Kransekakestenger – seige og sukkerfrie

Det er på tide å planlegge hva som skal bakes til 17. mai. Disse kransekakestengene er svært gode, og blir til og med litt seige. De kan bakes allerede nå og legges i frysa.

Jeg har malt mel av mandler med skall i foodprosessoren. Mel av avskallede mandler har jeg kjøpt ferdig fra funksjonellmat.no. Der får du også tagatesse, som gir seigheten. For dere som er vare for smaken av sukrin, kan det være fint å blande med tagatesse i andre bakverk også.

Du trenger:

5 dl mel av malte mandler

2 dl mel av avskallede, malte mandler

1 dl sukrinmelis

3 ss (0,45 dl) tagatesse

2 eggehviter av mellomstore egg

MMS-bilde. Nydelige stenger, klare til å pyntes ;)

Slik gjør du:

Kvern mandlene til mel. 5 dl mel tilsvarer cirka 250 gram mandler. Jeg har kjøpt mel av avskallete mandler på helsekosten, men det kan også lages. Den lille nøttefabrikken har poser med 100 gram avskallete mandler, det gir ca 2 dl mel.

Jeg lot alt gå i kjøkkenmaskinen. Etter å ha blandet de to ulike mandelmel-typene sammen, tilsatte jeg sukrinmelis og tagatesse og tilslutt eggehvitene.

Hvis du vil bruke bare sukrinmelis, erstatter du tagatesse med 1 dl sukrinmelis.

Ta litt og litt deig, og lag jevne stenger av den. Stengene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Pass på at de ikke blir for brune!

Som det meste av lavkarbobakst bør de oppbevares i kjøleskapet, eller i fryseren. Dypp gjerne endene i sjokolade og pynt med glasur laget av sukrinmelis og vann.

Oppskriften gir oppimot 30 stenger. Altfor få!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

4 svar til Kransekakestenger – seige og sukkerfrie

  1. Takk for påminnelsen om å lage det nå for så å fryse ned! 17. mai kommer plutselig så fort, gitt!

  2. Tjorven sier:

    Hei! Disse må jeg prøve 🙂 Blir deigen så løs at du kan bruke sprøytepose?

  3. LovelyLiller sier:

    Ååååå de så gode ut! Ble fristet nå jeg ^^ kransestenger er kjempesnadder!

  4. Catrine sier:

    Disse må vi prøve! Har laget marsipan av bare sukrin og det syntes vi fort ble litt for «kaldt». Satser på at tagatessen tar litt av det! Jeg elsker kransekake! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s