Intervaller, intervaller og omelett!

Jeg vet det blir mye treningsprat om dagen! Jeg er jo endelig i gang igjen, og har visst svært så mye på hjertet. Og bare så jeg husker å nevne det: utfordringen er å legge ut på joggetur innen søndag 15. januar. Øvede må ut på minst 5k, mens nybegynnere løper så langt de klarer uten å stoppe!

Jeg kom meg på mølla og fikk løpt intervaller i går. Det hjalp så inderlig at dere la igjen kommentarer på at dere hadde vært eller skulle trene. Da MÅTTE jeg jo, ikke sant? Da jeg kom på Trimhuset, var det ingen møller ledige, og jeg sto og tråkket på en stepmaskin i nesten 10 minutter. Tilslutt visualiserte jeg at det kom til å bli en ledig tredemølle i det jeg gikk av maskinen etter 10 minutter – og det ble det! Har dere prøvd slike triks før? Tror dere på de?

Uansett, selv om jeg ikke har løpt på 5 måneder, så er jeg i overraskende «god» form. Med det menes at jeg overlevde, lå på høyere hastighet enn jeg hadde forventet, og hadde i ærlighetens navn mer å gå på. Herlig!

I kveld venter Tabata-intervaller i sal. Hanne har laget en saltime av disse gerilja-intervallene. 4 ulike øvelser, hver varer i 4 minutter. Økta gjennomføres med 20 sekunders intensivt arbeid, 10 sekunders pause, i alt 8 arbeidsøkter. Jeg stilte opp forrige torsdag, og holdt på å dø. For å si det sånn: jeg har prøvd tabata med hoppetau, på mølle, på stepmaskin, som planken… Men spensthopp slår alt. Jeg hadde melkesyre etter 15 sekunder i første av åtte intervaller. Han ved siden av meg gjentok flere ganger at han trodde han måtte spy. Nevnte jeg at han er godt trent?

På kvelden måtte jeg bare gå å legge meg, nesten uten å skravle med familien min først. Dagen etter var jeg så støl. Likevel syntes jeg det er supergøy, og har tenkt meg dit i kveld også. Effektiv og tung trening!

Til sist, dagens frokost. Jeg er så håpløs til å ta bilder av mat, men i dag klarte jeg å knipse en liten mms av frokosten min. Omelett laget med to egg, tre skiver bacon og noen skiver fersk mozzarella. Enkelt og nydelig!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping, Trening. Bokmerk permalenken.

15 svar til Intervaller, intervaller og omelett!

 1. saraaasl sier:

  Flinka! Virker som du gjennom jula har fått roet ting litt ned igjen 😉
  Det er en god følelse å kjenne på at man er i «bedre form» enn forventet etter en lang «hvileperiode». Men det handler om gode rutiner i hverdagen over tid vet du! Du har jo vært så flink over lang tid før denne løpepausen din, og på den måten for du betalt for det nå! 😀 Jo bedre trent man er (over lengre tid), jo enklere er det å komme «tilbake» etter hvile.

 2. Henriette sier:

  Sees på tabata…med eller uten bøtte;)

 3. Cathrine 2 sier:

  Til info….har ljogget 5 km sammenhengende i dag. Ikke så god tid, litt over 40 min…men har løpt hele tiden. Så ja, litt stolt er jeg:) Men noen løper /jogger kommer jeg aldri til å bli!! Merker at jeg ikke liker å jogge i det hele tatt, men gjør det fordi jeg vet at skal det bli noe resultat så må jeg bare gjennomføre:)
  Ha en fin kveld!!

 4. LovelyLiller sier:

  flink du er! kos deg på trening!

 5. S sier:

  Trening er supert! jeg løp 4×4-intervaller i dag -åh, så slitsomt! men alt går 🙂

 6. Trine RJ sier:

  Den omeletten så bra god ut 🙂

 7. Thea sier:

  Du er så FLINK! Har fulgt bloggen din så lenge, så jeg blir nesten litt stolt når jeg ser at du har fått motivasjonen tilbake 🙂 Det lyser nærmest imellom skjermen.

  Et annet spørsmål ang boken din. Har kjøpt boken din og det er så mye som frister helt ekstremt 🙂 Men når du har skrevet «hjemmelaget mandelmel», er det stor forskjell fra mandelmele som er fra funksjonell mat? jeg har nemlig store mengden av det her hjemme så vil høre om det utgjør noen store forskjeller?

  Klem fra Thea som heier på deg!

 8. theresekl sier:

  Lykke til med løpingen! Høres litt ut som meg for tiden, for i ÅR skal bli et bra år! Håper jeg klarer å holde ut i mer enn et par uker 🙂 Super inspirerende blogg forresten! 🙂

 9. levtil100 sier:

  tabata-intervaller er fantastisk!! god helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s