Majones laget med kokosolje

MMS-bilde. De små kornene er fra Dijon-sennep.  

Endelig fikk jeg somlet meg til å lage majones selv. Det hele tok sikkert 2 minutter totalt, men 9 måneder å komme i gang med. True story.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra bloggen Ordentlig mat. Jeg brukte også samme framgangsmåte, nemlig å lage den med stavmikser. Jeg brukte derimot kokosolje uten smak. Forøvrig bestiller jeg en rimelig fra iherb, nemlig denne. Den koster rett i underkant av 50 kroner.

Du trenger:

2 dl flytende kokosolje

2 eggeplommer

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

Salt

NB: Kokosolje blir flytende ved 25 grader. Med unntak av sommermånedene befinner den seg dermed i fast form i skuffer og skap rundt i Norges land. Sett krukka i varmt vann for å få den flytende.

Slik gjør du:

Ha alt unntatt oljen i en høy beholder, slik som gjerne følger med stavmikseren. Sett stavmikseren helt nedi. Hell på kokosoljen. den legger seg på toppen. Start deretter stavmikseren. Blandingen vil da emulgere, altså bli til tykk, deilig majones. Etterhvert kan du løfte opp stavmikseren litt for å få blandet inn alt.

Jeg tilsatte et fedd hvitløk i min (det kunne godt ha vært mer), for å lage aioli. Du kan tilsette hva som helst av smak, bruk fantasien! Et fantastisk tilbehør!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Tilbehør. Bokmerk permalenken.

8 svar til Majones laget med kokosolje

  1. Greta sier:

    Veit du kor lenge den står seg i kjøleskapet

  2. Tina sier:

    Søte deg, noen spesiell grunn for at du valgte å bruke kokosolje fremfor en annen olje? Kanskje dumt spørsmål , men ble litt nysgjerrig jeg, he,he:-))

  3. Hjemmelaget er godt! Har ikke prøvd m kokosolje, men halvt om halvt med olivenolje og rapsolje syns jeg lager en god smak. 🙂

  4. MaritBE sier:

    Det hørtes godt ut 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s