Skolebrød – lavkarbo, uten sukker og gluten

Denne oppskriften tar utgangspunkt i oppskriften min på lussekatter. Dere som eeeelsker mandebollene i boka like mye som jeg gjør, kan selvfølgelig ta utgangspunkt i den oppskriften i stedet!

Men dette er ekte lavkarbo skolebrød, sukker- og glutenfrie. Sofia og jeg elsker de! Mira nekter å smake, og min kjære er ikke så glad i glasur laget på glasurmelis. No problemo, Sofia og jeg trenger ikke dele 😉

Oppskriften gir 10-12 boller.

Boller:

4 mellomstore egg

4 ss sukrin

1 dl fløte

50 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

2 ts bakepulver

3 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

(egg til pensling)

Vaniljekrem:

2 eggeplommer

4 ss sukrin

½ dl fløte

½-1 ts vaniljepulver

50 gram smør

2 dl fløte pisket til krem

Vaniljekremen lages ved å blande sammen alle ingrediensene utenom smøret i en kjele. Kok opp og rør hele tiden til det tykner. Ta kjelen av platen. Rør inn smøret i biter og la deretter kremen avkjøles. Stivpisk krem av to desiliter fløte, og bland inn i vaniljekremen når den er blitt kald.

Lag så bolledeigen:  

Visp egg og sukrin godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og fløten. Bland det tørre godt sammen og bland det godt inn i det våte. La deigen svelle ti minutter.

Ta litt og litt av deigen og trill til boller. Dypp en teskje i vann og bruk baksiden til å forme en grop. Fyll vaniljekrem i gropen.

Skolebrødene stekes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 18 minutter. La de så avkjøles på brettet. Rør sammen litt sukrinmelis med rester av eggehvitene. Jeg gjetter på at jeg brukte 1-1,5 dl sukrinmelis. Stryk litt utover hvert skolebrød og dryss så litt kokosstrø over.

Velbekomme!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Kaker, Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

34 svar til Skolebrød – lavkarbo, uten sukker og gluten

 1. Malene sier:

  Å hellelujah! Eneste eg har savna på lavkarbo trur eg. TUSEN takk, til helga skal det bakes 😉

 2. Hege-mor sier:

  åååå Cecilie, du har en oppskrift på det meste! Denne skal uten tvil forsøkes, i veldig nør fremtid. Hjertelig takk 😀

 3. Jeanette sier:

  Yes! Nå er jeg spent på å prøve disse.. Du er et oppkom av gode ideer.. Med disse i veska blir ikke fristelsene på fotball cup så store for noen av oss

 4. Ida sier:

  Åh som jeg elsker gjærbakst, skoleboller inkludert. Sukkeret og melkeproduktene er lett å bytte ut, men spiser det ytterst sjelden fordi verken gjær eller hvete er noe særlig (som kjent)… Tror jeg må prøve oppskriften din! Om jeg gjør det så kan jeg gi tilbakemelding på hvordan det fungerer med soyafløte og kokosolje/margarin i stedet for melkeproduktene.

  Du er så flink med oppskrifter! 🙂

  • Ida sier:

   Disse var overraskende bolle-aktige til å verken inneholde mel eller gjær! Jeg må innrømme at jeg ikke forventet at de skulle ligne noe særlig verken i smak eller konsistens, men der tok jeg grundig feil 😀

   Tenkte bare jeg skulle meddele at det fungerte kjempebra med alpro soyafløte i stedet for fløten og kaldpresset kokosolje i stedet for smøret. Vaniljekrem laget jeg på en annen måte slik at den ble melkefri.

 5. Hannelore sier:

  DEILIG! Kan ikke vente til å prøve :)))

 6. Mette sier:

  Spennende! Skal absolutt prøves 🙂

 7. MaritBE sier:

  Namnam 😉 Disse skal jeg virkelig prøve 😉 Tusen takk for tipset!

 8. Lissi sier:

  Skal testes her også 🙂 Ser kjempe snadder ut 🙂

 9. Tone sier:

  Ooh! Disse skal jeg bake til vi er bedt bort på fastelavnsboller! Eller mandelbollene med krem. Hmmm.. Valgets kval. 😀

 10. Dette skal prøves:) 🙂

 11. Tove sier:

  OMG!! Disse så nydelige ut! Skal så definitivt prøves 🙂

  Tusen takk for flott oppskrift!
  Ha en flott kveld videre Cecilie 🙂

  Tove
  http://sjelemat.blogspot.com/

 12. LovelyLiller sier:

  åååå det så bare himmelsk ut! jeg er Så glad i skolebrød 😀

 13. Jane Føllesdal sier:

  Hei!
  Nå har jeg akkurat tatt skolebollene ut av ovnen!! 🙂 Mulig jeg var litt vel overivrig med vaniljekremen, for den fløt utover alt…., men gode ble de!!!!
  Mmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!! Tusen takk for nok en fantastisk oppskrift!

 14. Frøya sier:

  Lagde disse i kveld. Var litt skeptisk, men guu så gode di var! Hadde vaniljekesam i midten å surinmelis blandet med vann rundt. Nammenam!

 15. Wenche sier:

  Lagde disse til kaffen idag siden vi skulle ha besøk..Men vaniljekremen fløt utove rhele brettet. Det var ingen ting igjen i midten av skolebrøene. Har jeg gjort noe feil tro? De var gode på smak, men det var noe som ikke stemte… Har lest om igjen på oppskriften og jeg har iallefall tatt riktitg mål…
  Kremen skulle vel være i midten mens de ble stekt?

 16. Cecilie sier:

  Takk for oppskriften! Gode ble de, men jeg gjorde en liten vri:-) Ha på egge/vaniljekremen ETTER at de er ute av ovnen og avkjølt, så følger masse glasurmelis og kokos. Når kremen er på etter at de er ute av ovnen, holder den sin luftige konsistens. Verd et forsøk!

 17. Marthe sier:

  Nå står de i ovnen, men jeg pøste på men vaniljekremen, så nå bader bollene i vanilje der inne 😛 Jaja, jeg spiser dem uansett. Gleder meg!

 18. Michelle sier:

  Hei, jeg er på ketolysekuren, og jeg lurte på hvor mange karbohydrater det er i disse skolebollene? Jeg må holde meg innen en viss grense for å forbli i ketose. Håper å få svar 🙂

 19. Trine RJ sier:

  Hei Cecilie! Lenge siden jeg har lagt igjen en kommentar nå, men er inne og leser hver dag 🙂
  Jeg lurer på hvordan konsistensen på vaniljekremen din ble? Jeg har aldri laget vaniljekrem før, så har ikke noe å sammenligne med.
  Jeg synes ikke min tyknet noe særlig. Skal den virkelig koke? Koagulerer ikke eggene da og blir eggerøre?
  Jeg skal bruke vaniljekremen til pavlova så jeg droppet smøret. Mulig det skal være smør i vaniljekremen til Pavlova… ikke vet jeg, har ikke laget den heller før. hehehe
  Typisk meg å prøve nye oppskrifter når jeg egentlig burde kjøre safe 😉
  Fortsatt god 17. mai! Hurra! 🙂

 20. Ingrid sier:

  Jeg lurer på, om jeg dropper sukrin og kardemomme, kan denne brukes til å lage foccacia? Da blir det jo en basic «gjærbakst» som kan brukes til mye:)

 21. Elin sier:

  Hei,
  Tusen takk for mange gode oppskrifter. Jeg baker disse bollene ikveld, og jeg lurer på hvor tykk deigen skal være. Synes at den ble veldig tykk, så tykk at bollene sprakk når jeg trykket hull til vaniljekremen. Og vaniljekremen renner utover hele plata, hva gjør jeg feil?

  • Hei Elin! Jeg er visst litt sent ute med svar 😦 Hvis deigen ble så tykk, så er det nok litt for mye fiberhusk i. Vaniljekremen kan jo evt tyknes med jbk-mel el fiberhusk hvis du skulle tørre å prøve igjen en annen gang 😉

 22. Thomas Ørjansen sier:

  kan man bruke sukrinmelis istedenfor sukrin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s