Tips til Catrine?

Det er så interessant og inspirerende å lese kommentarene deres! Jeg er på vei til trening, og imens kanskje dere kan bryne dere litt på denne?

Catrine skriver:

Jeg har forsøkt med utallige belønninger, både for å fortsette vektnedgangen (manger fortsatt ca 10 kg) og for å komme i bedre form, men allverdens belønninger funker ikke lenger. Skulle gjerne hatt noen tips. Problemet mitt er at jeg både bevisst og ubevisst er såpass fornøyd med over 25 kg i minus at jeg ikke klarer å motivere meg til å unngå utskeielser når de byr seg. Heller ikke trening klarer jeg å holde på et jevnt nivå. Tar gjerne i mot “stå i mot utskeielser-tips”. Når ikke “kjøpe nye klær i USA” fungerer som belønnøning, så vet jeg ikke hva som kan funke!

Har dere noen tips? Vet du Cat- det første jeg tenkte var at du kanskje bare skal si deg fornøyd? Jeg har jo møtt deg og vet du er flott. Og, som vi alle vet bortsett fra når det gjelder oss selv – one size doesn’t fit all 😉

I kveld skal jeg forresten på et foredrag jeg virkelig gleder meg til! Lover å fortelle senere 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

8 svar til Tips til Catrine?

 1. LovelyLiller sier:

  Hmmm si det. Er det ikke bellønning nok å få et bedre liv og en bedre selvfølelse? Hva med et resturantbesøk i mnd?

 2. DS sier:

  Tenker vel også umiddelbart at kroppen din kanskje trenger en pause? At hodet trenger å nyte litt? Du trenger ikke på død og liv gå ned de siste 10 kg akkurat NÅ – hva med å utsette det til etter sommeren når motivasjonen kanskje har steget litt? Det er viktig lytte til lysten, slik at ikke hele livet dreier seg om å komme ned en buksestørrelse…

 3. Agathe sier:

  Kutt ut de feite kjøttvarene som pølse og bacon, og skjær fettet av på koteletter og slikt. Ta det tapte fettet igjen ved å skjeie ut med fløtekrem og bær, eller lag din egen sukkerfrie sjokolade med kakaosmør, På den måten kan du skjeie ut innenfor lavkarbodietten, men uten å få i deg ekstra kalorier. 🙂

 4. Lissi sier:

  Jeg er igrunn enig med Cecilie 🙂 Hvorfor tvinge seg selv til noe når man innerst inne er fornøyd med oppnådd resultat? Du skriver jo selv at du er fornøyd med 25 kg i minus.. Og det er VELDIG bra! Jeg trur du skal ta noen dager nå og slappe av, ikke tenke så mye på utskeielser osv -de er der sikkert ikke HELE tiden uansett! Men man kan jo sikkert føle at man har mange utskeielser og så er det kanskje ikke sååå ofte at det gjør kjempestor «skade».. Og husk at det er i hodet det sitter! Er hodet ditt fornøyd med vekttapet så er det kanskje der det sitter? Lykke til 🙂

 5. Bjørg-Elin sier:

  Hei Cecilie og Catrine!

  Jeg har jo en fot i kostholdsleiren og en fot i mental trening-leiren. Helt umiddelbart tenker jeg at du kunne hatt stor nytte av coaching, faktisk. Både det å virkelig ta inn det du har fått til, (GRATULERER!!!) kanskje snu fokus til at du nå skal spise sunt fordi det er best for kroppen din, ikke bare vektreduksjon). Du skal være glad for at du er oppmerksom på dette nå – det er dette som ofte stikker kjepper i hjulene for en varig livsstilsendring. Hodet er ikke 100% med oss i prosessen og vi faller tilbake til gamle synder. For min egen del opplevde jeg etterhvert belønning i det å fylle kroppen min med det som er bra for meg, og etter dette har det egentlig ikke vært spørsmål om å skli ut igjen. Jeg vet nå at jeg fortjener kun det beste. Det var jeg ikke helt sikker på før nemlig!

  Så er det ofte en faktor også at hjernen ofte henger fast i tanken om at «vel, vel – denne vektreduksjonen er vel ikke varig heller. Er vel bare et spørsmål om tid før det sklir ut igjen.» Og da er det gjerne rask utforbakke igjen mot gamle synder.

  Nå må jeg jo understreke at jeg skriver dette med all mulig ydmykhet, jeg kjenner deg ikke og har ikke grunnlag for påstander. Jeg snakker i generelle baner om mine opplevelser og det jeg ofte ser hos andre. Så ta med deg det du trenger og har bruk for av dette, og så legger du resten igjen. 🙂

  Cecilie kan bidra med min kontaktinfo om du eller andre har spørsmål vedrørende coaching og livsstilsendring 🙂

  Ønsker deg uansett lykke til og stå på videre!

  Beste hilsen Bjørg-Elin, Sunt Hjem 🙂

 6. Catrine sier:

  Takk for gode tips og råd! Og takk til Cecilie for at hun ber om hjelp på mine vegne. Jeg har stått stille nå siden sommeren, så jeg vet at jeg klarer å HOLDE vekta og det er jo veldig bra. Vi spiser lavkarbo jevnt og har tenkt å fortsette med det resten av livet, så helsa og formen er bra nok. Jeg hadde heller ingen store helseplager før jeg begynte med dette. Problemet er de små utskeielsene, et kakestykke her og der, litt (for mye) sjokolade, pepsi max som jeg ikke klarer å kutte ut som «ødelegger». Kan være flink i mange dager, og så «sprekker jeg», for til tross for lavkarbo-kosthold, er jeg fortsatt fysen på søtsaker. Så Agathes tips om å kutte ut på det salte fettet og spare det til det søte, er nok en god ide. Eneste gangen jeg virkelig merket at alt søtsuget var borte, var da jeg spiste streng Skaldeman, men samboeren syns det er litt kjedelig i lengden. Men kutte ut lavkarbo-brød sier jo alle at man bør prøve når man har stoppet opp, så kanskje skal jeg bare forsøke å gjøre det en stund for å se om jeg kommer ned en liten kneik igjen? jeg er jo slankere enn jeg har vært på gudene vet hvor mange år og trenger jo og går på ski og er i bra form, men skulle så veldig gjerne ha nådd målet jeg har satt meg. Jeg kan moderere det til at jeg skal ned 5 kg også, men jeg holder liksom ikke ut mer enn noen få dager i strekk. Men dere har jo rett i at det sitter i hodet, selvsagt 🙂 Men kanskje dette har hjulpet til å gi meg et spark bak? Har booket meg på trening på Elixia både i dag og i morgen, så da får vi se hvordan det går! Takk til dere som svarte, i alle fall!

 7. Ann- Theres Lorentzen sier:

  Har det på akkurat samme måte…. Har levd lavkarbo i 1 år nå, pluss en god periode et år/ halvannet tidligere, hvor jeg tok av mye, og livet var lett… 😉 men nå derimot!! Til tross for iherdig jobbing og lite karbo, klarer jeg kun å flytte vekten bitte litt… Men like fort opp etter et glass vin.. Frustrerende!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s