God morgen!

Vi eeeeelsker lørdager, eller hva?

Tusen takk for tips og kommentarer på frokost-innlegget her om dagen. I går ble det jo hotell-frokost (jeg elskerelskerelsker hotell-frokost), så i dag var det dag nummer to jeg skulle starte med Ann Kristins smoothie i stedet for kaffe. Hvilket jeg ikke husket før kaffen var drukket opp. Gammel dame er vond å vende ;D

Vi har en rolig helg foran oss. Ingen planer, bare kos. Sofia skal spille håndballkamp, og det er min favorittaktivitet. Jeg er helt frisk igjen, så det kan hende jeg titter innom treningssenteret. Men rolig og kos er helgens stikkord! Hvilke stikkord beskriver din helg?

Når man er borte fra surfetid på nettet i to dager, er det jo et hav av lavkarbo blogginnlegg og artikler å titte gjennom. Bergens Tidende skrev at lavkarbo øker risikoen for kreft. Det ble motstridt av Sofie Hexeberg, Fedon Lindberg og Dag Viljen Polyszenski. «Stridens kjerne» er fiber fra korn. Lindberg sier: – Det finnes flere studier som viser at lavkarbo forebygger kreft og kan brukes i behandling av kreft. Det er riktig at et fiberfattig kosthold er assosiert med økt risiko for tykktarmskreft, men lavkarbo er ikke lik fiberfattig, sier Lindberg. I følge Lindberg har altså Sprek-ekspert Mette Helvik Morken rett i at et fiberfattig kosthold kan gi kreft i tykktarmen, men hun har konkludert feil når det gjelder lavkarbo. Lavkarbo er ikke nødvendigvis fiberfattig.

En av grunnene til at lavkarbo forebygger kreft, er at sukker ikke er en del av kostholdet på lavkarbo. Sukker gir kreftceller næring. Dette ble beskrevet i forskning allerede i 1938!

I 1917 ble diabetikere i USA frarådet stivelsesrik mat. Nesten 100 år senere anbefales stivelsesrik mat til diabetikere, sammen med medisin for å regulere inslulinnivået. I STEDET FOR å spise mat som ikke påvirker blodsukkeret.

Hvilke krefter og mekanismer har gjort at gammel vitenskap om mat og hvordan den virker i kroppen har blitt glemt?

En liten digresjon fra meg… Ha en skjønn dag!

C♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

18 svar til God morgen!

 1. Line sier:

  God morgen, og god lørdag Cecilie 🙂
  Stikkord for helg her i heimen:
  kos, varme, film, ekstra god mat, avslapning for både tobente og firbente

 2. under opplæring sier:

  god lørdags morgen!
  Du har i grunn et spm jeg ang vanlije pulver….Har bestilt en liten boks fra funksjonell mat…økologisk av ekte burbon vanlije står det….Er dette d samme som du bruker???For jeg synes at dette pulveret ødelegger alt jeg lager,fudgen m peanutt og sjokoladen smakte vondt og kokosbollene også,kan ikke skjønne dette…..

 3. Hannelore sier:

  God lørdags morgen! For et flott innlegg – har i lang tid hatt god tro på Lindberg! Han er ikke så ekstrem hverken den ene eller den andre veien.
  I går prøvde vi sjokoladefondanten din – DEN VAR NYDELIG! (spesielt med litt ny-pisket krem til) Den skal definitivt hukes av som «kan mer enn gjerne brukes igjen» hehe 😉 Når er det bare å gjøre seg klar for chocolate chip cookiesene dine i kveld – gleder meg som en unge 🙂
  Ha en kjempefin helg!

 4. Tone Rise sier:

  Hei, du har gode poenger. Jeg er journalist og er særlig opptatt av dette med sukker og kreft for tiden. Veldig interessant og viktig! Kom inn på bloggen din fordi jeg jobber med en sak om kaker og godsaker uten gluten og sukker rettet mot barnehager. Har boken din «Fristende lavkarbo» – superfin og mange flotte oppskrifter! – og tenkte det hadde vært fint om jeg fikk intervjue deg ifm. saken. Sender deg en mail og så tar vi det derfra.
  Hilsen Tone

 5. Lissi sier:

  God lørdag, Cecilie 🙂 Jeg har allerede kommet hjem fra trening.. Gikk på en gruppetime idag (kondis/styrke intervall). Veldig bra time og gøy med noe «nytt» etter kun å ha trent styrke i 7 uker 🙂

  Nå skal jeg, mann og barn ned å se på eldstemor spille hånballkamp -min favoritt sport og 🙂 Det er såå gøy å se kamper nå! Hun fyller jo 12 i år, så nå begynner det å bli skikkelig lagspill -GØY! Resten av helgen skal vi bare nyte.. Mannen jobber så han skal på jobb ikveld og i morgen også -jeg og ungene skal bare kose oss oss slappe av så godt det går mellom søskenkrangling og «mas» 😉

 6. under opplæring sier:

  hei igjen….har i grunn ett spm til jeg……;) Har akkurat laget vaniljeis oppskriften din fra din vakre bok! Har hatt bringebær i den ene halvdelen og sjokoladebiter i den andre,helt de i hver sin brødform m plastfolie under og over som det stod.Men så lurer jeg på;kan disse bare stå i fred uten at jeg rører i de til de skal nytes til kvelden engang???? Stod ikke noe om at man skal røre i de seddu …..

 7. under opplæring sier:

  og skal folien på toppen ligge direk
  te PÅ isen liksom?? eller over,så d blir luft lag imellom??????? hjeeeeelp 😀

 8. God lørdag:) Håper du får en super dag:) 🙂 God helg:)

 9. Eva Isabel sier:

  Hei søta:o).
  Julebord med jobben på planen. Mange fine mennesker og masse god mat. Gleder meg.

  Gjør en god helg.

 10. Anne Grude sier:

  Ååååå kjære vene, jeg har fått boken din i dag……. har VANN i munnen nå og er klar til baking:)))
  Å leve på lavkarb blir bare enklere og kjekkere for hver dag:)))
  Gleder meg til resten av livet nå:)

  Ha en flott lørdag
  Anne

 11. Tone sier:

  Hei og hå.
  18 og 2 års bursdag, se damekampen til datteren(som de vant;), slappe av og kose oss og så har jeg trent på formiddagen i dag. Leste på bloggen din om 5 km løpeutfordringen, har grunnet på det en stund, skal jeg ta utfordringen jeg også? Det er noen år siden jeg løp noe i nærheten å skryte av. Jeg trener jevnt og trutt, med mest styrke(vibrasjonstrening; elsker det) og litt sykling. Men i dag bestemte jeg meg, Jeg klarte å jogge hele tiden, begynte på hastighet 8 km/t, økte litt etterhvert og endte på 35,05 min. Det er jeg greit fornøyd med og nå har jeg et mål å slå framover. Selv om jeg var sliten nok, ga det mersmak å jogge igjen. Så tusen takk for inspirasjonen(med både trening og kosthold), Cecilie og dere andre:))

 12. Wenche sier:

  Hei, og god helg til deg og din familie 🙂 Jeg tilbringer min helg under dyna med influensa :(. Har tilbakelagt tre treningsøkter sist uke, hvor jeg på den siste løpeturen fikk strekk i leggen etter 4 km og måtte gi meg. Dette er noe jeg har slitt med tidligere også og er fryktelig irriterende nå når jeg er motivert for å løpe (takk til deg). Blir alternativ trening og spinning en tid fremover, men kommer sterkere tilbake. Skal vi ha som mål å melde oss på noe løp til våren/høsten??

 13. Jane Føllesdal sier:

  Hei!
  Jeg har kjøpt boken din! Eeeeeelsker den! Målet mitt er å teste alle oppskriftene 🙂
  Jeg har cøliaki, og har gått på lavkarbo siden juli 2011. Lavkarbo er perfekt for meg, og jeg kommer aldri til å slutte!
  En ting jeg har lyst til å dele; før mitt lavkarboliv var jeg ekstremt plaget av urinveisinfeksjoner. Jeg hadde så mange utbrudd, nesten en pr. mnd, at legen min skulle starte utredning. Etter at jeg begynte på lavkarbo, har jeg ikke hatt urinveisinfeksjon i det hele tatt!!!! Jeg kan ikke komme på noen andre grunner til at dette plutselig stoppet! Er det fordi jeg har kuttet ut sukker? Vet du om noen har forsket på dette? Kan liksom ikke tro at det er en tilfeldighet…..
  Du har en fantastisk blogg, og er superinspirerende! Tusen takk!!
  Jane Føllesdal

 14. Fatmeh sier:

  Det er veldig interessant dette med «gammel» og «ny» vitenskap. Jeg snakket med faren min om at jeg har kuttet ut det meste av karbohydrater her en dag, og da kunne han fortelle meg at min farfar i Iran, som hadde jernhelse hele livet, sverget til lavkarbo – og droppet brød og sukker, og spiste lite ris i forhold til hva den gjennomsnittlige iraner gjør. Jeg føler det viser at dette ikke bare er en vestlig «motediett», men ren, skjær fakta 🙂

  • Takk for kommentaren! Lavkarbo er nok ganske nært det kostholdet som opprinnelig fantes. Det er iallfall sikkert at dagens kosthold med brus, ferdigmat osv ikke tilsvarer vårt opprinnelige kosthold 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s