Rask og enkel forret: salmalaks

Jeg har hatt så lyst på salmalaks i dagesvis. Sofia har på samme vis hatt lyst til å teste sushi. Så i går handlet vi sushi til henne og en liten bit salmalaks til oss alle. Begge deler falt i smak hos Sofia, og Mira storkoste seg med salmalaksen. Vi spiste laks til forrett, til kvelds OG jeg har spist det sammen med lettkokt asparges som et mellommåltid i dag.

Sausene ble laget utifra «ta-det-man-har» prinsippet. Dermed ble det ren soyasaus, soyasaus med hakket ingefær og hvitløk (mmmmm) og søt chilisaus. Vi har slike rare ting i kjøleskapet ettersom jeg ikke bor her alene 😉

Jeg så forresten på Kiwi at der er laksen en del rimeligere enn på Meny hvor jeg handlet. Prisforskjellen var rundt 70 kroner, i Kiwis favør.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lunsj, Tilbehør. Bokmerk permalenken.

5 svar til Rask og enkel forret: salmalaks

 1. Mmm – så godt det ser ut!

 2. Lissi sier:

  Ååå, det ser kjempegodt ut!!

  Jeg smakte selv på sushi for noen måneder siden. Hadde ikke smakt det på 10 år og den gang likte jeg det ikke.. Nå klarte venninnene mine å overtale meg til å smake og det var rett og slett kjempegodt! Men det blir ikke ofte jeg spiser det -men godt var det 🙂

  Jeg handlet vanlig frossen laksefilet igår -har kjempelyst på laks til middag en dag denne uken..Kanskje imorgen? Ikke heeelt det samme som salma laks, men.. hehe…

 3. Barbro sier:

  salmalaks er utrolig godt! Jeg pleier å ha en liten dæsj sitron i soyasausen, slik at den blir litt syrligere… chili, hvitløk… og sist hadde jeg litt sesamfrø i rett før vi spiste… Naaam ;))

 4. HanneM sier:

  Er blitt skikkelig glad i sushi, eller rettere sagt sashimi, kan stå over risen. Men wasabi må jeg ha til, det er skikkelig sterkt – og godt.

 5. Elin sier:

  hihi, spiste salmalaks etter trening ikveld. Innmari digg! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s