Alternativ til pasta

Mange savner pasta, og mange leter etter gode lavkarbo-pastaer. Mange av alternativene inneholder gluten, og gang på gang har jeg opplevd at det eneste som holder min eksem i sjakk, er å holde seg unna.

I tillegg har jeg faktisk ikke savnet pasta. Og det er nesten litt rart, for jeg var virkelig glad i det og spiste det masse. Derfor tester jeg ikke ut lavkarboalternativ til pasta, mem holder meg trofast til mitt eget alternativ: grønnsaker!

De andre her hjemme spiser jo litt pasta, så i går da vi lagde spaghetti med kjøttsaus, så maten min slik ut:

I tillegg fikk maten besøk av litt ost. Jeg synes dette er så godt jeg, og mettende. Og jeg kjenner jo at kroppen blir hoppende glad av dette tilbehøret! Gjemt under kjøttsausen har jeg disse grønnsakene:

Disse ble surret crispy i litt smør, før de altså ble til min juksepasta.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Middagstips. Bokmerk permalenken.

22 svar til Alternativ til pasta

 1. Anne Marie Sara Isaksen sier:

  Jeg savner heller ikke pasta, så for meg er det ikke noe problem heller. Men det har hendt at jeg har laget «pasta» med squash. Men det viste seg at guttungen ikke likte det noe særlig så da er det mest grønnsaker i hus her også.

 2. Lisa sier:

  Tips til lavkarbo pasta er : Kjøp deg et Julienne-jern (de har det på Kitch`n) og lag lande spagetti av squash. Disse stekes så ett par minutter i stekepanna med smør, hvitløk og litt salt! Smaker himmelsk!

 3. Julianne sier:

  Her er oppskrift på en lavkarbo-pasta jeg syns var veeeeeldig god 🙂

  http://lovinlowcarb.wordpress.com/2012/01/14/oppskrift-pasta/

 4. Jeg savner heller ikke pasta – noe som er veeeeldig merkelig for jeg eeelsker egentlgi pasta. Jeg kunne spise pasta hver dag før, for jeg ble aldri lei. Men man venner seg til mye rart, feks et liv uten pasta – savner det altså ikke i det hele tatt. 🙂

 5. Kate Kartveit sier:

  Jeg har laget lasagne med squash i stedet for pastaplater,
  det blir kjempegodt. Må bare huske at at ostesausen erstattes med skivet ost, eller
  veldig tykk saus, ellers blir lasagnen for flytende.
  Kate

 6. Karen sier:

  Hei! Jeg fant en veldig god erstatning for lavkarbopasta som jeg testet ut – til stor lykke! Oppskrift finner du her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1281139#post1281139
  Både mann og barn kunne nesten ikke kjenne forskjell da carbonaraen kom på bordet 😉

 7. cecilie sier:

  det så godt ut. Er det sukkererter, blomkål, paprika og gulrøtter? 🙂 Takk for tipset. Spaghetti har vært en slager her også, og jeg har spist det fordi det er fullkorn. Da skal det jo liksom være så sunt?

  De selger jo glutenfri pasta, men den er kanskje stappfull av karbohydrater?

  Cecilie 🙂

 8. Siri sier:

  Jeg er helt enig, grønnsaker er et myyyyye bedre alternativ til pasta 😀

 9. Lissi sier:

  Pasta menneske jeg også.. eller var! Savner det overhodet ikke 🙂 Men det hender jeg lager liksompasta utav squash (med juliennejern). Mest for å variere grønnsakstilbehøret, ikke for å få pasta følelsen…

  Skulle ønske det var like lett å gi opp sjokolade…. *sukk* Selvom den er mørk, blir det altfor mye…

 10. MaritBE sier:

  Det så veldig godt ut 😉 Jeg syns squashspagetti er så godt jeg! Mye bedre enn vanlig spagetti/pasta 😉

 11. hannem sier:

  Jeg har lyst å prøve ut den pastaen som nå går som en farsott på lavkarbobloggene. LCHF-bloggen hadde en variant med lasagne, den skal jeg i alle fall prøve.

  Har forresten fått tak i boka di idag, har leita litt etter den i Tromsø etter jul… Vi skal feire en bursdag om 3 uker, så jeg skal finne noen tips. Utfordringa er at det er noen i familien som ikke tåler nøtter/mandler. Finner nok på noe.

  • under opplæring sier:

   den burde du prøve for den er perfekt!husk,jo tynnere «pasta»plater jo bedre!som skikkelig flatbrød! Smaker himmelsk!!!

 12. levtil100 sier:

  grønnsaker er jo det beste alternativet 🙂 jeg merket også at eksemet ble borte etter at jeg kuttet ut melk og gluten! oppskåret squash surret i pannen funker også 🙂

 13. HanneM sier:

  Det hender jeg lager noe med mel, f.eks. pannekaker og vafler, da bruker jeg jyttemel som ikke inneholder gluten. Ikke helt lavkarbo, men går greit som et slags kompromiss.. Synes ikke det blir helt det samme uten mel.

 14. Randi Gabrielsen sier:

  Dette hørtes spennende ut .Skal se om jeg får tak i et juliennejern her i nærheten. Eneste jeg har prøvd som pastavariant er pastaplater av squash til lasagne. Det falt i smak hos resten av familien også.Kjempefin blogg du har, som jeg må innom av og til . . . Flott bok også.

 15. Hege-mor sier:

  Takk for tips! Forsøkte din variant i dag, og det var supergodt sammen med kjøttdeigsaus! Nå er jeg lykkelig og mett 🙂

 16. Keros sier:

  Huff, lavkarbo er så helsefarlig! Tenk å erstatte pasta med grønnsaker!!! Det KAN jo ikke være bra;)

 17. Feit Mann sier:

  Jeg er en snodig skrue. Jeg spiser nesten aldri brød, drikker nesten aldri melk, og det går heller ikke så mye pasta. Så fort jeg går lavkarbo, så savner jeg brød, melk og pasta som steike. Men du har helt rett, det er lett å finne alternativer til pasta, det er uansett sausen som skal lage smaken på det. Men brød er virkelig mitt store nemesis, og der har jeg aldri klart å finne noe som ikke smaker egg, eller koster vesentlig mer enn ett studentbudsjett har råd til.

 18. Line sier:

  Hei! Så godt det der så ut! Hvilken saus bruker du til kjøttdeigen da? Lager du den selv?

 19. Torill Dahle sier:

  Leste gjennom alle svarene, og skal definitivt prøve meg på den pastaoppskriften. Men er det ingen her som har hørt om Miracle noodles? Det er en kjempegod erstatning for pasta. Ligner litt på risnudler. Nudlene er laget av konjacrot, og har et karbohydratinnhold på 2 g pr 100 g. De fås kjøpt på http://spisdegslank.no. De kommer i poser, og er i lake. Skal bare åpnes, skylles i dørslag og legges i varmt vann i ett minutt, eller som jeg bruker å gjøre det, legger dem rett i den ferdiglagde sausen. Passer både som spagetti og nudler. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s