Noen tanker om butikkenes lavkarbobrød og knekkebrød

For en stund siden publiserte Fitnessbloggen en meget god artikkel av Pål Jåbekk, hvor han tar for seg problemet med korn og hvorfor han mener vi skal unngå det. Kort fortalt hevder han at ved inntak av korn reduseres opptaket av proteiner og viktige mineraler, immunforsvaret forstyrres og inflammasjon (betennelse) øker.

Jeg anbefaler alle kostinteresserte å lese den artikkelen!

Ofte blir jeg spurt om det er greit å spise de ulike lavkarbobrødene som kan kjøpes i butikkene. Jeg kjenner til Ingers lavkarbobrød, Fedons, og Coop sitt Fiber og frø. Mitt svar på dette er som følger:

Tenk gjennom hvorfor du spiser lavkarbo. Hvilke helsegevinster har du hatt, og hvilke ønsker du å oppnå?

Hvis det kun dreier som om vekt, kan du antagelig spise litt av det brødet hver dag. Hvis du har oppnådd  eller ønsker å oppnå helsegevinster knyttet til autoimmune lidelser (betennelser i kroppen), tenk deg godt om. Dette kan være lidelser som generelle eller spesifikke tarmproblemer, astma, allergi, reumatisme, stivhet i ledd og så videre. Hvis du opplever forbedret helse ved å kutte ut mel og korn – kanskje er ikke butikkbrødet verdt å ta med seg hjem?

Forøvrig kjøper jeg disse brødene til familien min. Jentene vil gjerne ha litt brød, og Fiber og frø er favoritten. Det inneholder 19 karber per 100 gram, og er et ok alternativ for de som spiser brød.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

3 svar til Noen tanker om butikkenes lavkarbobrød og knekkebrød

 1. LovelyLiller sier:

  Takk for linken! 😀

 2. -Marianne- sier:

  Sant det du sier. Tror ikke at jeg har betennelse i kroppen, men vil alikevel spise minst mulig korn og kornprodukter. Alikevel baker jeg brød selv og det er jo karbo i de også uten at jeg har orket å regne ut antall karber pr.skive.
  Leste akkurat innlegget om Elin og hvordan man skal få til ett lavkarbokosthold i hverdagen på en overkommelig måte. Jeg lager matpakke av brødet som jeg tar med meg på jobb og spiser til lunsj. Innimellom spiser jeg også ei skive til kvelds, men jeg merker at jeg bør tenke på at «letthetssyndromet» ikke tar meg. Det er jo så utrolig enkelt å bare skjære ei skive og hive på no pålegg…og for meg er det ok å gjøre til lunsj, men bør egentlig holde det til det.

 3. Elin sier:

  Har du prøvd brødblandingen til Funksjonell mat? Jeg tittet på den og den så ut til å være «ekte» lavkarbo, men kjøpte den ikke fordi den var DYR!!! OG så går det jo så fort å lage det selv fra bunnen av. Har som regel laget brødet til Sofie Hex, men i går lagde jeg brødet til mamman din – namminammi!!! Veldig godt! Bra å ha et par alternativer å veksle mellom! Til og med mannen min foretrekker lavkarbobrød fremfor annet – selv om han som regel synes at «alle lavkarboerstatninger bare smaker egg».
  Ha en superduper dag! Hilsen Elin (som stadig blar i boken din, men ikke har fått laget så mye godt ennå, men i helgen blir det snickers-mekking 🙂 )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s