Lørdag♥

God morgen, fine lesere!

Takk for at dere ikke gikk i taket over minsta som drakk kaffe. Da vi skulle bestille, prøvde jeg å få henne til å bestille kakao som de andre. Hun nektet, og skulle ha kaffe mokka. Det var servitøren som foreslo å lage den koffeinfri. Så langt tenkte ikke jeg 😉

De siste dagene har jeg kost meg med en ny lavkarbo-bok! Jeg fikk nemlig den største boken på markedet i posten for litt siden: LCHF for hela familjen av Monique Forslund!

Bildet er linket 🙂 Boka er så fin, med mat og tips helt fra babyens første mat. Den har også en teoretisk del om bra mat i barnehager, praktiske råd, for eksempel om vitaminer, mineraler og antioxidanter. De øvrige kapitlene omhandler frokost, lunsj og middag, tilbehør, mellommåltid og fredagsmys.

Jeg vet at boka kommer på norsk senere, men vet ikke når. Den anbefales! Designmessig minner den om min, så jeg tror det er en bok som passer dere godt 😉

Er det noen som husker at jeg lagde eplemos i høst, med sukrin? (Litt artig å lese igjen innlegget. Det var i oktober, en varm høstdag i høstferien med hele 17 varmegrader. Da vi grillet ute her om dagen, var det i den samme vennehagen, en varm vinterferiedag med hele 10 grader ;)).

Da jeg lagde eplemosen, frøs jeg ned to begere, for å teste hvordan sukrinen ville oppføre seg. I forigårs tok jeg opp ett beger. Vet dere, det smakte helt som nylaget! Sukrinen har ikke krystallisert seg, så dette fungerer utmerket!

Og jammen smakte det ikke godt med en blanding av tyrkisk yoghurt, cottage cheese, eplemos og kanel. Mmmmm!

Snart vender vi nesene mot Oslo. Vi skal opp på Frogneseteren (tror jeg) og ake med barna 🙂 I kveld blir det middag, vin og skravling. Gleder meg! Håper dere skal fine ting i helgen, kjære dere. En god helg ønskes dere alle♥

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Morgenprat. Bokmerk permalenken.

12 svar til Lørdag♥

 1. Så flott at sukrin funker på frysetøy (eller hva man kaller det). Jeg har lurt på om det går an å bruke i likør. Før lagde jeg likør av høstens frukt og bær, men det blir jo så mye sukker! Kanskje jeg får prøve med sukrin til høsten.

  God helg!:)

 2. -Marianne- sier:

  Lørdag er bra, alltid veldig bra, med eller uten eplemos:)
  Når det gjelder kaffe så er jo cafeene de nye ungdomsklubbene, der kommer ungdommen inn, gratis internett og kjøper allskens kaffedrikker. Så dattra di glir kjapt og greit inn i den nye kulturen:)
  Ha en strålende Oslo tur, alltid godt å reise dit!

 3. Tini sier:

  Kos dere masse i Oslo! Dere gjør så mye kjekt for barna deres, de er heldige barn, og nydelige barn! Ha en fortsatt god helg:)

 4. Blondie sier:

  Hei. Trenger et lite tips og håper du kan hjelpe. Har levd på lavkarbo siden august. Har gått ned ca 11 kg. Er blandt de som synes det er greit med brød som matpakke (både frokost og lunch) Det jeg liker best med dine oppskrifter er at det er så enkelt (ikke masse forskjellige ingredienser) Likevel har jeg prøvd masse ulike brødoppskrifter jeg har funnet på nett. Har blandt annet lagd brød og rundstykker med kli og glutenmel. Har hatt et vektplatå siden før jul, og nå har jeg begynt å lure på om det henger sammen med kornproduktene, at jeg rett og slett ikke vil gå ned i vekt med inntak av korn. Har til og med gått litt opp i vekt de siste ukene. Kanskje jeg må holde meg helt til nøtter og frø? Kjenner du til tilsvarende erfaringer? Andre?

  • under opplæring sier:

   tillater meg og svare litt jeg også da jeg kjenner meg så igjen i d du skrev! 😉 Jeg er akkurat som du og vil helst ha brød til frokost og lunch…men da jeg begynjegte m dette igjen,stod jeg bom still på vekta.Så jeg har bare begynt og tenke at frem til jeg har kommet dit jeg vil i forhold til vekt,så dropper jeg brødet.Men kun frem til jeg har nådd ønsket vekt! 😉 Da skal jeg begynne og eksperimentere m hvor mange skiver brød jeg kan unne meg om dagen uten at d påvirker vekta,også da tenke litt brød,masse pålegg!

   Jeg er også typen som blir fort lei egg,men har funnet ut så lenge jeg lager en omlett m løk og paprika,m ost på toppen og servet m en enkel salat ved siden av m for eks tomat og fetaost,da holder jeg meg mett lenge og blir fatisk ikke lei av d heller.Steiker opp en stor panne m det og har m til lunch på jobben 😉 Til frokost har jeg ofte tyrkisk yoghurt m en go desj fløte og bringebær pluss litt nøtter på toppen,ikke noe jeg blir gørr mett av i grunn,men så lenge jeg vet jeg har den gode omletten til lunch så får d holde ;))))

   Ellers,hvis du elsker knekkebrød så er jo d en fin erstatning! Selv blir d ofte noen fiberrik på meg 😉
   Lykke til og ikke dumt og ha brødmåltidene som en «gullrot» når vekta har blitt der du vil ha den ;)) -Og da med måte selvsagt! ;))
   Lykke til

   • Blondie sier:

    Tusen takk for at du delte dine erfaringer med meg. Det er gull verdt:-) Omelett til lunch kan jeg også godt tåle, så da får vi prøve med en smoothie til forkost i morgen:-)

 5. LovelyLiller sier:

  jeg fikk smake øl til og med som liten and im still alive 😉 ååh eplemos er godt da!

 6. under opplæring sier:

  Synes d er bedårende m små kaffielskere jeg asså! 😉 er jo ikke akkurat store mengder de får i seg! 😉 Og tenk så mye koselig sosialt livet byr på som inkluderer kaffi!;)
  Nu står jeg og lager meg lørdagsgodiset mitt,nemlig jordbær dyppet i 86% premium!Har fått helt dilla på d nå jeg asså! Blir bare så sykt sjessen på champis attåt da(d er bakdelen!) humre…
  God helg og kos deg m venner,familie god mat og vin!

 7. camilla sier:

  Jeg har også drukket kaffe siden jeg var liten, tror jeg likte det bedre den gang enn jeg gjør nå. Er iherb pakken jeg fikk i dag fra deg?
  God helg.

 8. Da blir det eplemost på oss til høsten! 🙂 Og den boka har jeg lyst på… Har ei på 8 mnd og en på 3 år.. så hadde vært moro å lese hva hun skriver i forhold til så små barn! Fedons bok er jo litt mer liberal? Eller ligner det? Synd den ikke er på norsk ennå.. Men den er jo billigere på svensk da 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s