Tips til en frisk og god drink

I gamle dager hendte det jeg drakk en GT i festlig lag. Men etter å ha levd så godt som sukkerfritt (med unntak av 70 og 86% sjokolade som dere svært godt vet – men jeg velger ikke kunstig søtning allikevel. Bare en digresjon, straks tilbake til poenget) så reagerer magen svært kraftig på sukkeret i tonicen.

Jeg drikker sjelden, særlig drinker. Men jeg har savnet en god drink! En lavkarbo-versjon, helst uten brus. Løsningen lå snublende nær.

Fredag var vi på jentekveld. Jeg kjørte, og det var egentlig litt synd, for vertinnen serverte Bacardi Razz (bringebær) med grønn farris og isbiter. De andre skrøyt, mens jeg nok tenkte at det sikkert ikke var så godt.

Lørdag kveld, etter en lang dag på Farris, en hyggelig middag ogidetheletatt, fant jeg ut at jeg skulle teste denne drinken. DEN.VAR.SÅ.GOD! Det er sukker i bacardien, men med 4 cl i glasset, utgjør det ikke så mye. Friskt og godt, med smak av både bringebær og lime. En ny favoritt!

Har dere noen navneforslag?

PS: Farris bad hadde en egen lavkarbo-drink i menyen! Jeg testet den ikke, dessverre. Det får bli neste gang!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Vintips. Bokmerk permalenken.

17 svar til Tips til en frisk og god drink

 1. Denne må testes 🙂 er selv VELDIG glad i GT, så jeg lager en jukse GT med farris og bitterstern som jeg søter med agave sirup 😉
  Knuser et par båter lime i bunnen av et glass, heller over ca 1ss agavesirup (hvis du liker det søtt), noen dråper bitterstern (etter smak), 4cl gin og farris…

 2. under opplæring sier:

  Åh,bacardi razz,m farris lime og isbiter høres forfriskende ut!Kanskje litt ekstra saft fra en lime også,for jeg er som deg,liker det heller syrlig enn søtt! Blir fort kvalmende søtt med for søte drinker. Gt er nok favoritten hvis jeg skal bestille en drink ute.Og tenker at når jeg ført en sjelden gang er ute kan jeg unne meg det også 😉 Går som regel litt gale m både det ene og det andre da.Er såååååå sjessen dagen etter da som regel at det blir noen små utskeielser,blir såååå fysen 😉 Men den med farris og razz skal testes neste gang! Garantert! Takk for tips!

 3. Lene sier:

  Jeg bruker denne når jeg lager GT – Indian tonic water light. Det smaker helt riktig 🙂 http://www.drikkeglede.no/hansa-borg-bryggerier/scweppes-indian-tonic-water-light-article1018-545.html

  Men jeg skal definitivt teste ut denne også.

 4. LovelyLiller sier:

  hva med «bringefizz»? 😉

 5. Mari:) sier:

  Hehe, Bacardi Razz og farris har eg drikki i 6 år. Det er og blir ein slager for oss som syntes at vanlege drinkar blir for søte. I tillegg får ein jau i seg mykje vatten samtidig, mindre dehydrert dagen på. A VINNER!

 6. Tini sier:

  Jeg har prøvd meg en del på «Fotballfruen’s» Pinacolada, oh my God, den er bare så gooood!!! Anbelfales å prøves!!!;);)

 7. Gry sier:

  Har ikke testa Bacardi Razz med Farris, smakte på ren Razz og synes det var utrolig søtt, så inbilte meg at det var masse sukker i det!? Drinkenavn: «Razz no Hazz», ingen hodepine dagen derpå 😉
  GT-Tips: Drikk den med Tonic light.. er ihvertfall bedre enn Tonic med sukker 🙂 Spør etter det neste gang du henger i baren, de har det enkelte steder 😀

 8. Trine RJ sier:

  Jeg liker Vodka Rasberry bedre. Drikker den helst med Sprite zero og fryste bringebær som isbiter 🙂
  Skal teste med Farris 🙂

 9. Takk for nye tips, jenter! Mari, da vet du kanskje hva den heter? Ingen ny oppfinnelse dette, altså 🙂 Jeg ante ikke engang at bacardi kom med ulike smaker, så langt etter henger jeg 🙂

 10. Farris Bad sier:

  Vi sier bare – Skål til ett festlig lag etter en spa dag der man må fylle opp energi med litt sosiale aktiviteter.
  Velkommen tilbake.

  mvh Farris Bad – Water Lounge & Bar

 11. Tonje sier:

  Kanskje eg skal utfordre bartendermannen min på lavkarbodrinkar? Hehe…

  Rein vodka med knuste bringebær funkar sikkert like bra som Bacardi Razz (og er litt mindre harry… Sorry, men etter å ha jobba i bransjen blir Razz litt fjortis… Betre med ferske ingrediensar enn kunstig framstilt bringebærsmak)

 12. Irene sier:

  Denne drinken kan anbefales ja:) I Stavanger kalles denne drinken «Skinny Bitch» og er meget populær for tiden:)

 13. Nykomlingen sier:

  GT er godt, men jeg har i mange år syntes at gin med presset sitron eller lime og vann er minst like godt, helt uten søtningsmiddel. Det var et tips fra to bartender-søstre på Park hotell i Sandefjord på 80-tallet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s