. Du er neppe den eneste som hadde nytte av å lese det 🙂 Kaffereduksjon, ja… Nei…

 8. Pauladesign sier:

  Hei hei. Flott at du sprer budskapet, Cecilie. Takk.Jeg har igrunn skrevet innlegget for/ til min mann. Han har slitt i ett år med ymse plager og jeg har hele tiden tenkt på at binyrene hans er i ulage. Legen hans ville at han skulle trene mer.Og da kom det største utslaget. Han ble helt utmattet. Og jeg har derfor skrevet innlegget for at han og andre kan henvise familie og venner til siden min for å få forståelse hva som skjer med kroppen. Det er ikke gøy for den som lider og for nærmeste familie å se hvordan en slik » ukjent» sykdom kan gjøre med kroppen. Men det er håp. Det er håp for alle 🙂

 9. Wenche sier:

  Hei:)
  Takk for fint innlegg og spennende lesing!! Jeg kan hake ut nesten på alle disse punktene og har hele tiden spurt min lege om ikke det er binyrene som er problemet uten å få medhold. Jeg tåler verken negativ eller positivt stress, da får jeg blodtrykksfall og svimer av.I perioder slår hele systemet seg av, med veldig lav puls og lavt blodtrykk. Har strevd med dette i tre år,men klart å finne en balanse som gjør at jeg klarer meg bra i hverdagen. Er det noen som har erfaring rundt dette, så vil jeg gjerne høre. Ha en fin 17 mai alle sammen:)) Og takk for fin blogg :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s