Enkel snacks til barna

Dette er jentene veldig glade i, og av og til serveres dette som kos i helgen eller når det er noe ekstra. Det er rett og slett speltlomper med smør, kanel og Sukrin. Enkelt og godt for de små.

20120324-093519.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

9 svar til Enkel snacks til barna

 1. LovelyLiller sier:

  Det enkle er ofte det beste!! 😀

 2. HanneM sier:

  Har prøvd meg på makronene dine, men de ble litt rare.. Brukte ferdigkjøpt mandelmel, tror ikke det er av den fettreduserte typen. Men syntes makronene ble altfor grove og i hvert fall ikke marengsaktige. Smakte ikke så godt, heller.. (ungene syntes det smakte litt pyton :-P). Burde kanskje ha malt melet selv, men hvordan få det helt finmalt? Deigen ble veldig fast, kunne ikke bruke den nyinnkjøpte sprøyta til formålet (matta fikk jeg brukt…).
  Hva kan jeg ha gjort feil?

  • Det skal ikke være det ferdige mandelmelet, så tror det er riktig mel. De mangler den seigheten sukker gir, men ellers vet jeg ikke hva som er feil. For liten eggehvite, kanskje? Det at de ble grove må jo ha med mandlene å gjøre. Kjøpte du mel malt av mandler med skall eller uten? Jeg bruker her det mandelmelet fra funksjonell mat som har bilde av makroner på utsiden.

   • HanneM sier:

    Det var det melet jeg også brukte. Tror også at mengden eggehvite ble for liten, og at eggehvitene datt litt sammen da jeg tilsatte de andre ingrediensene (har aldri fått til det der med å vende inn..). Fant ei annen oppskrift, der skulle eggehvitene piskes med sukker/melis, og den ble litt seigere og bedre å jobbe med, men heller ikke den ble vellykka..). Kremen ble laga av det vi hadde i huset og den ble ikke veldig god. Nå har vi smakt på noen ferdige makroner (som mannen min syntes ligna på sopper), og resten ligger i søpla. Men vi har lært litt om hvilken konsistens røra bør ha, så kanskje vi lykkes neste gang. Da skal vi også ha med oss en nevø med makron-kompetanse. 😉

 3. gretapreta sier:

  Det enkle er ofte det beste 🙂 Husker du sånn ca næringsinnholdet på de lompene? Tenker på karbo og kalorier..

  • Tror det er 27 gram karber per 100 gram, så 9 per lefse. Innbiller meg at det er litt over 100 kalorier, men husker ikke om det er per lompe eller per 100 gram. Det er ikke lavkarbo altså, men synes det er et ok alternativ for ungene!

 4. Malin sier:

  Hmm godt tips 🙂

 5. katty sier:

  Jeg hadde en haug med unger i hagen i dag og tenkte at dette skal jeg jammen servere som litt kos 🙂 Laget et realt fat og vips var de borte… 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s