Rask og enkel: svinefiletgryte

Vi elsker rask og enkel mat, eller hva? Gryte er enkelt og greit, og lett å servere tilbehør som blomkålris, mos, ris eller potet til – avhengig av hvem som er dagens spisere. Jeg lager sjelden tilbehør til meg selv, jeg spiser gryta som den er, jeg.

(Kremt, fotografen jobbet ikke så veldig med å få til et fristende bilde...)

Du trenger:

1 indrefilet av svin (ca 600 gram)

Grønnsaker etter smak, bruk det du har i kjøleskapet

3-5 dl fløte

olje eller smør til steking

krydder etter smak

litt sennep eller lignende

Skjær fileten i skiver, 1-1,5 sm tykkelse. Varm litt olje eller smør i panna, og legg kjøttet i når det er varmt. Snu det når det har fått jevn farge på undersiden, og krydre med ønsket krydder.

Kok opp fløten og en teskje god sennep i en gryte. Skjær opp grønnsakene i mindre biter. Legg kjøttet i den varme fløten og la det putre fem minutter.

Ha i alle grønnsakene og la det putre videre i ca 5 minutter, avhengig av størrelsen på grønnsaksbitene.

Det er det hele! I min gryte har jeg sukkererter, brokkoli, babyasparges, bønner og gulrot. Del opp grønnsakene slik at de enten blir ferdige på likt, eller putt de i gryta i den rekkefølgen det tar å bli ferdig (f eks gulrot-brokkoli-resten). Jeg har en forkjærlighet for grønne grønnsaker!

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

8 svar til Rask og enkel: svinefiletgryte

 1. under opplæring sier:

  åh,har i grunn savnet noen middagstips fra deg!Det var artig vettu!Her blir d bare og varme opp kyllingvinger og fetaost-tomat salat i dag,enkelt og greit! 😉

  • under opplæring sier:

   gryta så forresten veldig go ut den!Hadde det vært opp til meg så hadde jeg bare smelt sammen enkle gryteretter og gratenger hver dag! Men jeg har to barn som ikke er spesielt glad i nye ting,hvertfall ikke mat som er BLANDET! hyyyl! Så jeg slter litt m å lage middager som gleder alle,Sauser er også en ting,er d noen lavkarbo vennlige ferdig sauser som du kan anbefale? Vi tyr til fjordland bernaise ett par-tre ganger i mnd.
   Prøvde meg på en hjemmelaget bernaise i dag men alt gikk i vasken,….smakte bare salt!Mulig d er lurt og bruke usaltet smør 😉

   🙂 Ha en finfin dag!

   • Vet du, jeg er ikke glad i saus selv. Ungene er ikke så glade i det heller. De får ofte tilbud om å ha smeltet smør på maten, og det er de glade i. Mannen som liker saus, får saus laget på fløte eller creme fraiche og krydder. Jeg er ikke spesielt flink til å lage saus, gitt 🙂

    Hvis ungene dine får ris eller potet, kan du jo evt koke med litt grønnsaker de liker. Eller la de få rå grønnsaker, og så fisker du opp litt kjøtt fra gryta. Det gjør jeg! Og det gjør ingenting å la de få rå grønnsaker!

 2. Tove sier:

  Greitt med enkle, raske middager av og til 😉

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

 3. utenglorie sier:

  Hvor kjøper man sånn lavkarbo? Er det det samme som sukrose??

 4. under opplæring sier:

  takk igjen for svar!du får alt til å høreS så enkelt ut!! 😀 Og d trenger jeg,for jeg har en tendens til å gruble ihjel slike ting!
  håper på mer gode og enkle middagstips fra deg!
  Ha en finfin dag,her blir d koteletter,blomkålmos og brokkoli på meg og ris til resten av gjengen! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s