Fastelavnsboller

Visste du at vi markerer overgang fra vinter til vår i dag? Derfor passet det godt å la solstrålene i kjøkkenvinduet skinne på bollene:

mms-bilde

Oppskriften er den samme som for lussekatter og skolebrød:

 4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

(egg til pensling)

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til boller.

Bollene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. I mellomtiden visper du krem. Del bollene på midten og fyll med ønsket mengde krem. Dryss sukrinmelis på toppen.

PS: Du kan godt bruke kokosolje og eventuelt litt kokosmelk i stedet for smør og fløte!

Velbekomme!

PS: Oppskriften på mandelboller i boka kan også brukes. De er min favoritt! Disse bollene er imidlertid barnas favoritt, så da blir det disse i dag.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Småplukk. Bokmerk permalenken.

46 svar til Fastelavnsboller

 1. Hooney sier:

  Hvor mange boller blir det sånn ca? Lurer på om jeg bare skal lage halv porsjon. Evt kan de fryses? Hva synes du er den smaksmessige forskjellen på din favoritt og barnas?

 2. Lissi sier:

  Her står vanlig bolledeig til heving, når barna setter igang skal jeg lage boller til meg 🙂 Takk for oppskriften -trur jeg prøver meg på den varianten idag jeg og 🙂

 3. Ran sier:

  Genialt! Tror du det går an å bruke mandelmel i stedet for kokosmel?

 4. Kari sier:

  Da må disse også prøves;-) Ungene elsker forøvrig mandelbollene, så de har vi bakt flere ganer. De får virkelig ben å gå på! God fastelavn:)

 5. -Marianne- sier:

  Her bakes både hveteboller og mandelboller:) Mandelbollene fra boka di går selvsagt kjappere å lage enn hvetebollene pga all hevingen…så jeg får «mine» først! Regner med at de blir prøvesmakt av unga også! Plages alltid med å «lage vakre klatter» som du så fint skriver i boka, så halvparten går i muffinsform og resten blir disse «vakre klattene»

  Blir forresten trening i kveld: Skal prøve å slå til med både tabataløping og «functional moves», så får vi se hva jeg får til:)

  • Husk at jeg synes mislykkete boller som renner ut er vakre! Liker alltid best kakene som har rent ut i alle slags fasonger 🙂 Kos deg på trening i kveld! Det var en utrolig artig økt, altså!

 6. Tilbaketråkk: Mamma sine boller! | Historien om et liv

 7. Anja Holt sier:

  Mine boller hadde du elsket, for de rant skikkelig ut! 🙂 Men jeg tror kanskje jeg skal justere litt med litt mer mel, litt mindre bakepulver? Smaken ble litt for «bakepulvrete» og utseendemessig litt for flate. Jeg benyttet selvsagt anledningen til å fylle de ekstra med krem….. *kremt* Da ble de så høye og fine ,atte! Takk for tips og oppskrift!

  • Jeg så bildet av dine på den fine bloggen din! De ble anderledes enn mine. Kan det ha med fiberhusk å gjøre, tro? Så du brukte et annet merke. Kanskje melmerket også?

   • Anja Holt sier:

    Damen på Helsekost sa at dette var det samme, men jeg har nå mine tvil. Men den har funket ellers, jeg tror jeg hadde for lite mel…. for det var ikke mye «trilling» av boller… det var mer som gode, gammeldagse sølekaker! Jeg hadde det riktig så gøy og klager ikke! 🙂 Kokosmelet kom i en brun papirpose, den er selvsagt kastet for lengst. Ryddefreak, jeg?

 8. De så gode ut! Men jeg er som deg – veeeldig glad i smaken av mandler….

 9. LovelyLiller sier:

  Mmmmm elsker boller., spiste scones idag!

 10. ingvild sier:

  Disse lagde jeg idag 😀 men byttet ut litt av sukrinet med tagattose.
  Veldig godt 😀

 11. Tove sier:

  Nam! Så nydelige ut!

  Ha en flott søndag 🙂

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

 12. Hannelore sier:

  Nå står lavkarbobollene dine i ovnen og koser seg. Vi lager vaniljekremen fra «fristende lavkarbo» til og håper på stor suksess :)) Ha en fin kveld!

 13. A :-) sier:

  Nystekte boller ut av ovnen…mmm! Disse var veldig gode! 🙂 God søndag

 14. Skorpion sier:

  Har savnet hveteboller lenge. Har prøvd mandelbollene dine, de var gode, men disse var kjempegode. Nå trenger jeg ikke savne hveteboller mer, tusen takk.

 15. Dere er så skjønne! Takk for alle kommentarene – og også til dere som har delt på facebook. Da blir jeg stolt og glad! Veldig artig å legge ut en oppskrift og oppleve at dere faktisk tester – og liker. Mine foreldre og min mann fikk de servert til formiddagskaffe, og de falt virkelig i smak. Jeg synes det er stas jeg da 🙂

 16. Lise sier:

  Nam, disse bollene var en bra erstatning for vanlige hveteboller 🙂 Takk for at du legger ut oppskrifter 🙂

 17. Irene sier:

  Disse må jeg prøve!! Prøver å komme i gjenge igjen med Lavkarbo-kostholdet etter at jeg datt av lasset for en stund siden…men, opplever at det er vanskelig å få skikkelig til…begynner så godt hver morgen, men mister gnisten igjen utover dagen…noen gode tips??

 18. Wenche sier:

  Disse ble lagd som «dessert» i dag og jeg kunne nesten ikke tro hva jeg så og smakte. Hadde aldri trodd at det var mulig å få til noe som var i nærheten av hveteboller, men disse var kjempegode! Jeg lagde dem nok litt større enn det du gjør siden jeg bare fikk syv boller 🙂
  Et lite tips til å få fine runde boller er å ha våte hender når du lager dem, da blir de helt perfekte 🙂
  Tusen takk for en super oppskrift.

 19. Lene sier:

  Lagde også disse i dag. Hadde ikke nok fiberhusk i skapet, så mine ble noe flate. Men smaken var nydelig!!

 20. Birgitte sier:

  Takk for super oppskrift! Gjorde at jeg klarte å trylle fram fastelavensboller på 30 min til et spontant vennebesøk! Deilig å slippe all den hevetiden som man driver med i vanlig baking! Og de var veldig gode, synes jeg. Selv om jeg fremdeles tar meg i å unnskylde meg/føle meg litt dum når jeg servere lavkarbobakst til vanlige folk…

 21. Mariann S sier:

  Eg har også laga bollane dine i dag, og dei smakte himmelsk mmmmmm 🙂 Vart so glad, for dette erstatta kvitebollar uten problem 🙂 So kjekt å kunne sitte å spise fastelavensbollar, sammen med en heil gjeng, uten å føle at eg spiste noke annerledes 🙂 Tusen takk for super oppskrift 🙂

 22. LowCarbBlogs sier:

  Jeg fikk kun 6 boller og de ble ganske flate. Kunne likegodt laget to tykke pannekaker og fylt med krem synes jeg 🙂

 23. Hanne Beate sier:

  MmmNAM, disse skal jeg prøve selv om fastelaven er forbi. Så kjempegode ut!
  Vet du noe om i hvilke mengder/forhold man erstatter sukrin/sukrinmelis og mandelmel/kokosmel i oppskrifter med hvetemel og vanlig sukker?

 24. Nam, disse må jeg prøve 😀 Takk for oppskrift!

 25. Tilbaketråkk: Fristende lavkarbo fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

 26. Jane sier:

  Jeg testede denne opskrift i weekenden, og nøj, de blev gode. Tak for den fantastiske opskrift. Jeg har døbt dem Fristende lavkarbo fastelavnsboller og skrevet om dem her: http://www.madbanditten.dk/2012/02/27/fristende-lavkarbo-fastelavnsboller-med-chokoladecreme-og-hindbaer/

  🙂

 27. Tilbaketråkk: Gode fødselsdagsboller uden mel (LCHF)

 28. Ziiggyy sier:

  Disse ser kjempegode ut! Jeg går på en streng candidadiett for øyeblikket og skal verken ha gluten eller melk. Tror du det går bra å bytte ut fløten og smøret med kokosmelk og kokosolje? Har du noe tips til melkefri krem?

 29. Ziiggyy sier:

  Kan forresten også bare bruke stevia. Hvor mye ville du brukt? 🙂

 30. Tilbaketråkk: Lowcarb.dk | Fastelavnsboller

 31. Tilbaketråkk: Lavkrabo Fastelavensboller | kristinenodland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s