Hva har rettferdighet med kropp å gjøre?

Jeg kan like godt innrømme det. Jeg har alltid syntes at det er urettferdig at jeg ikke er naturlig lang og slank. For det er jo det helst ville ha vært. Jeg har alltid også syntes at det er urettferdig at jeg spretter opp i vekt hvis jeg ikke er strikt. Og det gjør jeg virkelig. Hvis jeg ikke er nøye med trening og spiser forholdsvis strikt lavkarbo, kryper kiloene på, gjerne raskt.

Det går sjeldent raskt å få de av igjen. Og jeg er ikke bedre enn at jeg synes det er skikkelig, skikkelig urettferdig.

Men hvis vi skal være helt ærlige: hva har rettferdighet egentlig med kropp og vekt å gjøre? Og gir det meg noe som helst positivt at jeg har lett for å føle at det er urettferdig at jeg har denne kroppen?

Urettferdighet har ingenting med vekt og kropp å gjøre. Min kropp er skapt som den er. Jeg er ikke lang og slank. Jeg er derimot heldig som har fin timeglassfigur,  men dette timeglasset har lett for å legge på seg litt. Jeg skulle gjerne vært litt mindre enn jeg er. Men følelsen av urettferdighet hjelper meg ikke.

Til syvende og sist er det faktisk slik at både det å bli slankere og det å holde seg der krever at jeg er bevisst hva jeg spiser og hvor mye jeg trener.

Når jeg føler at dette er urettferdig, betyr det at jeg ikke helt klarer å akseptere hvordan min kropp er og hvordan den oppfører seg. Så hver gang det nå sniker seg inn en tanke om urettferdighet, skal jeg  i stedet tenke dette: Rettferdighet har ingenting med dette å gjøre. Slik er min kropp. Det aksepterer jeg.

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

16 svar til Hva har rettferdighet med kropp å gjøre?

 1. Line sier:

  Amen til det 🙂
  Kjenner så godt til de tankene der.
  Og til at følger man ikke ting strikt, så kryper de der ekle kiloene på.

 2. Nelly sier:

  Hei Cecilie:)) kjenner meg veldig godt igjen i det du deler med oss her. Har sjølv levd på lavkarbo sidan 2006,har fått gode resultat helsemessig og gjekk ned 20 kg på 5 mnd. Det vart stor forandring på helseproblema og veldig godt å kvitte seg med kiloane,eg opplevde att muskelsmerter/betennelse i kroppen vart til det betre,ikkje minst fekk eg tilbake ein god nattesøvn.Disse åra har gitt meg eit mykje meir kvalitet på livet mitt,er 100 % ufør,men har fått meir krefter til å takle kvardagen. Men eg må stadig vekk jobbe med å vere fornøgd med kroppen min,trur heile tida att visst eg hadde gått ned litt til , fått mindre lår og rumpe då hadde eg vore så mykje meir fornøgde. Eg er fysisk aktiv,trena på treningssenter, men vår og sommar likar eg meg best ute i skog og mark.Har dei siste 10 åra vore veldig aktiv pga att helseproblema må holdast i sjakk,før eg la om til lavkarbo hjelpte det lite på vekta å trene,eg vart vel heller berre større,men når kroppen min fekk meir rett fett kom forbrenninga i gong.Eg er er veldig glad og fornøgd med lavkarbokosthold,vil aldri tilbake til noko anna,men merkar godt at for mykje karbohydrat og ogso stress i periodar ikkje er godt for kroppen min.Har vel aldri vore størst i sjølvtilit,og her må eg jobbe mykje med det med å vere fornøgd med kroppen,det å ta til meg att eg er passelig slank,brukte klestørrelse 46 før og no kan eg bruke 38.Har mange gongar studert andre og tenkt visst eg berre hadde vore så slank hadde eg vore fornøgd. Men no er eg ganske lei av å bruke så mykje krefter og tanker på kropp og vekt,ønskjer heller å tenkje på og glede meg over det positivet som har skjedd med kroppen min , og kor mykje bedre eg har fått det no i forhold til slik eg hadde det før med lite fett og mykje karbohydrat. Når eg held meg til lavkarbo og fysisk aktivitet kan eg ikkje anna enn vere fornøgd med den kroppen eg har.
  Takk til deg for den fine bloggen,og takk for alt du deler med oss, og gratulerer med flott bok,den har ogso gitt meg mange gleder. Tenk kor mange du hjelper med å dele dine erfaringer,du er til stor inspirasjon for mange,du er ei fantastisk positiv og flott dame som absolutt kan vere fornøgd med kroppen din. Ønskjer deg ein fine dag:)) her er det sol frå blå himmel idag og skal no ut å gå tur i dette flotte veiret, glede :)) klem frå Nelly

 3. Kari sier:

  Amen 2! Jeg ser fram til å finne min match-vekt, komme ned til det «normale» for min kropp! Men; Utfordringen er og blir den samme etterpå…! Så vi får bare bite tenna sammen og holde stand:D Alternativet er jo seriøst ikke å foretrekke:-P Ha en deilig mandag!:)

 4. Støvkorn sier:

  Tror alle har slike tanker, jeg blir grønnmisunnelig når mine tynne venninner bare kan spise det de vil uten og legge på seg.. men man må jobbe med å akseptere seg selv, og det er jo godt vi kommer i ulike fasonger eller hadde det vært en kjedelig verden 😉

  Har kjøpt boka di, kjempeflott!! Lage sjokocokies forrige uke, nam nam!!

 5. Tini sier:

  Kjenner meg veldig godt igjen jeg også, sliter stadig med å være fornøyd med den vekta som jeg tydeligvis har lagt meg på, enda jeg er flink med både trening og kosthold! Men men, jeg har det jo så veldig godt på andre måter så jeg har bare grunn til å være fornøyd:):) Å du Cesilie, jeg syns du ser helt nydelig ut, har jo den flotte boka di stående fremme på kjøkkenbenken, så jeg ser jo på deg hver eneste dag og vet hva jeg snakker om;) det er sånne som deg jeg går rundt å drømmer om å se lik ut som, ser sunn, frisk og glad ut:) Håper du har en nydelig dag! (Du som vet om at jeg ikke liker jogging, du skal vite at jeg faktisk syns det blir bedre og bedre, det går veldig sakte, men på frem, så jeg er faktisk litt fornøyd om dagen;);) Klemz

 6. Marianne sier:

  Synes det er litt urettferdig jeg:P Pluss at jeg er 181cm høy og det er ikke videre morsomt. Men for all del, har akseptert at sånn er jeg(det tok bare 24 år), men på dårlige dager er det lov å være litt sur og synes at verden er urettferdig;)

 7. Lissi sier:

  Amen 3 🙂 Jobber med dette jeg og! Kan se på andre damer som er større enn meg og tenke at de ser så flotte ut.. Selv føler jeg meg for «stor» -men jeg vet jo at jeg ikke er det! Alt tilsier at jeg er ganske så normalvektig, så det sitter altså i hodet dette også.. Som med så mye annet!

  Ååå, alt en skal tenke og «sutre» over!! Men du vet -vi er flere som jobber med det samme 🙂

 8. Takk for kommentarene, alle sammen. Godt noen kjente seg igjen 🙂 Det er mye som sitter i hodene, iallfall i mitt 😉

 9. M23 sier:

  Utrolig godt innlegg Cecilie! Kjenner meg igjen i det du skriver!

 10. Blondie sier:

  Kjenner jeg godt igjen i det du skriver. Jeg synes også det er skikkelig urettferdig. Men når den tanken kommer snikende bruker jeg å si til meg selv at jeg er utrolig heldig som har lett for å legge på meg. Jeg tvinges til å spise sunt og trenings motivasjonen bare kommer av seg selv, sammen med de snikende kiloene. Tenk på de som kan spise hva de vil og slipper å trene for å holde seg slank, de gjør ingentig bra for sin kropp og helse. Helse er mye mer enn å være slank.

 11. Tilbaketråkk: » Motivasjon til trening! LilaLife

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s