Indre vårrengjøring

Jeg har spurt Tine, en leser som har hjulpet meg med naturmedisin, om hun kunne tenke seg å gjesteblogge. Mange av dere er interessert i en rensekur, men jeg er helt sikker på at det er flere enn meg som synes at en full detox-kur blir litt mye å gå igang med. Jeg spurte Tine om hun kunne skrive et innlegg om enkel rensing for oss. Tine skriver:

Litt om meg selv: jeg er 28 år og driver en Sunkost foretning sammen med min mor på Finnsnes. Jeg begynte på butikken som 14 åring, og har de siste årene jobbet fast med helse og kosthold. Jeg har tatt naturmedisinsk grunnutdanning på Tunsberg medisinske skole, og planlegger videre utdanning innenfor faget i fremtiden. Jeg vil si jeg er over gjennomsnittet interessert i kosthold, naturmedisin og effekten av det vi putter i munnen vår har på kroppen 🙂 Når jeg ikke er på jobb er jeg veldig glad i å oppholde meg ute sammen med min bedre halvdel og de to flotte hundene våre. Å rense kroppen med jevne mellomrom er, i mine øyne, veldig viktig. Man kan forhindre opphopninger av giftstoffer, som over tid kan legge grunnlag for sykdom. Ellers er det med på å opprettholde en optimal tilstand i kroppen, der alle «systemer» jobber sammen og er i balanse. Selv om man velger ren naturlig mat og ren kroppspleie, klarer vi ikke å unngå alle giftstoffer, vi puster daglig inn støv, eksos og annen forrurensning.

 Et nøkkelord når det kommer til rensing av kroppen er vann, minimum 2 liter rent vann daglig, helst kokt og romtemperert. Uten nok vann vil giftstoffene som frigis ikke bli ført ut av kroppen, de vil bli tatt opp igjenn med en større negativ effekt på kroppen enn før. Det finnes masse flotte produkter på markedet for å hjelpe kroppen men avgiftning, fellesnevneren for disse produktene er at de er sammensatt av urter/krydder som støtter opp under kroppens naturlige utrensing.

En annen ting å tenke på når man skal starte en rensekur, er å unngå mat/drikke som tilfører unødvendige giftstoffer; alkohol, tobakk etc.

Nå når våren er i annmarsj, kan vi se i hagen etter planter som er flotte for å hjelpe på rensing. Brennesle er noe man finner i de aller fleste renseproduktene, her kan man plukke de friske nye bladene og koke disse som te. Eller, har du en god oppskrift på neslesuppe, spis i vei!

Basilikumurt, peppermynte, persille og fenikkel er også flotte urter man kan koke te på, eller tilsette i en smoothie på morgenkvisten, veldig flott sammen med ceylonkanel og lakrisrot!

Klorofyllrike produkter som chlorella og spirulina har en utrolig flott rensende effekt på kroppen, så å starte dagen med et glass vann med 2 deler spirulina og 1 del chlorella er virkelig lurt for å gi en skikkelig kickstart på rensingen, helt ned på cellenivå!

Chlorella brukes ofte for å behandle tungmetallforgiftning.

Har man fiberhusk i skapet er et glass vann med 1-2ss fiberhusk i flott på kvelden for å gi mage/tarm systemet en god rens.

 Selv er jeg litt «lat», jeg bruker de ferdige produktene jeg får kjøpt på helsekosten.

Bio-Drain er en kur på 4-6 uker som jeg selv har god erfaring med, den er skånsom og effektiv, men man må huske på å drikke nok vann samtidig som man må huske på 2 tabletter tre ganger daglig!

Vil man ha et produkt der man slipper å huske på å ta tabeletter, er Methodrain detox å anbefale. Det er en flytende sirup man blander i vann og drikker iløpet av dagen.

Vil man ha en rask kur, som også bygger opp tarmfloraen, kan jeg anbefale Pyour Synergy på det varmeste! Den går over fem dager, og er veldokumentert effektiv. Perfekt før en sydentur!

KlosterUrt sin Rense te er også å anbefale om man vil ha en skånsom rens.

 Men, uansett hvilke produkter man satser på, om det er hjemmelagde eller kjøpte produkter, er det viktigste at man renser med jevne mellomrom! Man føler seg kvikkere i kroppen, lettere til sinns og man kan forebygge plager som opphopninger av giftstoffer kan forårsake 🙂

Tusen, tusen takk, Tine! Men du, hvor stor forskjell er det på å ta spirulina/chlorella i tablettform? Jeg sliter litt med å ta det i vann, gitt.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

9 svar til Indre vårrengjøring

 1. Så kult at du skriver om dette!
  Jeg har renset den siste uken: http://www.melissaspania.no/pa-renseri/

  Jeg har kjørt på med greens til frokost, og så deretter juice. Rå salat til lunsj og så noe varmt, men vegansk til middag som for eks suppe eller lettstekte grønnsaker.
  Det har gått fint, men jeg kjenner det nå etter 4 døgn at jeg savner et skikkelig deilig måltid med fløtesaus og smeltet ost på toppen! Puh!

  Dog, det er viktig for kroppen å få en rens i ny og ne!!!

  Lykke til med rensingen!!!
  klem, melissa

 2. LovelyLiller sier:

  Takk for inspirasjonen 🙂

 3. Lise sier:

  Greens, spirulina pulver etc kan blandes ut i grønnsaksjuice med litt vann i. Da smaker det greit:-) Bruk en liten elektrisk visp (en slik som man bruker til å lage melkeskum med) da blir det ingen klumper.

 4. frkbuer sier:

  bra innlegg 🙂 jeg er helt ny på denne siden/bloggen ;o

 5. Therese sier:

  Ramsløk – som man kan plukke selv ute skal vist ha blodrensende og kolesterol-senkende egenskaper 😉

 6. Lene sier:

  Fikk du noe svar vedr. det med tablettform? Jeg sliter ogaå med den flytende versjonen…

 7. Takk for svar og kommentarer, alle sammen! Artig å lese tips og triks. Setter så pris på kommentarene deres!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s