Tar du Ann Kristins paleo-utfordring?

Ann Kristin som har bloggen Bli sunn skal spise ren paleokost i 30 dager. Slik skal kostholdet settes sammen:

Ann Kristin skriver: Mitt kosthold vil de neste 30 dagene bestå av:

 • Kjøtt, fugl, fisk, vilt og sjømat.
 • Egg – mest sannsynlig veldig mye egg.
 • Grønnsaker, urter, bær, noe frukt og noe søtpotet.
 • Kokosfett, kokosmelk og olivenolje
 • Litt nøtter

Altså ikke noe korn, bønner, sukker, ferdigmat, omega-6 rike oljer (solsikker, soya, raps) melkeprodukt, alkohol eller noe som inneholder disse produktene.

Enkelt fortalt så er forskjellen mellom lavkarbo/ LCHF og paleo, at paleo ikke inneholder meieriprodukter, eller i det minste at man reduserer de. I tillegg er det ikke et mål i seg selv å spise lavkarbo, man skal spise karbohydrater etter aktivitetsnivå. Derfor kan man godt spise endel frukt, mens man på strikt lavkarbo regner frukt som godteri. Mange som spiser lavkarbo spiser lite eller ingen meieriprodukter, så forskjellene er ikke nødvendigvis store. Se bare her:

En paleo-pyramide ser slik ut:

 Har noen av dere tilnærmet dette kostholdet?

Jeg er stadig giret på en måned uten meieriprodukter, jeg. Så Ann Kristin, jeg er ganske med 😉 Jeg har kokosmelk i kaffen, men jeg starter litt mykt. Det betyr at jeg spiser meieriprodukter en gang om dagen, hvis det passer seg slik.

Ann Kristin har lovet å poste bilder av maten sin på facebook, så lik siden hennes der slik at du får se bilder. Og lik gjerne siden min også, det synes jeg er stas!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

22 svar til Tar du Ann Kristins paleo-utfordring?

 1. Linn sier:

  Jeg kjenner meg så godt igjen! Her i huset er det ikke vært noe meieriprodukter i et par måneder. Har spist «nesten» melkefritt en god stund – men med ost på grunn av laktoseintoleransen. De siste månedene er osten erstattet med gjeitost – og det går strålende! Man får kjøpt mange deilige gjeitoster i vellassorterte matbutikker. Myyye bedre og man slipper denne kusaften som er full av veksthormoner! Jeg trives iallefall! Spennende at du skal prøve deg uten, Cecilie! 🙂

  • Jeg har jo prøvd melkefritt flere ganger, og det går gjerne en uke før jeg sklir ut. Samme med sjokolade 😉 Derfor skal jeg være bevisst og bruke melkeprodukter mindre, men er ikke helt superstrikt 😉

   • Linn sier:

    God idé, søta! Prøv Plamils sjokkis, den er melkefri og goooood! Men det er kanskje ikke lov på steinalderkost det?

 2. under opplæring sier:

  Kan desverre ikke bli m på dette jeg asså….Og d kan jeg takke DEG for, da jeg har blitt avhengig av valnøttmarsipan! Hoho….. 😀
  I løpet av påskeuken klarte jeg og spise opp 2 ladninger m denne oppskriften din,m uttak av 4-5 biter som jeg spanderte på pappan min! Helt galent vettu! Og i dag handlet jeg inn mer nøtter så jeg skal lage dobbel porsjon igjen!-MEN denne gangen håper jeg at jeg glemmer de en stund slik at jeg har noe å spandere bort på kaffi besøk! Humre…… Var sannelig gode asså. Kan vel egentlig lage denne marsipan oppskriften m de fleste nøtter kanskje?Pekannøtter må da være gruli gode til det?

 3. Sylvi Uberg sier:

  Jepp! Jeg er med 🙂 Lever stort sett sånn, men sklir litt ut med sukker og melkeprodukter. Trenger en innskjerping 😉

 4. Lissi sier:

  Jeg burde nok kutte ut meieriprodukter.. Er nok en av de hvor meieriproduktene legger seg rett rundt midjen 😦 Men akkurat nå trur jeg ikke jeg klarer å være standhaftig nok.. Jeg fortsetter med vanlig lavkarbo og så får vi se over sommeren om motivasjonen er mer tilstede for å prøve meierifri kost…

 5. Randi sier:

  Det er gjerne dette jeg skulle gjøre, kutte ut meieriproduktene. Bruker alt av melkeprodukter unntatt melk, men jeg går ikke ned i vekt uansett hva jeg gjør . . . . Men er ikke så veldig glad i olivenolje og kokossmak. Veldig fin blogg du har !

 6. Julie sier:

  Jeg har tenkt til å teste ut dette i sommerferien, vet at sommerferien kanskje ikke er det beste tidspunktet å gjøre det, men tenker å starte 1 uke først, og se hvordan det går. Har ikke tenkt å leve sånn «for evig» men en gang i blandt kan det jo være en fin kickstart på vektnedgangen. Jeg kommer til å legge til Smør i stede for kokosolje da, så det blir ikke helt meieriproduktfritt!

 7. LinnHelen sier:

  Eg er meeeeed! Dette kom som bestilt for min del!
  Men, så lurer eg på… Salt? Er det lov? Eller er det urter som er tingen? Eg er ikkje så flink til å bruka urter eg… Og stevia? Det er jo naturleg?
  Eg kjem nok ikkje til å heilt kutta ut smøret, for eg er alt for glad i smør. Det skal i alle fall gå gradvis 😉
  I dag er det ein mnd til eg giftar meg, så det passar ypparleg med ein rens 🙂 heilt sia dato vart satt i januar har eg strevd med å komma meg igang. Likar jo veldig godt meg sjølv når eg går på lavkarbo, men pga amming så har eg ikkje kunna køyra så strikt som eg plar gjera og då er vegen kort til brødskuffen gitt. Det eg trur skal redda meg på paleo er frukt!!! Smoothie er jo supergodt, og eg kan bruka det som snop rett og slett…!

  Åh, så herlig! No er eg igang med frukosten og «heile verda» har fått vite kva eg driv med via fb 🙂 hihi!
  Lukke til! Eg kjem til å følga med deg no 😉

  • Ingen søtning de første 30 dagene. Kremt og hjelp… Du får se hvordan kroppen din reagerer på frukten (hvis du skal gå ned i vekt før bryllupet). Men aller viktigst: Sååå koselig at du skal gifte deg! Gratulerer! Jeg tror opplegget er en smule striktere enn jeg skjønte da jeg skrev innlegget… Hjelp!

 8. Tilbaketråkk: Hvorfor paleo challenge? | Blisunn

 9. sissel sier:

  Hei ! Når du bruker kokosmelk…..er det bare det «tykke» laget du tar av da, eller rører du den sammen først ?

 10. Henriette sier:

  Jepp, vi er med! 😀

 11. Tilbaketråkk: Oppsummering av min paleo-challenge | Fristende lavkarbo

 12. Tilbaketråkk: Laktose og gjenstridig magefett | Fristende lavkarbo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s