Ærlighet, løping og ingen grenser

Sofia og jeg har akkurat sett Ingen grenser på Nrk1. Det programmet er noe av det mest fantastiske som vises på tv, og i år som i fjor triller tårene. Programmet rører ved så mye i vårt samfunn, synes jeg. Hvordan vi møter mennesker med funksjonshemminger. Hvordan vi har vondt for å vise oss som de vi er. Hvordan vi er redde for å bli utfordret, eller enda verre: utfordre oss selv. Ingen grenser hadde vært et fascinerende program uansett, og utfordringene Lars Monsen gir hadde vært mer enn tøffe nok for meg. Men det han gjør, det han krever og gir til de som er med, det er så utrolig. Nært og ekte.

Nært og ekte. Einar og jeg snakker ofte om det. Jeg er en person som er glad i gode samtaler, men som savner at samtalen får tid og rom til å bli nære og åpne. I tillegg er det ofte slik at vi, også jeg, er engstelige for å være ærlige. Vi har nok alle en del inni oss som aldri fortelles. Men for meg var det viktig å være åpen, ærlig og utleverende da jeg skrev boka. Jeg vil være ekte og åpen – selv om jeg også har mine lukkete rom.

På fredag dro Hanne (min venninne og treningspartner) og jeg på Harry-handel. I bilen utviklet samtalen seg til å bli åpen, ærlig, direkte. En av de mest spesielle samtalene jeg har hatt, og en virkelig god opplevelse.

Deltagerne i Ingen grenser viser sine utfordringer og begrensninger, gleder, sorger og hva de mestrer for åpent kamera. Åpent, ærlig og ekte. Jeg synes det er helt fantastisk!

Over til noe annet. Jeg har jogget i dag! Jeg var jammen ikke sikker på om jeg kom til å klare 5k sammenhengende, og jogget rolig. Jeg løp inne på mølla, akkurat i dag passet det best. Det føltes faktisk ganske godt. Jeg kjente at jeg ikke hadde særlig mer tempo i kroppen, men jeg hadde iallfall noe utholdenhet. Den siste halvannen kilometeren skrudde jeg opp tempoet litt, og avsluttet faktisk på 11 km/t. Det viktige etter første løpeøkt, er at det ikke blir så lenge til neste! Det er tungt å motivere seg når man stadig må starte på nytt. Så nå er det viktig å havne raskt i flytsonen! Dessverre tok jeg mms-bilder til dere, for å vise hvor tregt jeg løp. Men: jeg løp!

34 minutter på 5k. LITT flaut, men jeg har jo akkurat skrevet langt om å være ærlig...

8.8 km/t i gjennomsnittshastighet. For å løpe 5k på 30 min, må gjennomsnittsfarta være 10.0!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Løping, Småplukk. Bokmerk permalenken.

17 svar til Ærlighet, løping og ingen grenser

 1. Karbolars sier:

  Bedre enn meg ihvertfall:-)

 2. Lisbeth sier:

  Du kan da ikke være flau over det? Flink er du!!
  Jeg øver og øver på å løpe. Når jeg løper 5 km SAMMENHENGENDE og i det tempoet, da skal jeg være fornøyd 🙂 !

 3. -Marianne- sier:

  Hurra, hurra! Kjempebra asså…. Min tur om en dag eller to…:)

 4. Enig med deg. Det programmet er så nydelig! Og veldig lett å linke opp til egne følelser. Med eller uten funksjonshemninger. Flink du er som er tilbake på løpefronten igjen! Løping er virkelig ferskvare så godt råd om å komme seg for tilbake på hesten igjen slik at man slipper å starte på nytt igjen og igjen. Masse lykke til videre med løpingen! 🙂

 5. Amal sier:

  Flau???? du har ihvertfall løpt du… det er vi som ble sittende i sofaen som skal være flaue 😦

 6. Cecilie sier:

  Løping ja, står på planen for 2012 hos oss 😉

  I helgen har jeg laget 3 retter fra boken din, rømmevafler, myk peanøttkonfekt og peanutbutter cookies. Alt var topp! Gleder meg til å fortsette å prøve ut diverse!

 7. Catrine sier:

  Samboer og jeg har planlagt trening i dag, men det blir en styrke-økt, tenker jeg. Så ringte jammen treneren min også, og vi har booket 4 timer framover. Jeg skal få løpt før helga, men om det blir 5km vet jeg ikke. Jeg har ikke løpt på lenge og har vært sjuk men følger ett av tipsene dine om alltid å løpe «litt» lenger enn forrige gang. jeg måler foreløpig i minutter, hvor lenge jeg holder ut. så får jeg heller fokusere på å få opp tempoet etterhvert. Mitt må er «10 for Grete» under Oslo Maraton til høsten! Og målet er å kunne løpe i 10 km. Det at det «er lov å gå» er ikke noe alternativ. Hvem som helst kan jo GÅ i ei mil 🙂 Målet er å jogge hele veien.

 8. hannem sier:

  Har du sett at Kvinneguiden har lagt ut en av dine kakeoppskrifter idag? Var nettopp der inne..

 9. Madeleine sier:

  Jeg hadde nok ikke så mye lavere tid enn deg, skal også sies at jeg måtte ta litt gerilja på starten for å ikke kjede meg alt for mye på mølla! Hadde sikkert 100 drikke pauser i løpet av økta. Klarer ikke å løpe å drikke samtidig lengere.. 🙂 Skal prøve en gang til denne uka, sammenhengende. Så får vi se hva tiden blir da..
  Og 34 er ikke en dårlig tid, Cecilie. Det er ganske bra 😀 Vær fornøyd!

  • Jeg er fornøyd, men drømmer om å være superrask, vet du 🙂 Er iallfall i gang! Flink du da, med gerilja og alt! Hanne har startet tabata fellestrening, gjett hvem som nesten strøyk med her om dagen!

 10. Elin sier:

  Det programmet er virkelig fint. Får en til å tenke over hvor bra man i grunnen har det «bare» fordi vi har ti fingre og tær.. Jeg kjøpte boka di i julegave til meg selv og gleder meg til å prøve ut flere av oppskriftene dine! Inspirerende 🙂 Appropos inspirerende – oppfordringen din fikk meg til å gjennomføre første løpeøkt i 2012 på søndag! Takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s