Raskt og enkelt: wok med restegrønnsaker

Visste du at torsdag kalles restetorsdag? Dagen for å bruke restene man har i kjøleskapet. Hos oss besto restedelen i gårsdagens middag av grønnsaker. I kjøleskapet hadde jeg også en indrefilet av svin, og tilsammen ble dette en supergod og enkel wok.

Du trenger:

5-600 gram indrefilet, skåret i strimler

en god bit kål

2 gulrøtter

1 paprika

Noen champignoner

litt hvitløk

salt og pepper

chili/sambal olek og 1/2-1 ss sukrin eller 1 god spiseskje sweet chili saus

Slik gjør du:

Skjær grønnsakene i strimler eller biter. Varm stekepannen og ha i litt kokosolje. Ha opp i grønnsakene, og la de surre til de er blitt litt myke – men samtidig beholder sprøhet. Avhengig av størrelsen på grønnsakene tar det 2-5 minutter. Mot slutten tilsetter du hvitløk og chili. Kålen tar opp smaken av disse på en helt nydelig måte, derfor tilsetter jeg dette i grønnsaksblandingen.

Legg grønnsakene på tallerken. Tilsett litt mer kokosolje, og stek kjøttet raskt.

Når kjøttet er stekt, tilsetter du grønnsakene igjen, og blander det hele godt sammen. Enkelt og godt – Einar var strålende fornøyd 😉

PS: Hvis barna ikke liker chili, tar du av litt grønnsaker og litt kjøtt før du tilsetter dette.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Raskt og enkelt: wok med restegrønnsaker

  1. LovelyLiller sier:

    Vok er supergodt. skal lage det i kveld ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s