Å slanke seg med lavkarbo

Det er nok det store flertallets første møte med lavkarbo. Jeg, og mange med meg, startet med lavkarbo for å gå ned i vekt. Da jeg startet hadde jeg ingen tanker om et livsvarig kosthold, ingen tanker om hva maten inneholdt. Jeg bare måtte ned i vekt for min egen del.

Kiloene smøg seg av kroppen, og jeg fikk det uendelig mye bedre. Innvendig og utvendig. Det å fortsette med lavkarbo ble en naturlig konsekvens av å ha det så godt, av å kjenne hvor balansert kroppen ble. Etterhvert vokste det også fram en nysgjerrighet på hva maten inneholder utover forholdet mellom karbohydrater, fett og proteiner.

I starten så jeg kun på antall karbohydrater i mat. Etterhvert begynte jeg å se på hele innholdsfortegnelsen. Selv om jeg ikke er blitt så smal som jeg hadde planer om da jeg la om kostholdet for tre år siden, har kroppen det så uendelig godt. Ro og energi!

Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha veid 5 kilo mindre. Og egentlig hadde jeg tenkt å ta et oppgjør med de fem kiloene nå. Men jeg har ombestemt meg. For en gangs skyld skal hodet mitt få fred. Akkurat nå skal jeg bare kose meg med å trene og nyte. Det høres kanskje ut som en liten fillehendelse? Det er ikke det. Hodet mitt har aldri hatt fred med kroppen min. Fra ungdomstid til nåtid har det blitt bedre, men aldri helt bra. Her og nå gir jeg kroppen og hodet fred fra hverandre. Det er en seier!

Hvis du har lyst til å lese om slanking og vekt, anbefaler jeg den fantastiske bloggen til forfatter og kostrådgiver Anna Hallen! Hun skriver så strålende, og alt du trenger av tips til vektnedgang – eller oppgang – finner du der!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

24 svar til Å slanke seg med lavkarbo

 1. Fint innlegg 🙂 Så fint å høre at du har så god erfaring med kostendring. 🙂

 2. LovelyLiller sier:

  jeg spiser mest karbo faktisk,men er tynn. alle må finne det som passer dem. 🙂

 3. MaritBE sier:

  Så fint innlegg 😉

 4. Eia sier:

  Vet du, «la hodet få fred», de ordene traff meg så veldig akkurat i dag! Er inne i en utfordrende periode i livet mitt, og jeg har følt meg helt rådløs i forhold til hvordan jeg skal takle ting…men, jeg skal rett og slett la hodet mitt få litt fred…slutte å bekymre meg så mye, og slutte å stille så voldsomme krav til meg selv, så blir nok hverdagen lettere. Tusen takk! Stor klem til deg:)

 5. Lissi sier:

  Bra innlegg, Cecilie.. Jeg tar meg selv daglig -flere ganger for dagen faktisk- i å tenke på dette! Alt dreier seg om mat, karbohydrater, ren, naturlig mat, ikke den og ikke det -når det først går opp for meg hvor mye jeg tenker på dette blir jeg veldig sliten.. Er det sånn det skal være liksom? Jeg vet jo svaret selv, og håper jeg en dag kan stoppe å tenke og bare nyte istedenfor.. Jeg har gitt opp å slanke meg.. Vekten er det den er og jeg vet innerst inne at jeg ikke er tykk -men det er liksom noe med de siste 5 (små) kiloene da… 😉

  • Jeg har fått et mye mer avslappet forhold til mat. Men det å få et avslappet forhold til kroppen… eller rettere sagt, til hvordan jeg synes at kroppen burde ha vært… det har vært problematisk. Håper du finner litt ro i forhold til maten!

 6. Artig å lese 🙂 Selv om jeg finner den greia med jenter og fem kilo ekstra ned helt uforståelig, alle som vil ned 2-5 kilo er jo finest slik dem er 🙂

  Her i gården er vi rett og slett elendige til å holde den gode lavkarbokursen over lengre tid. Holder gjerne noen måneder, går ned til nesten matchvekt, og så opp igjen. Full skjerpings trengs.

 7. -Marianne- sier:

  Apropos antall karbohydrater og innholdsfortegnelser så kommer jeg med ett sp.mål som er koblet opp mot Iherb. Håper d er ok, selvom tråden egentlig handler om noe annet.
  Blir litt svimmel av å finne ut av antall karbs og servings på Iherb. Har du eller noen andre funnet ut hvilke frø som har lavest karboinnhold: jeg tenker da på baking eksempelvis linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og evt. andre frø som brukes til baking?

  • Det er selvfølgelig ok! Men jeg vet ikke svaret 🙂 Det varierer jo litt fra merke til merke også. De ulike frøtypene har jo litt ulike egenskaper også, f eks skal vi ikke spise for mye solsikkefrø. Hva skal du bake?

   • -Marianne- sier:

    God morgen. Det er jo brød og knekkebrød det går i, litt sånn for enkelthets skyld. Har både bestillt og også brukt opp lin, solsikkefrø og sesamfrø, og også kjøpt på butikken. Men har liksom ikke ork til å sette meg ned å finne ut av fortegnelsen:)

 8. Gratulerer med seieren – det er viktig med ro og fred med sine egne tanker synes jeg. Det å bare være……Ha en strålende dag!

 9. LindA sier:

  Stress er jo en kjent faktor til at man gjerne legger på seg, eller ikke klarer å gå ned i vekt. Kernesundfamilie.dk skriver fint om dette temaet. Sjekk ut bloggen hennes, masse spennende lesning! :)http://www.kernesundfamilie.dk/blog/
  Hun skriver også mye om å spise etter sin stoffskiftetype, noen trenger masse fett og proteiner andre karbohydrater:)

 10. Wenche sier:

  Hei på deg:)) Sender deg en liten link vedr trening:)) som sagt, det er aldri forsent å starte!!!! Ha en strålende dag.

 11. hannem sier:

  Synes også du har kommet til en klok avgjørelse. La selv om til lavkarbo våren 2010, har gått ned endel kilo på den tida, men nå ønsker jeg ikke å bli tynnere (i hvert fall ikke i ansiktet..). 😉 Trives der jeg er, så jeg kommer til å av og til ta en potet, ta litt fullkornpasta eller litt naturris. Har litt sansen for Line H’s 80/20-regel, ønsker ikke å være helt 100% lavkarbo. Har derfor inkludert flere grønnsaker, bl.a. litt gulrot i kosten. En sjelden gang skeier jeg med litt is eller kake, men jeg ønsker at det skal være akkurat det: sjeldent. Men i den grad jeg har nyttårsforsetter, så er det at 1) jeg skal prøve å leve etter den 80/20-regelen og ikke ta den helt ut. 2) Slappe litt av, men maten skal lages fra bunnen av, og 3) jeg skal være mer fysisk aktiv og 4) ta flere bilder (og bli litt flinkere å ta bilder).

 12. Lise sier:

  «la hodet få fred» var den beste kommentaren jeg har hørt på lenge:-) Mål og ambisjoner er bra, men man leve godt med seg selv hver dag. Syntes også disse ordene vekker noe om å være der man er «Ikke visste jeg at de dager som kom og gikk var selve livet».

 13. Jeg har også blitt kjempeglad i Anna Hallêns blogg. Mye bra der!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s