Ærlig talt, Dagbladet!

På dagbladet.no i dag, leser vi om SFO i Sande kommune. Foreldre med barn i SFO har bedt om at barna skal få lavkarbomat på skolen. Fagkoordinator for SFO i kommunen, Amund Sørum. uttaler til avisa: -Det er uaktuelt. Barn skal ha et variert kosthold, ikke drikke baconfett.

Dette -unnskyld meg – idiotiske utsagnet som ikke har rot i virkligheten og som kun bevitner at mannen ikke aner hva han uttaler seg om – slår så Dagbladet opp som overskrift på nettsiden.

Kjære Dagbladet. Vet dere ikke at mange leser slike titler og tror at det som står der? Jeg har aldri hørt om at noen drikker baconfett. Har dere lesere førstehåndskunnskap om at noen gjør det?

Nei, ærlig talt. Jeg forstår at aviser selger på store ord og provoserende utsagn. Men i en debatt som er så full av følelser og tro, skulle jeg ønske at en riksdekkende avis som ønsker å framstå som seriøs, kunne dempe det i stedet for å forsterke. I tillegg har de klistret bildet av en noenlunde fornuftig klinisk ernæringsfysiolog til dette utsagnet, i stedet for ovennevnte Amund. Det er alltid en fordel at det er sammenheng mellom tekst og bilde, eller hva?

Dagens utblåsning.

Gå gjerne inn på artikkelen og legg igjen en kommentar. Det har jeg gjort.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold. Bokmerk permalenken.

19 svar til Ærlig talt, Dagbladet!

 1. ninabakke sier:

  Dagbladet og VG er stort sett bare provosernde, eneste mulighet for å få seg lesere… Det er stort sett bare svada som står der om man først leser det, ikke spesielt spennende heller.

  Bra det står så uvitende, så får man håpe at de fleste skjønner at lavkarbo ikke = baconfett, det er bare de som vil spise masse hvetemel, posemat, junk og sukker som liker å snakke sånn for å ha unnskyldning til ikke å blir sunnere 🙂

 2. Trude sier:

  Fantastisk! Jeg kjenner jeg blir så provosert! Er så glad for at du klarer å komme med et SAKLIG innlegg til artikkelen! Folk er så imponerende uvitende! Jeg har spist lavkarbo i 6 mnd, men aldri har jeg drukket baconfett eller slurpet i meg smør! Skjønner ikke at Dagbladet kan synke så lavt å trykke dette…
  GOD JUL TIL DEG OG DINE! ❤

 3. Lissi sier:

  Hjelpe meg!! Dette er skikkelig provoserende, hørte det blei tatt opp på radioNorge på vei til jobb også. Hvem er det som drikker baconfett liksom? Jeg vet ikke om noen.. Og faktisk så spiser jeg sjelden bacon og! Skulle virkelig ønske det kom noe saklig om lavkarbo på trykk snart -men VG og Dagbladet tør vel ikke det.. Pingler!

  Ha en fin dag Cecilie!

 4. Jeg er glad de ikke får drikke baconfett jeg.. 😀 For det hørtes ikke noe godt ut!! Men godt lavkarbobøkene er på salgstoppen – så får folk god informasjon også, ikke bare spekulative avisartikler. 🙂

 5. Tina sier:

  Leste nettopp den artikkelen selv og tenkte here…… er det mulig…………….!!!!!! Tydeligvis noen som ikke har fulgt med i timen, jeg har aldri drukketbaconfett i mitt lange lavkarboliv, ha du?
  Ser ingenting galt i at barn lever på redusert lavkarbo.

  • Nei gud bedre, jeg har ikke drukket baconfett. Ikke spiser jeg bacon så ofte, heller. Tenk om man iaf kunne møtes på midten – ved å kutte ned på ferdiglagde produkter og lagd mat fra bunn av.

 6. Camilla M. sier:

  Uff, ja bare enda et overbevisning for å ALDRI trykke meg inn igjen på Dagbladet! Leser forøvrig ikke VG heller mer. Søppel begge deler!

  MEN over til noe kjekt snakk heller! Eg fikk boken din i posten idag 😀 😀 Prøver å lese og se innimellom med min sjønne og ville 1 åring!

  Håper du har en flott førjulstid:-D

 7. -m- sier:

  Jøye meg! Uansett, legger linken til denne artikkelen. Vil tro at det er denne som Dagbladet har hentet fra. Denne er mer utdyper. http://dt.no/nyheter/foreldre-vil-ha-lavkarbo-pa-sfo-1.6676356

 8. anette s sier:

  Helt usmakelig artikkel. og fantastiske kommentarer under synes nå jeg da..Folk er utrolig uvitende synes jeg…
  Jeg har kommentert under jeg…

 9. Unyansert og vitner om liten kunnskap hos han som uttaler seg. Men uansett, hurra for Sande som får sunnere mat som er kortreist og økologisk!

 10. Camilla sier:

  Åhh jeg kjenner litt trist jeg.
  Jeg skjønner ikke at ikke redaksjonene i disse avisene er litt mer opptatt av fakta! Alt dreier seg om å provosere og sette ting på kanten.
  Har opplevd så mange ganger å måtte forklare og forsvare min livsstil til mennesker som bare leser overskrifter og faktisk tror på ting som at vi drikker fett!
  Synes det er veldig leit at så mange mennesker får så galt bilde av lavkarbo..
  Og samtidig er jeg så glad for deg Cecilie! Og andre som er midt i media og debattene, med gode enkle forklaringer og sunne holdninger!!
  Skulle bare ønske dere fikk enda litt bedre plass 😉
  Jeg vet ikke hva det er. men det virker som folk blir så provosert på oss som spiser lavkarbo..? De mister evnen til saklig debatt, og responderer med uvitende sinne..
  Din blogg var den første jeg fant da jeg ble anbefalt å legge om til lavkarbo i september. Og jeg oppdaget jo fort gjennom alt du skiver at dette ikke var noen ekstremdiett, og ble oppmuntret til å snu tvert på flisa. Jeg har levd på raske karbohydrater siden jeg var barn, og alltid vært sulten!
  Jeg har ME og hypoteriose, og blitt anbefalt av flere leger å kutte ut hvite karbohydrater og tilsetningstoffer i mange år, men ikke visst hva jeg da skulle spise.. Legen har aldri kaldt det lavkarbo, men er nå super fornøyd med kostholdet mitt. Og er ikke i tvil om at jeg blir friskere av det 🙂 Livet mitt er forandret på bare noen få mnd og din blogg har virkelig vært til stor inspirasjon!
  Så tusen takk!
  Camilla

  Ps God bedring 🙂

 11. Charlotte sier:

  Lagt igjen en kommentar selv. Bare på vg og dt.no. Helt tragisk det han skrev her -Barn skal ha et variert og sunt kosthold. De skal ikke drikke baconfett!. Missforstått helt denne stakkars mannen. Og 5-6 brødskiver om dagen er ikke et variert kosthold heller. Og selv om kneipbrødet har litt brunfarge i seg, så betyr ikke det at det er sunt alikevel . huff 😛

  Jeg skrev også et innlegg tidligere i dag. Til alle de som tror at lavkarbo går ut på å drikke baconfett og fløte. http://charlotte1987.blogg.no/1324459813_lavkarbo_p_sfo.html

  Også la jeg ut bilder av hvor variert lavkarbomaten kan være 😉

 12. viblan sier:

  TAKK! Jeg er SÅ enig Cecilie!

 13. Marianne sier:

  Helt urolig at slike kommentarer kan komme på trykk i en «saklig» artikkel, blir helt matt :/

 14. Terje sier:

  Jeg har egentlig litt gitt opp, jeg. Både avisers dekning av lavkarbo og hva folk får seg til å lire av seg i kommentarfeltet. Men hver gang noen ser ut til å ha forstått bittelitt, så lyser jeg opp.

 15. Signe sier:

  Vet du hva? Jeg finner det utrolig underholdende at «alle» plutselig er blitt til kostholdseksperter, samt at 80% av de baserer «kunnskapen» sin på tabloidpressens lite objektive oppslag, skrevet for å sjokkere, skremme og fange oppmerksomhet. Det finnes knapt et menneske som ikke har en mening om lavkarbo, og få jeg har snakket med har faktisk tatt seg bryderiet og lese hva et såkalt lavkarbokosthold baserer seg på. Ei heller kommer det særlig ofte fram i tabloidpressen at det finnes veldig mange retninger innenfor lavkarbo, der noen selvsagt er mer ekstreme enn andre, som også kan sies om mange andre dietter eller kostholdsretninger…. Det er i grunn ganske snedig at så mange legger seg borti hva andre velger å spise….It’s a free world after all 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s