Myk marsipankjeks

Mmmmm! Første bidrag til påskekosen for i år. Det ble små marsipankjeks, og de er kjempegode! Jeg får straks et par venninne på besøk, og mistenker at disse neppe holder langt utover i påsken.

Deigen er enkel å lage og lett å jobbe med. Dette trenger du:

4 dl avskallede og finmalte mandler

1,5 dl sukrinmelis

2 ss tagatose

1-2 ts vaniljepulver (evt essens)

2 eggehviter av mellomstore egg

NB: Hvis du er var på smaken av sukrin, kan du redusere mengden sukrinmelis og øke mengden tagatose. 2 ss tagatose per 0,5 dl sukrinmelis er passe. Hvis du derimot er var på søtsmaken av tagatose (det er jeg), så kan du sløyfe den og bake med 2 dl sukrinmelis. Tagatose gjør imidlertid sukkerfri bakst litt seig – den har egenskaper sukrinmelisen mangler!

Småkjeksene stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 12 minutter.

Slik gjør du:

Bland alt det tørre sammen, Sikt gjerne melisen og vaniljepulveret. Ha i eggehvitene og rør det til en jevn masse. Trill til jevne kuler og trykk de lett ned før steking. Deigen kan også kjevles og stikke ut figurer, slik som dette:

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

11 svar til Myk marsipankjeks

  1. Mette sier:

    Så kjempe gode ut. Maler du bestandig mandlene selv? Du kjøper aldri mandelmel ferdig?
    Ønsker deg og dine en super påske 🙂

  2. Hannelore sier:

    Åå, de så deilige ut. Jeg og søstra mi skal lage påskeegg med masse godt fra boka de i påsken! Kan ikke vente til å smake Fudge, Torikakonfekt, marsipan, myk peanøttkonfekt, peppermynteknapper og kokosbollene 😀 Ha en strålende påske.

  3. De så gode ut! Takk for oppskrift, jeg samler opp til påskebaking 🙂

  4. Takk, jenter 🙂 Jeg kjøper stadig ferdig, jeg 🙂 Her har jeg brukt de finmalte mandlene uten skall fra Funksjonell Mat. Jeg hadde tenkt å skrive det i innlegget, men rakk ikke før jeg fikk besøk 😉

    • Mette sier:

      Jeg skulle lage makronene dine og brukte mandelmel, økologisk fettredusert kjøpt på funksjonell mat. Dette ble katastrofe! Eggehviten klumpet seg bare i sammen med dette melet. Det ble ikke deig av dette og lot seg ikke bruke i kakesprøyte. Ikke morsomt. Så jeg fikk ikke makroner den dagen 😦 Kan jeg ha gjort noe feil eller?

      • Feil mandler 😦 Det er mel av avskallede og finmalte mandler som brukes i makronene. Det fettreduserte melet er mer fiberrikt, dvs at det trekker til seg mer væske. Det var synd!

  5. Takk for oppskrift! Kanskje jeg skal prøve å bytte ut bittelitt av sukrinen med yaconsirup…… 🙂

  6. Tine sier:

    Flotte oppskrifter du har 🙂 la folk stemme de opp i denne bloggavisen http://www.news2post.com så får flere glede av oppskriftene dine , og du får flere kommentarer vi sees 🙂

  7. Celina Stamper sier:

    Ååå, gud! Jeg MÅ prøve disse, jeg er gæren etter marsipan!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s