Vafler på vaffeldagen!

I anledning vaffeldagen får dere her mine rømmevafler. De er sååååå gode! Teksten som hører til oppskriften og noen bilder fra boka følger også med. For dere som ikke kjenner boka mi, er den krydret med personlige tekster om liv og l♥ve til de rundt meg.

Arv og miljø

Etter et halvt års tid på lavkarbo begynte jeg virkelig å savne vafler. Det er noe med de vakre hjertene, lukten av kardemomme som brer seg i huset, og kosen ved å servere vafler. Og så er det noe med at vafler alltid har vært et sentralt element i vår familie.

Min elskede farmor har stekt vafler til oss hele sitt liv. Vafler smaker nydelig, det er lettvint å lage og alle barn, barnebarn og oldebarn jubler når det serveres vafler. Dette vet farmor, og har i godt over 40 år servert oss vafler i tide og utide. Verken melk, fløte eller rømme har gått til spille, men har funnet sin plass i farmors magiske vaffelrøre.

Rømmevafler var et magisk ord i oppveksten. Vi var mye på fjellturer sammen med farmor og farfar, og hvis vi gikk forbi en fjellstue som reklamerte med rømmevafler, så ble vi ungene lykkelige. Vi visste jo at et slikt skilt betydde både pause og vafler. Når jeg tenker på det, så er jeg jo delvis oppdratt med vafler.

– Er du lei deg? Kom, så tar vi en vaffel.

– Ikke vær så sinte da, unger. Kom, så spiser vi vafler!

– Nå var det hyggelig å få besøk! Kom, så steker vi noen vafler!

Ja, så du skjønner. Jeg tror både arv og miljø gjorde at jeg måtte lage en vaffeloppskrift.

Rømmevafler

Noe av det beste med lavkarbo/høyfett-filosofi, er at man kan putte et helt beger seterrømme i en oppskrift, uten at det er for mye av det gode.

10–12 plater

4 egg

4 ss sukrin

3 dl seterrømme

1 dl hjemmelaget mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

Kardemomme og/eller kanel etter smak

Egg og sukrin piskes sammen. Tilsett deretter seterrømmen, og så det tørre til slutt. La røren svelle noen minutter. Vaflene blir tynne, men svært gode. Men du, ikke ta mer enn en spiseskje røre til hver plate. Hvis ikke må du vaske jernet før du kan nyte, og det er tross alt nytelse vi skal frem til.

Et lite tips til slutt: Spar en plate. Lat som om det er en lefse og ta på smør, kanel og sukrin. Rull sammen, putt i matboksen og kos deg på jobben dagen etter.

Fotos: Frank Oknes

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

20 svar til Vafler på vaffeldagen!

  1. HELSEKOSTEN sier:

    Nå skal jeg prøve vaflene dine! God søndag!
    klem fra melissa

  2. Tove sier:

    Takk for flott oppskrift!
    Så kjempegodt ut 🙂 Spørs om ikke jeg må finne frem vaffeljernet og prøve disse… 😉

    Ha en flott søndag!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

  3. Annette sier:

    Disse vaflene lages ofte her i huset, de er kjempegode! Det synes alle barn og «høykarbo» venner jeg har servert de til også:-) Bruker mandelmelet fra iherb, det funker veldig fint i disse (gidder ikke lage selv nei:p).
    Laga forresten sjokoladeostekaken fra boka di igår, den var nydelig god og så enkel:-)

    Ha en fin søndag!

    Annette

  4. Ziltoidia sier:

    Hvordan er disse til sammenligning med de o’så populære ‘Nannahs gode vafler’? Noen som har prøvd begge? 🙂

  5. Linn Therese sier:

    Disse er fantastisk gode!! Satt akkurat og bladde i boken din og lurte på hva jeg hadde lyst på. Det blir nok disse idag, ja. Tror jeg lager litt ekstra så det blir litt kos imorgen også. 🙂

  6. Jane Føllesdal sier:

    Disse skal jeg lage etterpå!! Har lagd de før også, så jeg VET at de er knallgode!!!! ❤

  7. LovelyLiller sier:

    ååååååååå fikk lyst på vaffler nå!

  8. viola sier:

    Det spørs om det ikke blir en liten vaffelrøre i dag.. :))
    Takk til deg som deler!

    Ha en fin søndag! 🙂

  9. utenglorie sier:

    Fikk skinnsykt lyst på, tror jeg må innom bensinstasjonen å kjøpe vaffler! 🙂

  10. Marianne sier:

    Mine vaffler blir så tynne, skal de være det eller?

  11. Barbro sier:

    Jepp, vi har nå kost oss med vaflene «dine» for andre gang denne uken…. 😉 Kjempegode! 😉 Og det beste… når man blir stappmett av disse, «fyser» man liksom ikke på mer… slik som man gjør når man spiser de med mel og sukker… FLOTT!! 😉 Takk, for en fantastisk inspirerende bok!! ;)) Når kommer en med middagsretter?? 😉

  12. Hege sier:

    Tusen takk for oppskriften. De her var fantastisk gode. Til og med far i huset, som er meget skeptisk til søtt uten sukker, gaflet innpå.

  13. Catrine sier:

    Vaflene dine er kjempegode. Vaffeldagen ble utsatt én dag her, men de funket i går også. Vi må bare passe på å lage mindre porsjon. Selv halv ladning ble for mye til dessert til to personer igår. Utrolig at en halv dl mandelmel kan gi så mange vaffler! Og de er jo så gode at man spiser jo opp alt man har laget!

  14. Synnøve sier:

    Jeg har hatt så lyst på vafler innimellom- jeg er enig, det er noe spesielt med vafler:))
    Nå gleder jeg meg til å lage disse til helgen!
    Hilsen Synnøve

  15. Ingrid M sier:

    Nyydelige vafler. Beste lavkarbovaflene jeg har smakt!!
    Skal ta utgangspunkt i denne oppskriften neste gang jeg skal prøve pannekaker. Kutt ned på sukring og kardemomme. 🙂

  16. Ran sier:

    Tusen, tusen takk fine du for denne oppskriften. Lager gjerne dobbel porsjon og fryser de ned. Tiner på 5 min, litt godt smør, tagatesse og marokkansk kanel så er det så GODT! Perfekt å ta med i kaffebesøk og på lange bilturer i stedet for boller (etter gammelt). TAKK!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s