Mat i London

London var ikke helt lavkarbo-vennlig, iallfall ikke der vi ferdes. Heller ikke sukkerfri. Derimot var økologisk mat lett tilgjengelig, men slik er det vel kanskje i de fleste storbyer?

Vi fløy fra Rygge, og spiste egg og bacon til frokost før flyet gikk. Ryanair har nemlig absolutt ikke mat for alle på flyene – det er brød, brød og brød.

På de fleste kafeer, slik som Illy og Starbucks, var det en del ferdiglaget mat tilgjengelig, også salater. På Starbucks inneholdt alle salater brød, potet eller pasta, men på Illy hadde de fine alternativ for meg. Yey!

Lørdag kveld spiste vi på en tapas-restaurant som var anbefalt i Michelin-guiden. Vi bestilte en meny, og da inneholdt noen av rettene potet. Den spiste jeg med god samvittighet. Jeg spiste til og med litt dessert, men den var altfor, altfor søt.

Rett ved hotellet lå det en økologisk matbutikk. Den oppdaget vi rett før stengetid. Vi fikk kjøpt masse mørk og rå sjokolade til kveldssnack, samt grønnkålchips. Den var tilsatt næringsgjær, som smaker ost. Det falt ikke helt i smak, selv om konsistensen var god!

Søndag ble det salat på fransk bistro til lunsj. Hotellfrokosten var en tragedie, og jeg endte opp med croissant med smør og gulost. Null alternativ for glutenallergikere. Dagen etter ble det nøtter og en bar fra Clif organics til frokost. Altfor søt den også.

Middag på søndag ble enkel. Vi tilbrakte nemlig god tid i den fantastiske økologiske butikken Whole foods market på Kensington High Street. Tre etasjer med økologisk glede og helsekost – iherb i miniatyr. Masse frisk og økologisk frukt og grønnsaker, nøtter og frø i lange baner – alt du kunne drømme om! Unntatt sukrin. Lavkarbo og sukkerfritt generelt var vanskelig å finne, selv der. Det var masse mennesker der, og vi fikk selvfølgelig lyst til å reise hjem og starte en slik butikk selv 🙂

Her var det stort utvalg av ferdig oppskåret frukt og salater, et mekka for enkel og sunn take-away. Vi kjøpte sushi, salat, bær og sjokolaaaaaade, og dro tilbake til hotellet. Middagen ble inntatt i sengen, helt perfekt!

Hvis du skal til London, anbefaler jeg deg den butikk-opplevelsen. Whole foods market fins 5 steder rundt i London (i tillegg til andre økologiske butikker), men i denne gata hadde de også Topshop og Zara 😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

13 svar til Mat i London

 1. Tonje sier:

  No har eg vridd hovudet mitt litt for å kome med alternativ. Eg et ikkje lavkarbo, og gjorde det definitivt ikkje då vi budde i London, men eg tenkjer at det finnast gode alternativ:

  Pret a Manger har mykje større utval av mat enn Starbucks, her finn du både sushi, salatar, wraps og sandwichar (dei to siste ikkje lavkarbo desverre), samt supper, frukt, snacks (nøtter!). Dei har ikkje like god kaffi som Starbucks eller Illy (Illy har genialt god kaffi, men Starbucks brukar rettferdig kaffi – og det tel litt i mine auge). MEN Pret er altså perfekt «ta med i parken-mat» (også kan ein berre gå innom ein kafè med betre kaffi om ein vil ha det attåt!)

  Italiensk: Prøv f.eks. Carlulccio’s eller Jamie’s Italian (begge har fleire restaurantar i London), gå for antipasti (italiensk «tapas»), gode salatar eller ein ordentleg hovudrett (kjøt/fisk, ikkje pasta/pizza). Jamie Oliver er RÅ på antipasti *mange gode minner*

  Vegetar/vegansk: Så lenge ein kan styre unna poteter og brød/pitabrød ved sidan av så er det ofte masse ein kan velge mellom. Fleire veggisrestaurantar i Covent Garden f.eks. Food for Thought. Fekk også anbefalt raw food-kafeen Inspiral i Camden av ei venninne som bur i London og som et mykje raw. Har høyrt mykje bra om Saf som serverer masse raw food og elles vegetar/vegansk, og det ser skikkelig lekkert ut!

  Meksikansk: Cafe Pacifico i Covent Garden har fantastisk fajitasmeny (det er jo berre å droppe tortillalefsene som blir servert ved sidan av). God stemning (ikkje ein plass for ein intim middag altså, støynivået er ganske høgt). Wahaca har fantastisk mat (men mykje servert med enten tortillas eller ris) – så ferskt og juicy at ein får vatn i munnen berre av å tenkje på det! Og alle drinkane er søta med agavesirup i staden for sukker, bittelitt betre i alle fall 😉

  Planet Organic har godt utval av økologisk mat og snacks (det var kankje den de var innom, det ligg ein i Westbourne Grove som er nært hotellområdet Bayswater). Eg skal definitivt innom Whole Foods Market neste veke!!

 2. camilla sier:

  Det er ikke altid like lett å holde seg til lavkarbo i utlandet, men whole foods butikkene er fantastiske ja, aldri vært i noen i london, men var innom daglig når jeg var i miami. Skulle vært en slik butikk i norge også.

 3. Ziltoidia sier:

  Jeg har bodd i London siden september, og nei… det er sannelig ikke lett å finne lavkarbo mat her. Blir lett ensformig: egg, fløte, grønnsaker, kjøtt, bringebær… samtlige så billige som jeg kan få det. Får ikke gjort noe særlig mye baking når helsekostbutikkene som regel bare selger frø, nøtter og proteinpulver. Savner kokosmel vilt!

  Ærlig talt så er meieriproduktene her elendige. 😛 Men trives ellers
  Skal ta meg en tur innom Whole Foods i Soho… det er jo ikke så langt unna. Takk for tipset!

  • Så deilig å bo i London!! Du kan jo bestille bakeprodukter rimelig fra iherb.com! Det er jo rimelig frakt også, og alt du savner 😉

   • Ziltoidia sier:

    Er fortsatt ikke helt klok på iherb må jeg innrømme. Har sett på kokosmel der, men med mindre jeg har regnet feil, så har det mye mer karbohydrater i seg sammenlignet med Amanprana…eller?

   • Jeg trodde det fra Coconut secret var ok… må ta en titt! (titter) Jo, du har rett. Æsj ;( MEN – ofte brukes det lite mel, jeg bruker maks 1 dl i oppskriftene mine. Så hvis du ikke teller helt strikt karber, kan det jo gå?

  • Kristine sier:

   Jeg bor også i London og er enig i at det ikke er lett! Men kokosmel kan du hvertfall få kjøpt på Planet Organic (jeg har kun vært på den på Torrington Place, men de har flere) og Mother Earth (i Islington). Planet Organic har forøvrig et godt tilbud på kokosolje for øyeblikket 🙂

   • Ziltoidia sier:

    Oi, så stas! Der har jeg aldri vært… jeg bor jo i Islington, så det passer bra. Hva slags kokosmel har de? Altså… tenker helst på karboprosent. :p Har funnet TIANA kokosmel hos Holland & Barrett, men det har jo hele 26%.

   • Kristine sier:

    Jeg husker ikke hvilket merke de selger, har ikke pakningen lenger. Jeg kan ikke garantere at det ikke er den samme som den de selger på H&B, men det er absolutt verdt å ta turen til Mother Earth hvis du bor i nærheten. Liten butikk med mye godt! Hvis du er student så får du forresten 10% rabatt på Planet Organic 🙂

 4. Jane Føllesdal sier:

  Heisann!
  Her var det mye super info! Jeg trodde, helt seiøst, at det ville være enkelt med lavkarbo i London!! Så feil kan man jo altså ta… Jeg skal en tur rett etter påske, og siden jeg også må ha glutenfritt, ser jeg at jeg skal ha med meg mat i baggasjen! En uke blir litt lenge med frø og nøtter…..! 🙂
  Tusen takk!!
  Jane

 5. Magnhild sier:

  Leon Restaurants er spredt litt rundt om i London sentrum (http://www.leonrestaurants.co.uk/restaurants/). Fokuset deres er vel innen whole-food-sjangeren, men de har mat for lav-karbo-folk der også (kanskje ikke for de på strengest lav-kabo-diett). Jeg er innom hver gang jeg er i London, ja, Leon er nesten grunn i seg selv for å reise til London.

 6. utenglorie sier:

  Jeg har faktisk med meg matpakker på tur noen ganger, typisk norsk med matpakke! 🙂

 7. Jeanette sier:

  Hvordan var prisene på Whole Foods Market? Omtrent som iHerb, eller mye dyrere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s