60 minutes – reportasje om giftig sukker

Det kjente amerikanske nyhetsmagasinet 60 minutes har satt søkelyset på sukker. I reportasjen settes sukker i sammenheng med overvekt, diabetes, hjertesykdom og kreft. Det snakkes også om hvor avhengighetsskapende sukker er- og at man trenger mer og mer for å oppnå samme tilfredsstillelse som de første gangene man spiste sukkerrik mat.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

11 svar til 60 minutes – reportasje om giftig sukker

 1. Ellen K sier:

  Ja, tenk at det ikke er mer fokus på hvor skadelig sukker er!!??? Der er det nok politikk og økonomi som styrer diskusjonene!

 2. dalehaugen sier:

  Så utrolig bra video! Dette med sukkeropptak i kreftceller synes jeg er veldig interessant. Jeg studerer biofysikk og medisinsk teknologi og har akkurat hatt om såkalt PET-scan, som baserer seg på å «se» kreftsvulster i kroppen ved å injisere sukkerholdig stoff i blodomløpet, som deretter tas ekstra mye opp i ev. svulster. Ene spørsmålet i klassen var: Hva skjer dersom man ikke forer kroppen med sukker i det hele tatt..? «Hm..ja det var en veldig godt spørsmål..» var svaret;)

 3. Tina sier:

  Hei du søta…….. jeg la akkurat inn et innlegg på min blogg om mine erfaringer med aspartam og i det jeg postet det og gikk tilbake på bloggen så jeg du hadde postet om giftig sukker:-) er det mulig,he,he…… Ha en nydelig påske. Kos deg masse med familie og venner. Knib fra meg

 4. LovelyLiller sier:

  takk for den spennende filmen!

 5. under opplæring sier:

  hei igjen!
  Står m oppskriften til valnøttmarsipanen og ser at jeg ikke har aprikoser i hus!Er dette veldig viktig for at smaken blir good?! Hvis ja,så får jeg hive meg i bilen! 😀

 6. Tove sier:

  Takk for tipset!
  For meg som spiser lavkarbo for å hindre tilbakefall av kreftsykdommen, var dette bare nok en bekreftelse på at det jeg holder på med er riktig 🙂
  Bra med litt motivasjon til å fortsette å spise slik jeg gjør!

  Tove

  http://sjelemat.blogspot.com/

 7. Kristine sier:

  Sukker er like avhengighetsskapende som annen form for rus, det er ganske skremmende å tenke på!

 8. viola sier:

  Hei! 🙂 Så BRA at du la ut dette klippet!! =) Jeg spiser så å si ikke sukker, ihvertfall ikke i det jeg lager selv av mat.. da bruker jeg Tagatesse, før brukte jeg Sukrin..

  Men TENK at matindustrien nesten kan sammenlignes med mafiaen, det er jo akkurat samme opplegg!! =O Jeg skulle ønske ar man kuttet ut all sukker i all mat!! Man føler seg nesten *lurt*.. Vil man ha sukker, så kan man jo spise sukker fra en sukkerpose selv!! mener jeg.. og ikke putte inn litt her og litt der i alle matvarer som selges.. DET er urimelig det!
  Tenk om det nå blir anerkjent … at sukker kan likestilles med tobakk.. på en måte! Nei, jeg er glad jeg ikke har sukkersug.. men fruktsukker spiser jeg kanskje for mye av..

  Det klippet der skulle jeg ha tenkt meg og lagt ut selv på bloggen min.. får se..

  Mvh Viola 🙂

  • Øyvind sier:

   Apropos tilsatt sukker. Det sukkeret som matvareindustrien bruker er unndratt sukkeravgift! Hvis myndighetene virkelig ønsket å få ned sukkerforbruket burde de gjøre produktet dyrest mulig i bruk. Sukker er fra før et av de billigste tilsetningsstoffene som matvareindustrien bruker. Ingenting hindrer dem fra å bruke mer av det i framtiden, og etterhvert som folket får sine smakspreferanser dreid mot det søte, vil også industrien måtte tilsette mer og mer sukker for å tekkes sine kunder. Vi trenger en politiker (eller 100), som tør å gjøre seg enda mer upopulær enn det Høybråten ble. Jeg tror ikke det finnes en eneste politiker som tør å ta fra folket kosen. Vi får håpe det ikke tar like lang tid som det tok før det kom innrømmelser for hva tobakk og røyking gjorde for folkehelsa. All forskingen er her. Gjør noe snart!

 9. Turid sier:

  Sukker er den søteste av alle gifter!
  Skremmende!

  Påskeklem fra Turid;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s