En liten oppsummering

Ann Kristin har oppsummert sine første 16 dager på paleo-challenge. Jeg får vel oppsummere litt jeg også?

Jeg spiser ikke så superstrikt paleo som Ann Kristin. Jeg bruker nemlig smør i middagen, samt litt ost hvis det passer. Utover det spiser jeg ikke meieriprodukter nå, hverken fløte, rømme, creme fraiche, tyrkisk yoghurt eller lignende.

Utover det spiser jeg enkelt og lettvint mat. Rent kjøtt eller laks. Grønnsaker, bær, nøtter og egg. Jeg har spist litt (og da mener jeg litt) frukt, men da får jeg mageknip. Jeg spiste endel store, økologisk, rå gulrøtter forrige uke, men det taklet heller ikke magen. De små, tynne, elegante (og dyre) snacksgulrøttene går imidlertid fint. Jeg bruker kokosfløte i kaffen og hvis jeg lager smoothie. Melkefri og lavkarbo smoothie er helt nydelig, det er null problem.

Jeg spiser mer bær nå enn til vanlig, og det går helt fint. Jeg har fortsatt ikke dykket ned i sjokoladeskåla. Jeg spiste imidlertid vafler da jeg lagde det forrige helg. Selv om det er både rømme og sukrin i de. Jeg vet jo at jeg først og fremst trengte å begrense meieriprodukter og sjokoladespising. Det ble nemlig endel trøstespising av sjokolade i påsken, og da hjalp det ikke at den stort sett var 86%.

Kroppen har det godt, men jeg merker ikke noe særlig forskjell. Jeg har ikke følt meg energisk. Men dette sammenfalt jo med at jeg hadde en veldig tøff påske, og uansett trenger å komme meg. Noen ganger må energien komme snikende tilbake over tid, uansett hvor godt man spiser.

Jeg spiser nå litt for mye nøtter, og bør vel være striktere i forhold til ost og smør de to siste ukene. Jeg har hatt massive cravings etter smaken av mørk sjokolade, men det har gått fint. Jeg burde jo da kunne klart å styre helt unna smør og ost… Og jeg savner lavkarbo knekkebrød med ost og smør – selv om jeg sjelden spiser det.

Hvis jeg ikke rekker å lage lunsj, blir den to hardkokte egg, litt gulrot, noen bringebær og nøtter, og kanskje litt avokado. Det er veldig lettvint og godt! Jeg legger ved noen matbilder fra mobilen:

20120427-075935.jpg

20120427-075947.jpg

20120427-075957.jpg

20120427-080010.jpg

20120427-080022.jpg

20120427-080033.jpg

20120427-080044.jpg

20120427-080052.jpg

20120427-080100.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

8 svar til En liten oppsummering

 1. under opplæring sier:

  Så flink du er!! Og du får alt til å høres så lett ut! Jeg er nede i en liten dal,igjen…og synes alt er litt pes!Selv om jeg spiser helt vanlig lavkarbo…..Jeg får stadig stort savn etter brødskivelivet mitt da alt var så mye mer enkelt!Men så var jeg mye rundere og ulykkelig også da! ;)Blir bare stadog lei av å lage varm mat og ting fra bunnen som tar så tid! Har forresten fått veldig sans for d brødet på coop,fiber og frø,karboredusert brød og nyyydelig godt.Tror nok jeg tåler endel karbo før jeg raser opp i vekt har jeg funnet ut.Det har blitt (endel) vin i påsken,hadde litt for mye barnevakt tydeligvis…..og da gikk jeg bare opp 1,5 kg som fort skir av igjen og jeg kan fint kose meg i helgene m litt som ikke er typisk lavkarbo godig uten at d gjør de store utslaga på vekta.Og takke vår herre for det!!! ;D
  Har av alle ting sjesset på salt potetgull i helgene,og d har jeg liksom ikke sjesset slik på før!rart…… Nei,kanskje jeg snart bare må innta,jeg er fornøyd m vekta og innføre litt lavkarbo brød før jeg hopper av???????! Og se hvor mange skiver jeg kan spise per dag uten å gå opp. Men jeg har liksom de siste 5 kg som jeg VELDIG gjerne ville ha av før sommer vettu…….Gi meg styrke!!! 😀 HUMRE…….Ikke verdens største problemer akkurat men…irriterende hvertfall! 😀 Må innom din blogg fett par ganger om dagen og psyke meg opp!Og d går jo bra for som sagt så får du alt å virke så lett! Du e go asså.Hva skal dere ha til fredags middag i kveld forresten?? humre….kanskje jeg stjeler ideen.Lurer på pizza selv her,har vært så lur at jeg har fryst ned ekstra pizza saus og d gjør jo ting litt lettere 😉
  Ha en finfin dag gode,skjønne Cecilie! Føler jo snart jeg kjenner deg! fnis…..
  (Huff,jeg og mine laaaaange innlegg fulle av syting!)
  😉

  • Må bare forte meg å svare taco! Stort sett alltid taco her på fredager 🙂

   • under opplæring sier:

    Ja,taco er alltid snadder! Fant ut at siden nykålen er på plass i butikkene nå så må d bli noe til det!Deilig og dampe nykål m smør over.Så da blei d det og laks og (bare en eller to pitte små)amandine poteter og blomkål 🙂 Og en knusk tørr kjempego` hvitvin til selvsagt!Kan anbefales veldig,Trulli-Chardonnay-2011! Kjempefrisk og ikke særlig søt.En av de tørreste på polet her i byen sa de :))))))pizza eller taco i morra da eller søndag eller mandag!-er jo skikkelig lang helg denne helga! johoo!
    god god gooood helg!

 2. LovelyLiller sier:

  Interessant å lese om erfaringene 🙂

 3. bente sier:

  Hei,når du sier kokosfløte,er det da cocosa??

 4. camillacfuglesang sier:

  Jeg Har også startet med paleo, men bare siden søndag. Har brukt litt smør for jeg har så mye igjen i kjøleskapet, å i går laget jeg taffelost chips til tacoen uten å tenke over at det var ost en gang. Men etter den reaksjonen jeg fikk, så fikk jeg endelig svar på at magen min ikke liker melkeprodukter. Jeg har alltid blitt litt oppblåst eller fått fart på magen av fløte o.l, men har ikke merket det så godt med ost tidligere å det har vært veldig forskjellig fra hver gang. Jeg har også brukt melkeprodukter hver eneste dag, og som regel en god del pr uke.

  Så etter få super duper ballongmage som er skikkelig oppblåst av luft og har vart til dagen etter også, så har jeg bestemt meg for at jeg vil gjerne leve helt uten. Så det blir nok strengere paleo fremmover :).

 5. Tini sier:

  Sååå gla du skriver om dette med energien din, har lurt litt på meg selv nemlig, har den siste tida vært enormt sliten og energiløs, enda jeg føler jeg lever ganske strikt lavkarbo og er mye i fysisk aktivitet. De fleste som lever strikt lavkarbo er jo så fornøyd med at de er så full av energi, så akkurat dette har vært litt frustrerende for meg må jeg si;) Riktig god helg til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s